Vorig jaar gingen wij naar de voorstelling van Sneeuwwitje. Ook nu komt er weer een spookje tot leven. De familiemusical Rapunzel. En zo spelen er dit seizoen nog meer ‘prinsessen’ sprookjes in het theater in Nederland.

De Meervaart in Amsterdam

Voor de premiere van Rapuzel de Musical mogen we deze keer naar theater De Meervaart in Amsterdam. Hier zijn we zelf nog niet eerder geweest. Als we aankomen zien we de balonnen en loper al klaar staan. Dit maakt het altijd gelijk een feestje. Ook deze keer ben ik met mijn dochter Layla op pad. Deze voorstelling sluit echt aan bij haar leeftijd, 7 jaar. Als we binnenkomen verbazen we ons hoe groot het hier is. Een enorme foyer waar speciaal voor deze dag allemaal ballonnen en tafels met kleurplaten en kleurpotloden klaar staan. Ook de bar is groot en hier kan iedereen prima van tevoren of achteraf nog een drankje doen!

Sprookje Rapuzel

Zelf hebben we voorafgaand aan deze voorstelling ons nog even verdiept wie Rapunzel is. Dit is voor ons niet het meest bekende prinsesje. We besluiten via Disney+ de film toch nog even te kijken. Het verhaal in het kort: Lang geleden was er een heks die een jong meisje meenam van haar moeder. De heks noemde het meisje Rapunzel en sloot haar op in een hoge toren, midden in het bos. Daar krijgt het meisje alleen bezoek van de heks, die langs haar lange vlecht naar boven kruipt. Tot er op een dag een Prins langsrijdt...

Kindertheater_Rapunzel_01

De voorstelling gaat beginnen!

Layla heeft er weer veel zin in. Toch zie ik haar haar gezicht dat ze het toch wel weer een beetje spannend vindt. Ze neemt een zitverhoger mee de zaal in. Dan weten we zeker als we straks zitten en iedereen een plek heeft, dat Layla ook wat kan zien als er volwassenen voor ons komen. Deze keer geen harde plastic zitjes maar lekkere rode kussens! Die zijn wel wat zwaarder, ik zie dan ook de ouders met de kussens lopen haha.

Kindertheater_Rapunzel_03

Rapunzel de Musical

De rode gordijnen openen zich en de voorstelling begint. Heerlijk genieten we van het sprookje. Echter na ongeveer een kwartiertje vraagt Layla wanneer het gaat beginnen want dit is niet hetzelfde verhaal als de film haha. Oeps, misschien was het toch niet zo handig de film zo vlak voor de voorstelling te kijken. Het verhaal is inderdaad wel iets anders dan de bekende film. Maar op grote lijnen herken ik het natuurlijk wel. Layla vindt het wel lastiger om de film nu los te laten. Maar we kijken gewoon lekker verder en genieten van alle moois wat we voorbij zien komen. Soms is het grappig, soms is het schattig en soms zitten er wat spannende stukjes tussen en kruipt ze tegen me aan. We naderen langzaam het eind, en natuurlijk zoals alle sprookjes. Eind goed, al goed!
Kortom; een leuke voorstelling. Met voornamelijk veel ouders met hun dochters in de zaal. Vele verkleed als prinses. Dat het verhaal niet helemaal zoals de film is, is helemaal niet erg. Want het blijft een leuk sprookje. Alleen kijk dus niet de film vlak van te voren, want dan is het voor de kinderen wat lastig om te volgen/begrijpen

Kindertheater_Rapunzel_02

Met de cast op de foto

Aan het eind van de voorstelling mogen we nog met de cast op de foto. Layla vindt dit echt te spannend en dus besluiten we gewoon een leuke foto bij de bannier te maken. Ook leuk ;). Wat zal het volgende sprookje worden?

Footer_Charlotte_GoKids