Niets is leuker dan je kleintje te zien genieten. En met theater kan dat! Onze dochter van 2 jaar mocht een kijkje nemen bij de voorstelling Dikkie Dik en de Taart bij theater Het Postkantoor in Bovenkarspel. Ook onze andere kids van 5 en 7 jaar mochten mee. En dus als een familieuitje.

Theater Het Postkantoor

In Bovenkarspel staat een mooi pand van theater Het Postkantoor. Met een ruim parkeerterrein ernaast is deze zeer goed bereikbaar. Bij binnenkomst mochten de kinderen nog even lekker kleuren aan de tafel. Ook mochten ze in het grote boek nog iets opschrijven. Even laten weten dat we zijn geweest haha.

DikkieDik_Postkantoor_02

Voorstelling Dikkie Dik en de Taart

Aan de hand van een groot boek wordt het verhaal van Dikkie Dik als het ware voorgelezen gecombineerd met zelfgemaakte muziek. Een verhaal over een taart want Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

DikkieDik_Postkantoor_03

Het grote boek van Dikkie Dik

Net of je een boek voorleest slaat bij elkaar verhaal de pagina om. In het boek zijn er allerlei dingen te zien, een soort flapjesboek zeg maar. Marley zit op schoot zodat ze het goed kan zien. Volle aandacht naar het boek. Regelmatig is ze hard (echt hard) aan het lachen. Zij ziet deze humor wel. Ook Dyon zit op het puntje van zijn stoel te kijken. Hem hoor je niet maar stiekem vindt hij het wel erg leuk allemaal! Het liedje over melk, eitjes, appels en de appeltaart komt steeds weer terug. En na een paar keer hoor ik ze dan ook wel zacht meezingen. Hoe vaker het komt, hoe harder het wordt!
Aan het eind mogen de kids het podium op komen, even meedansen en Dikkie Dik van dichtbij bekijken. Layla neemt Marley mee naar voren. Marley geniet en danst mee, en af en toe zwaait ze nog even naar ons. Layla weet niet hoe snel ze weer terug anar haar plek moet. “Nee, ik ben hier echt te groot voor” zegt ze. Haha, oftewel ik vind het wel erg spannend. Ik geniet zo van Marley die zo kan opgaan in deze leuke dingen!

DikkieDik_Postkantoor_01

We sluiten af met een drankje

Als de voorstelling is afgelopen mogen ze Dikkie Dik nog even aaien. Zo schattig hoe die kleine kids hier helemaal in geloven dat Dikkie Dik echt is.
We nemen nog een lekker kopje thee bij de bar en gaan tevreden weer richting huis. Dit is toch echt het bewijs dat theater ook voor hele kleine kinderen echt mega leuk is!

Footer_Charlotte_Go-Kids