Kindertheater Zaanstreek-Waterland

In de regio kan je met je (klein)kinderen heerlijk naar het theater om de leukste en mooiste kinder- of familievoorstellingen te bekijken. Zo zijn er in de regio Zaandam grote en kleine (kinder)theaters te vinden, maar ook in de omgeving van Purmerend zijn grote en kleinere (kinder)theaters.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Theater De (kleine) Verbeelding in Purmerend
Meer weten

Theater De (kleine) Verbeelding in Purmerend

Purmersteenweg 17-19, Purmerend

Theater De Verbeelding is het Purmerendse eigenzinnige theater. Ze bieden wekelijks een gevarieerd p... bekijk

 
Zaantheater in Zaandam
Meer weten

Zaantheater in Zaandam

Nicolaasstraat 3, Zaandam

Elk seizoen zijn er in het Zaantheater natuurlijke prachtige, grappige, ontroerende en vrolijke thea... bekijk

 
Het Nederlands Marionettentheater in Edam
Meer weten

Het Nederlands Marionettentheater in Edam

Gevangenpoortsteeg 11, Edam

In het sfeervolle 300 jaar oude Rijksmonument in Edam kan je de magie van het poppenspel beleven! In ... bekijk

 
Theater De Purmaryn
Meer weten

Theater De Purmaryn

Waagplein 1, Purmerend

In hartje Purmerend vind je theater De Purmaryn. Een heerlijke plek om al die mooie voorstellingen b... bekijk

 

Kindertheater in Zaanstreek

In de regio Zaanstreek staan meerdere theaters. In Zaandam staat veruit het grootste kindertheater van de omgeving. Maar ook in omliggende dorpen als Oostzaan en Wormer staan kleine theaters die door vrijwilligers worden gerund.

Zaantheater_kindertheater_Zaandam

1. Zaantheater | Zaandam

Het Zaantheater in Zaandam veruit het grootste kindertheater in de omgeving. Hier spelen met regelmaat leuke kinder- en familievoorstellingen in de zalen. Ze zijn zelfs een keer uitgeroepen tot meest kindvriendelijke theater van Nederland. Voor en na de voorstellingen zijn er dan ook vaak leuke extra kinderactiviteiten. Ook zijn er special theater dagen met extra kindervoorstellingen.

Lees meer

Kunstgreep_kindertheater_Oostzaan

2. Theater De Kunstgreep | Oostzaan

In Oostzaan staat een klein theater die volledig draait op vrijwilligers. Theater De Kunstgreep is eigenlijk een multifunctioneel complex met af en toe leuke en bekende jeugdvoorstellingen. Hiermee kan dit theater een breed publiek bereiken en theater ook voor families en kinderen toegankelijk maken.

Lees meer

Kaasfabriek_kindertheater_Wormer

3. Theater De Kaasfabriek | Wormer

Met een intiem podium is ook theater De Kaasfabriek een klein theater in Wormer. Regelmatig zijn hier familievoorstellingen. Met deze bredere programmering biedt het theater voor ieder wat wild en kunnen gezinnen ook hier naar het theater komen. Ook hier draait het theater volledig op vrijwilligers.

Lees meer

-----------

Kindertheater in Waterland

In de regio Waterland zijn er ook een aantal kindertheaters te vinden. In Purmerend staat de grootste en bekendste theater van de omgeving. In de Beemster staat een intiem theater en bij  Edam een echt familietheater.

Purmaryn_kindertheater_Purmerend

1. Theater De Purmaryn | Purmerend

In het centrum van Purmerend staat het grootste kindertheater van deze regio. Thetaer De Purmaryn brengt voornamelijk in de schoolvakanties mooie en bekende kinder- en familievoorstellingen. En dat ze kindvriendelijk zijn blijkt wel doordat kinderen hier een speciale Kidsbox kunnen halen om mee te nemen het theater in met iets lekkers.

Lees meer

Verbeelding_kindertheater_Purmerend

2. Theater De (kleine) Verbeelding | Purmerend

Theater De Verbeelding brengt onder de noemer De Kleine Verbeelding kinder- en jeugdvoorstellingen. Dit zijn eigenzinnige en eigentijdse theatervoorstellingen met toneel, cabaret, muziek, mime en beeldend theater. Ze zitten gevestigd in het pand van pop- en cultuurpodium P3 in Purmerend.

Lees meer 

NKT_kindertheater_Purmerend

3. NKT Theaterschool | Purmerend

Het NKT (Nederlands Kinder Theaterschool) in Purmerend maakt regelmatig supertoffe theatrale jeugdvoorstellingen. Samen met de leerlingen van het theaterschool treden ze dan op in theater De Purmaryn. Voor deze voorstellingen kunnen bezoekers ook gewoon kaarten kopen!

Lees meer

OnderdeLinden_kindertheater_Middenbeemster

4. Cultureel Centrum Onder de Linden | Middenbeemster

Cultureel Centrum Onder de Linden in de Middenbeemster brengt al jarenlang zeer leuke en betaalbare kindervoorstellingen. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen hier al komen genieten van het theater. Ze brengen een afwisselend theaterprogramma met poppen, muziek en meezingers.

Lees meer

Marionettentheater_kindertheater_Edam

5. Het Nederlands Marionettentheater | Edam

In een sfeervol 300 jaar oude Rijksmonument in Edam zit het Nederlands oudste (familie) poppentheater. Beleef met het Nederlands Marionetten theater de magie van het poppenspel en ga mee in andere werelden en verleden tijden. Ze bestaan dit jaar zelfs 100 jaar!

Lees meer

----------

Waarom met kinderen naar het theater gaan?

Als ouder vraag je je misschien af waarom je met je kinderen naar het theater zou gaan (in plaats van naar de bioscoop). Wij geven je een aantal redenen waarom het de moeite waard is om met je kinderen naar het theater te gaan, vooral tijdens schoolvakanties.

----------

Kindertheater in Noord-Holland

Ben je op zoek naar een specifieke kindervoorstelling die niet in de regio speelt, dan kan je altijd kijken in de (kinder)theaters in de omgeving. In Noord-Holland zijn er best veel (kinder)theaters. Zeker in de grotere theaters hebben ze regelmatig kindervoorstellingen en familievoorstellingen spelen. Voornamelijk in de schoolvakanties zijn er extra voorstellingen voor kinderen. Samen met jouw (klein)kinderen is theater dus een perfect dag uitje.

Bekijk ze allemaal!

 

Footer_Charlotte_GoKids

Heb jij nog een leuke tip voor een kindertheater die hier niet bij staat? Geef dit dan door via noord-holland@go-kids.nl en dan gaan we kijken of we deze erbij kunnen zetten en zo ook andere ouders hiermee inspireren!

PS Er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in Noord-Holland!

Log In