Ga je deze zomer met je kinderen naar het gezellige Brabant? De provincie Brabant biedt veel leuke activiteiten om te doen met het hele gezin.  

Activiteiten met kinderen in de provincie Brabant

Ben je op zoek naar een leuke activiteiten met kinderen in regio Brabant? Dan ben je bij Go-Kids.nl op het juiste adres. Bij Go-Kids brengen we alle uitjes voor jou en je gezin in jouw regio in kaart en plaatsen we op onze website.

Deze leuke erop uit tips zijn ideaal voor een dagje, weekendje of vakantie in de omgeving! In dit blog lees je alles over de gezellig provincie Brabant. 

In de grote steden die Brabant biedt, Den Bosch, Eindhoven en Breda is Go-Kids vertegenwoordigd.

1. De natuur in met kinderen in Brabant

Brabant staat bekend om zijn prachtige natuur en bossen. In de hele provincie Brabant vind je Natuurpoorten. Deze plekken zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Alle natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden en er is altijd een horecapunt waar je iets kan eten en drinken, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes. Benieuwd naar de leukste en meest kindvriendelijke wandelroutes? Ontdek hier alle routes in regio Den Bosch en hier voor spannende verhalen wandelingen in Breda.  Of zoek op de site bij de categorie Natuur. 

2. Blotevoetenpaden, speelbossen en kabouterpaden met kinderen

Op Go-Kids vindt je ook leuke tips voor natuur uitjes zoals speelbossen, belevingsplekken, pluktuinen en blotevoetenpaden en foodwalks. Ook vindt je in de bossen de nodige kabouterpaden die je kan bewandelen met kleine kinderen. Voor kinderen en ouders is het heerlijk ontspannen om de natuur in te gaan. Kinderen kunnen er heerlijk spelen en ravotten. Dit soort uitstapjes zijn vaak gratis, dus voor iedereen toegankelijk. Op onze site vind je ook veel gratis tips, deze kun je handig selecteren d.m.v. het vinkje aan te zetten bij "gratis uitje".

3. Uit eten met kinderen 

Ben je een heerlijke dag uit, sluit dan de dag af met een heerlijk terras of restaurant waar kinderen welkom zijn. Op de Go-Kids site vind je per regio de leukste familie restaurants. Je vindt ze in de binnensteden, zoals lunch- en borrelbar Tof Koekie in het centrum van Den Bosch, of The Cake Room in Breda maar ook midden in de bossen en op de leukste verborgen plekjes die je alleen kent als local, zoals restaurant 't Boshuys in de bossen in regio Eindhoven. Kijk op de Go-Kids site bij de categorie Eten en Drinken.

4. Kindvriendelijk overnachten in de provincie Brabant

Weekendje weg, een midweek weg, oftewel vakantie vieren met je gezin in Brabant? Kies je dan voor een mooi vakantiepark, een kindvriendelijk hotel of wordt het die prachtig gelegen camping met vele faciliteiten? Brabant biedt vele mogelijkheden voor jou en je gezin! Op onze site vindt je de leukste overnachtingslocaties voor gezinnen in regio Brabant. Kijk voor alle tips op onze speciale overnachtingspagina ! 

Foto: Recreatiepark Terspegelt in Eersel

5. Dagje weg naar een attractiepark of dierenpark in Brabant

Wil je met de kinderen graag een dagje weg? Brabant heeft heel veel leuke attractieparken. Natuurlijk is de Efteling het grootste park, maar denk ook aan de Safaripark Beekse Bergen , Speellandschap De Beekse Bergen, Avonturenpark de Bergen of familiepark DippieDoe in Best.

buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, strandbad, de bergen, avonturenpark, wanroij

Foto: Avonturenpark de Bergen in Wanroij

Ook heeft Brabant diverse dierenparken: ZOO Veldhoven, Dierenrijk Nuenen, Best Zoo, Zooparc Overloon, Reptielenhuis De Aarde.  Een leuk uitje met je gezin. Kinderen vinden uitjes met dieren fantastisch! Kijk voor meer tips op de site van Go-Kids!

6. Kindvriendelijke musea in Brabant

Bezoek een leuk museum met kinderen! Ga terug in de tijd met de kinderen bij het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Er is hier van alles binnen en buiten te doen. Of wil je alles ontdekken over de gloeilamp? Ga dan naar het Philips Museum in Eindhoven. Met een leuke speurtocht waan je jezelf door het museum. Ontdek het Speelgoed Museum of Stedelijk Museum in regio Breda. Heb je dino fans in huis dan mag een bezoek aan het Oertijdmuseum Boxtel zeker niet ontbreken. Ook kun je in Brabant mooie kastelen met je kinderen bezoeken, zoals Kasteel Heeswijk. Kijk voor alle tips op de site van Go-Kids!

7. Zwemmen! Zwembaden en strandbaden in Brabant

Zwemmen is een van de favoriete activiteiten van onze kids in de vakantie! Je kunt bijvoorbeeld heerlijk binnen zwemmen bij het Golfbad Oss of lekker buiten bij onder andere Recreatiepark 't Heike in Nuland. En ken de de VR glijbaan bij zwembad Sonsbeeck in Breda al? Of misschien wil je toch liever een keer met je voetjes in het zand? Ga dan naar een strandbad zoals het dagstand bij de Kurenpolder.  Voor alle buiten zwemmen tips in regio Eindhoven lees je in dit blog. Kijk voor alle zwem tips op de site van Go-Kids!

Eropuit agenda Go-Kids

Ben je op op zoek naar een leuk evenement, gezellige workshop of een kinderactiviteit? Kijk op de site op de Go-Kids agenda om te zien wat er allemaal te doen is in jouw regio of vlakbij jouw vakantie-adres.  Selecteer eenvoudig de agenda in het keuzemenu op de site van de regio waar je naar toe wilt. 

15+ leukste uitjes met kinderen in de provincie Brabant

Bij Go-Kids hebben wij de allerleukste familie uitjes voor je op een rij gezet. Onze Go-Kids bestaat uit de regio Breda, Eindhoven en Den Bosch per regio hebben wij er een aantal geselecteerd.