Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem

De Schuur is vandaag de dag ruimer in haar opvatting dan Toneelschuur of Filmschuur. Naast toneel, film en dans maken we ook plek voor woordkunst, muziek en contextprogramma’s waarin verhalen van makers en publiek elkaar nog meer kunnen ontmoeten. In de zalen, maar ook op hun nieuwe café-podium en op locatie.

Hét huis voor theater en film in Haarlem met een ruime aanbod voor de jeugd! 2+. 

Al meer dan veertig jaar is De Schuur in Haarlem een toonaangevend en eigentijds huis voor de Nederlandse toneel-, dans- en filmwereld. De Schuur is een servicegericht theater, film- en productiehuis in het hart van Haarlem. Zowel lokaal, regionaal als landelijk wil de Schuur een toonaangevende organisatie zijn. De voorstellingen en films zijn inspirerend, innovatief, open en spraakmakend en worden getoond aan een uiteenlopend publiek passend bij de betreffende film of voorstelling.

Nu:Reality - Cinematische VR

Sta op de top van de Mount Everest, ontdek de mysterieuze diepten van de oceaan of kom oog in oog te staan met dino­sau­russen in een prehis­to­ri­sche jungle. Onder de noemer Nu:Reality reis je vanaf december je wildste dromen achterna. Vanaf december krijgt virtual reality een vaste plek in de program­me­ring van de Schuur. Het thema voor de eerste editie is Journeys Beyond Belief. Het programma bestaat uit zes VR ervaringen, te beleven in een van de individuele VR-instal­la­ties of samen in de filmzaal.

Toneelschuur Producties

Toneelschuur Producties biedt jaarlijks een selecte groep theatermakers de mogelijkheid hun artistieke talent in een traject op maat te ontwikkelen. Toneelschuur producties zijn divers en verrassend, met kwaliteit en professionaliteit als uitgangspunten. De Schuur en Toneelschuur Producties willen een continue bijdrage aan de ontwikkeling en verbreding van de podiumkunsten leveren.

De Schuur is een huis waar altijd iets gebeurt, waar medewerkers, publiek en bespelers zich thuis voelen en graag terugkomen.

Jongeren, Jeugd & Educatie

Ook zijn er volop educatieve mogelijkheden bij De Schuur. Naast hun eigen, succesvolle jongeren projecten voor het voortgezet onderwijs, bieden ook veel theatergezelschappen die bij ze te gast zijn, de mogelijkheid om rondom hun voorstelling een inleiding, nagesprek of workshop te organiseren.

Ook de kinderen in het basisonderwijs zijn van harte welkom in De Schuur! Ze organiseren op maat rondleidingen voor kinderen van groep 1 t/m groep 8, uiteraard afgestemd op de leeftijdsgroep en eventueel in combinatie met een bezoek aan een film.

Komende weken in de Schuur!

Muzikale komedies, dansvoorstellingen en een leuke workshop; kom naar de Schuur in Haarlem! De Schuur heeft altijd een leuk programma voor jeugd. Er staan grappige jeugdvoorstellingen, kindervoorstellingen, familiefilms en een leuke workshop geprogrammeerd. ►Bekijk hier het gehele programma en reserveer alvast je kaartjes
  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor