Lossersestraat 66, 7587 PZ De Lutte

Natuurmonumenten Twente

Natuurmonumenten Twente heeft diverse natuurgebieden in Twente die super leuk zijn om te ontdekken met de kids. Lekker het bos in, struin langs beekjes, beklim een berg, bouw een hut of volg 1 van de leuke wandelroutes.

In de natuur valt veel te beleven. Laat de kids los, hun gang gaan en zie wat er gebeurd. Vergeet vooral niet om je heen te kijken...want oh! wat is de natuur prachtig in Twente.

Arboretum Poort Bulten

Verstopt in de Lutte ligt het Arboretum Poort Bulten. Als je hier nog nooit geweest bent, moet je er zeker eens een kijkje gaan nemen. Want als je ergens boomtikkertje wilt doen dan kan dat natuurlijk in Arboretum Poort Bulten.

1000-bomenpark

Je vindt er maar liefst 1000 verschillende boomsoorten, verdeeld over 2500 exemplaren.

Meer dan 100 jaar geleden bedacht Textielfabrikant Gelderman dat hij een arboretum wilde aanleggen en hij gaf landschaparchitect Springer hiervoor opdracht. Later kwam er ook een poelenlandschap bij, hier legde men een zwerfstenenroute aan.

Schenkerij Poort Bulten 

Als je het Arboretum oploopt kom je langs Schenkerij PoortBulten. Dit Theehuis ziet er enorm gezellig uit. Een plaatje uit een vakantie gids. Ze serveren hier de lekkerste kleine hapjes, maar ook voor een uitgebreide lunch ben je hier aan het juiste adres.

In Schenkerij PoortBulten is een  inforuimte van Natuurmonumenten. Hier ligt een folder klaar met  de 10 boomtoppers van het park. Wie kan de 10 meest bijzondere bomen van het park vinden? Alle bomen hebben naamborden waardoor het park ook een sterk educatieve functie heeft. Schenkerij Poort-Bulten fungeert als horeca gelegenheid en informatiepunt van Natuurmonumenten.

De route is bepijld met gele pijlen, op het entreebord staat het totaaloverzicht van routes.

Wandel route met opdrachten voor de kids.

Je ontmoet een echte megadikke mammoetboom (sequoia). Wist je dat die ook boksboom wordt genoemd? De schors is net kurk. Maar er is ook een boom met blaadjes die naar pindakaas ruiken. In de vogelkijkhut kun je misschien de knalblauwe ijsvogel spotten en langs de zwerfstenenroute in het nieuwe park liggen grote zwerfstenen. Zo groot, je kunt er bovenop picknicken, echt waar. Langs de route vind je ook speeltoestellen en kunstobjecten.

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor