Hét huis voor theater en film in Haarlem met een ruime aanbod voor de jeugd! 2+. 

Al meer dan veertig jaar is de Toneelschuur in Haarlem een toonaangevend en eigentijds huis voor de Nederlandse toneel-, dans- en filmwereld. De Toneelschuur is een servicegericht theater, film- en productiehuis in het hart van Haarlem. Zowel lokaal, regionaal als landelijk wil de Schuur een toonaangevende organisatie zijn. De voorstellingen en films zijn inspirerend, innovatief, open en spraakmakend en worden getoond aan een uiteenlopend publiek passend bij de betreffende film of voorstelling.


Toneelschuur Producties biedt jaarlijks een selecte groep theatermakers de mogelijkheid hun artistieke talent in een traject op maat te ontwikkelen. Toneelschuur producties zijn divers en verrassend, met kwaliteit en professionaliteit als uitgangspunten. De Toneelschuur en Toneelschuur Producties willen een continue bijdrage aan de ontwikkeling en verbreding van de podiumkunsten leveren.

De Schuur is een huis waar altijd iets gebeurt, waar medewerkers, publiek en bespelers zich thuis voelen en graag terugkomen.

Jongeren, Jeugd & Educatie

Ook zijn er volop educatieve mogelijkheden bij de Toneel- en Filmschuur. Naast hun eigen, succesvolle jongeren projecten voor het voortgezet onderwijs, bieden ook veel theatergezelschappen die bij ze te gast zijn, de mogelijkheid om rondom hun voorstelling een inleiding, nagesprek of workshop te organiseren.

Ook de kinderen in het basisonderwijs zijn van harte welkom in de Toneelschuur en/of Filmschuur! Ze organiseren op maat rondleidingen voor kinderen van groep 1 t/m groep 8, uiteraard afgestemd op de leeftijdsgroep en eventueel in combinatie met een bezoek aan een film.