Nationaalpark op de Sallandse Heuvelrug

De Noetselerberg

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is bij veel mensen bekend van het gedeelte tussen  Hellendoorn en Holten; De Holterberg'. Maar de Sallandse Heuvelrug bestaat uit nog veel meer bergen. Eén ervan is de Noetselerberg.

De Noetselerberg is een 59,5 meter hoge heuvel in de gemeente Hellendoorn. In het noorden gaat de heuvelrug over in de Nijverdalse Berg en in het zuidwesten in de Haarlerberg. Tussen de Noetselerberg en de Haarlerberg ligt een smeltwaterdal. Op de Noetselerberg bevindt zich een uitkijkpunt.

Wandelen met kinderen

De Noetselerberg leent zich uitstekend voor een wandeling met kinderen. Leuke paadjes kronkelen door de prachtige heide en bossen. De route start op de parkeerplaats bij de  kruising Holterweg en Begeleidingsweg (GPS-coördinaten:Breedtegraad: 52°21,009 N Lengtegraad: 6°27,391 E)

Je kunt de lengte zelf bepalen, dus prima te doen met kinderen. En ook de wandelpaden zijn geschikt voor kinderwagens. De hond mag aangelijnd mee. Een deel van het wandelgebied is een hondenlosloopgebied.

Mountainbiken met kinderen

De Noetselerberg heeft niet alleen veel mooie wandelroutes, ook zijn er mountainbike routes. Door middel van het fietsknooppuntennetwerk kun je zelf een mooie fietsroute door het nationaal park samenstellen. Volg je liever een vooraf uitgezette route? Dat kan ook! Er lopen twee bewegwijzerde mountainbikeroutes door het park, variërend van 18 tot 30 kilometer. Of je nou een beginner of gevorderde mountainbiker bent, respect voor de natuur staat centraal.

Ontdek hier de routes. 

Mountainbikes huren? Bij Bistro De Oale Sté zijn  mountainbikes te huur. 

Bistro de Oale Sté

Bistro de Oale Sté in Nijverdal grenst aan de parkeerplaats van het startpunt. De ideale plek om na afloop even lekker plaats te nemen voor een kopje koffie, lunch, drankje of diner. De kinderen vermaken zich er heerlijk in de buiten speeltuin.