Buitenactiviteiten met kinderen in Twente

Actief buiten

Ben jij op zoek naar een leuke buitenactiviteit? We hebben een aantal tips voor je onder elkaar gezet. 

Shortgolf Twente

Shortgolf Twente. Sportief gezinsuitje in Tubbergen.

Speel een potje Shortgolf bij Familierestaurant Troubadour en vakantiepark 'n Kaps. Dit spel is geschikt voor het hele gezin vanaf 8 jaar!

Lees meer

Klimbos Ruurlo

Niet direct in Twente maar wel goed te bezoeken vanuit Twente: De Achterhoek! Ga klimmen bij Klimbos Nederland in Ruurlo. Het klimbos is tijdens de voorjaarsvakantie ook een aantal dagen geopend.

Lees meer

Actief Twente

Actief Twente

Ga op pad met 1 van de voertuigen van Actief Twente . Fietsen, choppers, kano's, tuktuks en meer. Tevens bieden ze leuke wandeltochten aan voor het hele gezin! De keuze is echt reuze! Is het weer iets minder? Dan kun je er bijvoorbeeld ook een leuke auto puzzeltocht reserveren. 

Lees meer

Speeltuin Morskieft

In de grote buitenspeeltuin kunnen de kids zich heerlijk vermaken. Van kabelbaan tot wipwap en van glijbanen tot familieschommels! Plezier voor jong en oud! Ook met slecht weer is dit een geschikt dagje uit. Vanuit de speeltuin loop je zo de binnenspeeltuin in. En wat dacht je van blacklight midgetgolf of de escaperooms!?

Zowel binnen en buiten is een fijn terras met uitzicht op de spelende kids. Aan de bar kun je terecht voor een hapje en een drankje. 

Lees meer

Flierefluiter Raalte

De Flierefluiter

Weer of geen weer, de kids zullen zich geen moment vervelen bij de Flierefluiter in Raalte. Met een grote speelzolder, kinderboerderij en buitenspeeltuin is hier altijd wel iets te doen! 

Lees meer

Landgoed Kaamps

Speel dagelijks het Detective spel bij Landgoed Kaamps (en krijg een ijsje cadeau via Go-Kids!) Ga jij op zoek naar de verdwenen sleutel van de kaasmakerij? Ga op pad over het Landgoed als een echte detective en kijk of het jou lukt om alle opdrachten op te lossen om zo de verdwenen sleutel te vinden. Je neemt hier op inloop ook deel aan een inlooprondleiding (nieuw inclusief kinderfilm!)

Lees meer

Midgetgolf bij Restaurant Florilympha

Florilympha

Speel midgetgolf bij Florilympha op het Lutterzand.

18-Holes Midgetgolf Gravelbaan

Wist je dat Florilympha één van de weinige gravel-midgetgolf banen van Nederland heeft? Ze zijn op één hand te tellen! Nostalgie! De midgetgolfbaan is ’s avonds verlicht en ligt direct naast het terras, verscholen tussen de berken, jeneverbesstruiken en rododendrons. 

Een rondje Midgetgolf is leuk voor jong en oud! Je bent een uurtje lekker buiten bezig.

Lees meer

Skicentrum Moser en Klimbos Buitenhoff

Tubing bij skicentrum Moser Enschede

Skicentrum Moser is de grootste skischool in Twente en al in 1991 opgericht. In Juni 2021 hebben ze Klimbos Rutbeek, Escaperoom Rutbeek en Buitenhoff Outdoor overgenomen zodat het gehele jaar leuke activiteiten kunnen worden aangeboden. Van Tubing tot skien tot klimmen en vlotbouwen. Het kan hier allemaal. 

Lees meer

Escaperoom Hof te Langelo

escaperoom hof te langelo

De Escaperoom van Hof te Langelo is ook zeer geschikt om met je gezin te spelen. Jong en oud zullen zich beide prima vermaken en hoe leuk is het om samen met je gezin dit te ervaren? Deels binnen maar de boerderij van Boer Henk geeft je toch wel echt een buiten gevoel! Er is ook een kruiwagen escape voor kleinere kinderen. 

Lees meer

KS Winterswijk

Verken de nieuwe ZIP-line en het lage parcours van KS Winterswijk in de Achterhoek.

Hier is vorig jaar het volledig nieuw gebouwde lage parcours met Zipline geopend! Het Klimbos is extra ruim geopend tijdens de vakanties en feestdagen en tijdens de voorjaarsvakantie ook geopend.

Lees meer

Tierpark Nordhorn

Dierentuin Nordhorn

In Nordhorn, net over de grens bij Denekamp, ligt een kindvriendelijke dierentuin. Deze dierentuin is vanuit Twente heel erg gemakkelijk te bereiken! Een superleuke dierentuin met meer dan 2.000 dieren en veel horeca en speelgelegenheden! 365 dagen per jaar geopend!

Lees meer

Geheim over de Grens

Er is heel veel buitenleven te ontdekken over de Grens in Duitsland. Van picknicken tot boomkroonpad en het ontdekken van natuurgebieden. 

Lees meer

De natuur in

De natuur in Twente is natuurlijk al 1 grote speeltuin. Met kinderen kun je heerlijke wandelingen maken, schatgraven, een fietstocht doen, hutten bouwen, een natuur bingo en een speelbos opzoeken.  Twente heeft zoveel mooie natuur! Daar raak je niet uitgekeken. Bijvoorbeeld bij Natuurmonumenten met zijn gebieden als het Buurserzand, het Witte Veen, het Arboretum Poort Bulten, De Noetselerberg, Landgoed Egheria en Erfgoed Bossem. Tip: Kijk ook eens naar de agenda van Natuurmonumenten en OERRR. Er worden in diverse gebieden leuke activiteiten georganiseerd!

En meer wandelen in Twente

Er zijn echt heel erg veel leuke wandel- en speurtochten in Twente en Achterhoek, geschikt voor het hele gezin!

Via onderstaande link vind je ze allemaal!

Lees meer

Onderstaande locaties zijn momenteel gesloten en openen in maart en april weer

De Waarbeek

Welkom in attractiepark De Waarbeek waar je de hele dag kunt genieten van gezelligheid en leuke attracties. Er is een mix van bestaande attracties en nieuwe hippe attracties. Zo vind je er nog steeds de oudste achtbaan ter wereld, maar is er in 2022 ook een nieuwe achtbaan geplaatst en voor seizoen 2023 zijn er ook diverse vernieuwingen aangekondigd. Je kunt ook lekker met de zweefbanen hoog boven het water zoeven, of vliegen in je eigen Ufo in de Skyflyer. Allemaal attracties die vooral erg geschikt zijn voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. En je bezoek is all-in heel veel lekkers! (opent vanaf 1 april)

Lees meer

Avatarz

Kom klimmen in het Klimbos van Avatarz in Deurningen. 

Tip: zijn er broertjes of zusjes die nog niet mee mogen klimmen? Er is een leuke speeltuin en blotevoeten pad, deze is naast het vernieuwde terras gelegen. (opent vanaf 18 maart weer)

Lees meer

Adventure Twente

Ga Goud en Edelstenen zoeken op het Rutbeek. Deze kindvriendelijke, omheinde maar toch robuuste plek doet je denken aan een vakantie in Schotland of Oostenrijk. De horeca is uitgebreid en als je jezelf dan ook nog eens op een heerlijk terras in de natuur waant....  (opent per 1 april)

Lees meer

Avonturenpark Hellendoorn 

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is het meest avontuurlijke en ideale gezinsuitje! De sfeer is gemoedelijk, afstanden tussen attracties zijn klein en wachtrijen voor de attracties zijn kort. En met meer dan 30 attracties en diverse shows is er ook nog eens superveel te beleven! (opent vanaf Pasen)

Lees meer

Log In