Natuurmonumenten Twente: Erfgoed Bossem
Dorpsstraat 7, 7635 NA Lattrop

Natuurmonumenten Twente

Natuurmonumenten Twente heeft diverse natuurgebieden in Twente die super leuk zijn om te ontdekken met de kids. Lekker het bos in, struin langs beekjes, beklim een berg, bouw een hut of volg 1 van de leuke wandelroutes.

In de natuur valt veel te beleven. Laat de kids los, hun gang gaan en zie wat er gebeurd. Vergeet vooral niet om je heen te kijken...want oh! wat is de natuur prachtig in Twente.

Erfgoed Bossem

In Lattrop bij Ootmarsum vind je erfgoed Bossem.  Erfgoed Bossem is een boerderij. Lekker stoer, naar de Boer.

Ze verzorgen OERRR-kindermiddagen en kinderen kunnen er altijd een kijkje nemen in de stallen. De koeien grazen op de weides van Natuurmonumenten met lekker veel soorten sappig gras en dat is te proeven aan het vlees dat op je bord komt! Maar ze hebben ook een grote pizza-oven, ook erg lekker. Samen met boer Dennis een kijkje nemen op en rondom de boerderij is altijd leuk! 

Waterbeestjes

De beek die langs de weides stroomt nodigt uit tot ‘waterbeestjes’ zoeken. Dus de waterbeestjes-pakketten staan klaar. Met zoekkaart, plastic bakje en netje kunnen kinderen zich uren aan de waterkant vermaken.

Fietsroute

Bij erfgoed Bossem liggen fietsroutes klaar, of je download ‘m hier. Het is een fietsroute van 24 km. Maar door de leuke pauzeplekken onderweg prima te doen met kids. Zo maak je er een dagje uit van.

De fietsroute van ongeveer 24 km gaat langs de vogelkijkhut, een ijsboerderij, het Hazelbekke, hier zie je in het voorjaar prachtige bloemenvelden. Een stop bij de vogelkijkhut is een aanrader, het is een van de weinige plekken in Twente waar je nog veel weidevogelsoorten treft. De route loopt door het natuurgebied Beneden Dinkedal. 

 

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor