De Tovenaar van Oz is voor de meeste mensen denk ik wel een bekend verhaal. Tenminste als je van mijn generatie bent of misschien zelfs nog wel ouder. Echter voor vele kinderen is dit wellicht wat onbekender. Hoe leuk is het dan om je (klein)kind mee te nemen naar deze kindervoorstelling?

Rode loper bij Stadsschouwburg Haarlem

Het gebeurt niet alle daags dat je naar een première kan. Maar deze keer gaan we echt over de rode loper bij Stadsschouwburg Haarlem naar de kindertheatervoorstelling de Tovenaar van Oz: de muscial (6+) van Theater Terra. We hebben er veel zin in en van tevoren heb ik nog even de trailer opgezocht zodat Layla weet wat ze kan verwachten. Wij zijn toch wel van het gemak en kiezen ervoor om met de auto die kant op te gaan. Gelukkig kan in de parkeergarage op nog geen 10 min lopen goed parkeren. We rijden hierdoor al langs het imposante gebouw en zien de rode loper met mooie regenboogballonnenboog al staan. Bij binnenkomst nemen we hier natuurlijk nog wel even een foto van!

TovenaarvanOz_SchouwburgHaarlem_02

Theater blijft een belevenis!

We zitten heerlijk op de rode stoelen in een grote zaal. Boven ons zien we een schitterend plafond. Zo’n zaal maakt natuurlijk heel veel indruk en geeft gelijk een speciaal gevoel. Op het podium zien we de decorstukken al staan. Spannend! Inmiddels weet Layla al wat ze van theater kan verwachten en is niet meer zenuwachtig.

TovenaarvanOz_SchouwburgHaarlem_03

De Tovenaar van Oz: de musical

Voor diegene die het verhaal nog niet kennen… Het gaat over een meisje, Dorothy, die droomt een bijzondere wereld achter de regenboog. Ze wordt meegenomen naar dit magische land, het land van Oz. In haar tocht ontmoet ze bijzondere figuren; een vogelverschrikker zonder verstand, een roestige blikken man zonder hart en een bange leeuw zonder moed. Samen gaan ze via de Grote Gele Weg op zoek naar de Tovenaar van Oz. Haar wens? Ze wil weer naar huis!

TovenaarvanOz_SchouwburgHaarlem_01

Samen met je kind genieten van een kindertheater

Layla geniet heerlijk van de voorstelling. Er zitten echt hele leuke en grappige stukken in. Een verhaal vol humor. Natuurlijk zijn er ook spannende momenten. Dan kruipt Layla even dicht tegen me aan. Vooral de Tovenaar van Oz is best griezelig. Het is ook niet voor niks een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. Zelf vermaak ik me ook met de leuke en herkenbare verhaallijnen. Toch een stukje van vroeger wat weer terugkomt! Leuk dat ik dat nu ook met mijn eigen dochter kan delen.

TovenaarvanOz_SchouwburgHaarlem

Ontmoeting met de cast

Na afloop mogen we nog even naar voren op het podium kijken. De cast komt nog even langs en natuurlijk mogen we op de foto. Layla vindt dat echt heel spannend en durft het toch niet aan. Dus doen we hem even van veraf. Maar zoals je op de foto kan zien, was dat ook al heel erg spannend……

Zeker een aanrader om met je (klein)kinderen naartoe te gaan. Bovendien zet Theater Terra echt hele mooie producties neer, dus kan of wil je niet naar deze voorstelling dan komen er vast nog meer mooie voorbij!

Go_kids_Charlotte