Stendermolenweg 9, 7481 PR Haaksbergen

Natuurmonumenten Twente

Natuurmonumenten Twente heeft diverse natuurgebieden in Twente die super leuk zijn om te ontdekken met de kids. Lekker het bos in, struin langs beekjes, beklim een berg, bouw een hut of volg 1 van de leuke wandelroutes.

In de natuur valt veel te beleven. Laat de kids los, hun gang gaan en zie wat er gebeurd. Vergeet vooral niet om je heen te kijken...want oh! wat is de natuur prachtig in Twente.

Buurserzand; Pootje baden in het Buursermeertje

In het Buurserzand is van alles te beleven. De naam doet vermoeden dat het een droog, zanderig gebied is, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn juist heel veel natte stukken, dus zeker in de winter zijn laarzen handig.

Er is een leuke wandelroute die prima te doen is met kids. De route die je hier kunt downloaden is ongeveer 5 km lang en start bij infocentrum De Wakel. Daar kun je trouwens super lekkere appeltaartjes kopen, maar ook ijsjes, iets fris, thee of koffie. In De Wakel kun je ook een folder met deze route halen. De route is met gele pijlen gemarkeerd.

Jeneverbessen

Onder de jeneverbesboog door kom je aan bij een klein oud boerderijtje, een los hoes. Vroeger leefden mensen en dieren er samen in een ruimte. Via de zandbulten kom je aan bij het Buursermeertje. Je mag er pootje baden bij het strandje of van stokjes en blaadjes bootjes maken. Vervolg je weg over de heide, door het bos en rust even lekker uit bij uitzichtpunt het Rietschot. Met een beetje geluk spot je een ree, bijzondere vogels of fazanten. Via de Stendermolenweg ga je het bos weer in en langs de vennetjes terug naar De Wakel. Een ijsje of iets lekkers is dan wel verdiend.

Onderweg zijn er bankjes om uit te rusten of om bijvoorbeeld bij de vennetjes te luisteren naar de kwakende kikkers, die kunnen echt hard kwaken. De route is ook in te korten door langs de Stendermolenweg terug te lopen naar De Wakel en de lus met vennetjes over te slaan.

 

 

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor