Stendermolenweg 9, 7481 PR Haaksbergen

Natuurmonumenten Twente

Natuurmonumenten Twente heeft diverse natuurgebieden in Twente die super leuk zijn om te ontdekken met de kids. Lekker het bos in, struin langs beekjes, beklim een berg, bouw een hut of volg 1 van de leuke wandelroutes.

In de natuur valt veel te beleven. Laat de kids los, hun gang gaan en zie wat er gebeurd. Vergeet vooral niet om je heen te kijken...want oh! wat is de natuur prachtig in Twente.

Tip: Bij het bezoekerscentrum de Wakel kun je een gratis natuurbingo kaart afhalen. Dat maakt het wandelen met kinderen extra leuk! Tijdens de openingstijden van de Wakel kun je ook nieuwe routes afhalen. Een interactieve route met QR codes en vlogs. De gele route is erg leuk voor kinderen. Deze is circa 5 kilometer. 

Buurserzand; Pootje baden in het Buursermeertje

In het Buurserzand is van alles te beleven. De naam doet vermoeden dat het een droog, zanderig gebied is, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn juist heel veel natte stukken, dus zeker in de winter zijn laarzen handig.

Er is een leuke wandelroute die prima te doen is met kids. De route die je hier kunt downloaden is ongeveer 5 km lang en start bij infocentrum De Wakel. Daar kun je trouwens super lekkere appeltaartjes kopen, maar ook ijsjes, iets fris, thee of koffie. In De Wakel kun je ook een folder met deze route halen. De route is met gele pijlen gemarkeerd.

Jeneverbessen

Onder de jeneverbesboog door kom je aan bij een klein oud boerderijtje, een los hoes. Vroeger leefden mensen en dieren er samen in een ruimte. Via de zandbulten kom je aan bij het Buursermeertje. Je mag er pootje baden bij het strandje of van stokjes en blaadjes bootjes maken. Vervolg je weg over de heide, door het bos en rust even lekker uit bij uitzichtpunt het Rietschot. Met een beetje geluk spot je een ree, bijzondere vogels of fazanten. Via de Stendermolenweg ga je het bos weer in en langs de vennetjes terug naar De Wakel. Een ijsje of iets lekkers is dan wel verdiend.

Onderweg zijn er bankjes om uit te rusten of om bijvoorbeeld bij de vennetjes te luisteren naar de kwakende kikkers, die kunnen echt hard kwaken. De route is ook in te korten door langs de Stendermolenweg terug te lopen naar De Wakel en de lus met vennetjes over te slaan.

Elektrokar 

Wil jij alle hotspots op het Buurserzand op een unieke manier ontdekken? Reserveer dan een plek in de elektrokar. Deze rijd meestal op woensdag en zaterdag en is voor kinderen ook erg geschikt!

Lees meer

Gluren in boerderij De Bommelas

De Bommelas

Wil jij weleens binnenkijken in een huisje uit de 19e eeuw? Dat kan! Het Los Hoes De Bommelas opent op diverse data haar deuren. In boerderij De Bommelas in het Buurserzand leefden mens en dier in dezelfde ruimte, de mensen aan de voorzijde en het vee in de stal aan de achterzijde.

Lees meer

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor