Wandeltochten en speurtochten in Twente

In Twente worden er door diverse locaties en organisaties wandeltochten en speurtochten aangeboden. Deze kun je doorlopend boeken of je kunt je zelfs ter plekke melden. We hebben ze voor jullie verzameld in dit agenda item. Eropuit gaan in de Twentse natuur met kinderen wordt zo nog leuker!

Tip: wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes in Twente, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontrafel het geheim van de Oude Herberg

Ontrafel het geheim van de oude Herberg en ga op zoek naar de verdwenen schatkist. Natuurmonumenten en Herberg De Pas hebben samen op Erve De Pas in Haarle een spannend bosspel ontwikkeld. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit uitdagende spel (met hun ouders) in de buitenlucht spelen en tegelijk genieten van de natuur!

Lees meer

Kaamps knapzakwandeling

Kom voor de kinderen een leuk gevulde knapzak ophalen & voor de volwassenen een heerlijk kopje koffie to-go. De wandelroute in de omgeving krijg je erbij, maar uiteraard mag je de knapzak ook meenemen en zelf een route uitkiezen. 😊
 
Kosten: €6,95 per kind
 
Reserveren is niet nodig - afhalen kan buiten bij het ijsloket, dagelijks tijdens de openingstijden van de winkel. 
 
Stadsspeurtocht
 

Speurtocht spel in de stad

Een speurtocht is super leuk om samen te doen met de kinderen. Lekker met je gezin dwalen door een stad, op zoek naar aanwijzingen. Want wie speurt ontdekt meer!

Heel Holland Speurt heeft heel veel soorten speurtochten, waarvan er een aantal speciaal geschikt zijn voor gezinnen:

  • Detectivespel familie (8+)
  • Stadsspeurtocht (10+)
In Twente zijn ze uitgezet in Hengelo en Enschede. In de Achterhoek in Winterswijk.
Je boekt via Go-Kids met Korting!
 
 
 

Op speurtocht door het Singraven

Lees meer

Gezinswandeling to go bij Pelles

Wandel vanaf Pelle's met het hele gezin deze leuke wandeling van 4,5 kilometer. 
 
Er wordt gestart voor de volwassenen met koffie/thee en iets lekkers. De kids krijgen een pakje capri sun en iets lekkers. Bij terugkomst krijgt iedereen een lekker ijsje. 
Er hoeft niet gereserveerd te worden. Deze wandeling wordt dagelijks aangeboden tussen 10.00 en 16.00 uur
 

Lees meer

Kinderroute Wout de Wolf

Het bos is in rep en roer; er is een wolf gezien! Ga mee naar buiten en ontdek wat Wout de Wolf allemaal meemaakt op De Sprengenberg.

Haal de speurtocht op zondag tussen 11.00 en 15.30 uur bij Informatieschuur De Pas in Haarle.

Deze speurtocht is voor kinderen van 4 tot 7 jaar en kost €0,50 voor leden en €1,00 voor niet leden.

Haal de speurtocht op bij Erve De Pas en speel na je wandeling nog even in de speelnatuur van OERRR.

Adres: Molenweg 2

           7448 RE  Haarle

Tip: Je vindt hier ook leuke speelnatuur!! 

Lees meer

Escape het Landgoed

Lekker wandelen met oudere kids? Deze escape is vanaf 12 jaar geschikt! Reserveer deze activiteit voor een extra spannende wandeltocht! Je wilt ontsnappen in de omgeving van Landgoed het Singraven. Dit doe je door het maken en ontcijferen van breinbrekers. Bij elke goed uitgevoerde puzzel/quiz krijg je een nieuw coördinaat die je dichter bij je ontsnapping brengt. De escape duurt ongeveer 4 uur en is 6 km lang. Ben jij de “escaper” met de snelste tijd? Je wordt ontvangen bij Actief Twente. Hier krijg je uitleg over het spel zodat je goed voorbereidt aan de escape kunt beginnen. Om te ontsnappen heb je natuurlijk hulpmiddelen nodig.

Lees meer

Kinderwandeling van Oerrr

Deze wandeltocht over Landgoed Egheria is ongeveer 2 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de OERRR-pijlen zoeken, struinen, ontdekken en in bomen klimmen langs de paden. De route gaat grotendeels over onverharde bospaden. Bij vochtig weer kunnen de paden modderig zijn. In de route vind je tips voor bomen klimmen, hutten bouwen, speuren en spelen. Onderweg vind je geen toestellen of uitgezette activiteiten.

Lees meer

OR-Code speurtocht voor het gezin bij Familierestaurant Troubadour

QR-code speurtocht bij de Troubadour in Tubbergen

Tijdens de speurtocht ga je op pad met een tablet waarop een kaart met de route staat. Daarnaast krijg je een knapzak mee met snoepjes voor onderweg en attributen die je nodig hebt voor de opdrachten. Je gaat op de route op zoek naar QR-codes en wanneer je er 1 hebt gevonden scan je deze code met je tablet. Je krijgt nu een vraag of een opdracht. Wanneer alle vragen en opdrachten goed beantwoord en uitgevoerd zijn krijg je op de kaart te zien waar de schatkist van Kaps begraven ligt. In deze kist vind je een leuke verrassing. 

Lees meer

Speurneustocht van OERRR

Natuurmonumenten organiseert samen met Toerist info in De Lutte een geweldige leuke speurtocht. Je gaat op ontdekkingstocht door het mooie Arboretum en onderweg moet je allerlei opdrachtjes doen en vragen beantwoorden. 

Boek en betaal online. Je ontvangt automatisch een bevestiging in je mail. Met deze bevestiging ga je naar Tourist Info in De Lutte en  daar haal je je speurneustas op.

Lees meer

Kaboutertocht van Oerrr bij Pannenkoekhoes de Stroper

Nieuw! Nu is er ook de Kaboutertocht van Oerrr. Materialen voor de activiteiten zitten in de tas die je huurt bij Pannenkoekhoes De Stroper. Onderweg stop je bij de kabouters om spelletjes en opdrachten te doen. Zo kun je  dieren spotten met een verrekijker en natuurschatten verzamelen voor onderweg. De tocht is twee kilometer lang en dus voor kleuters goed te doen. Af en toe kunnen de paden modderig zijn, hou daar rekening mee.

Lees meer

Natuurbingo op het Buurserzand

Op het Buurserzand is het heel erg leuk met kinderen. Je vindt er bos, water en overweldigende natuur. Nieuw is de Natuurbingo die ja af kunt halen bij het bezoekerscentrum de Wakel.

Lees meer

Geheim over de grens

Wil jij weleens ergens anders wandelen? Kijk dan ook eens over de grens. Via Geheim over de Grens worden ook erg veel kindvriendelijke routes gedeeld in prachtige natuurgebieden. 

Nog meer kinder wandelroutes

Bekijk ook eens onze pagina met wandelingen die geschikt zijn voor kinderen. Op deze pagina vind je ook wandelingen zonder opdrachten en gewoon leuke routes in de Twentse natuur.

Lees meer

Tip: wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes in Twente, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.