De leukste pluktuinen in regio Eindhoven en ’s-Hertogenbosch

Het seizoen “fruitplukken” gaat bijna weer van start. Leuk om met je kinderen fruit of bloemen te gaan plukken. Samen heerlijk de natuur in om te wandelen, te ontdekken en natuurlijk fruit of bloemen plukken in pluktuinen. Wil je de dag helemaal compleet maken, dan ga je samen nog iets lekkers maken van het fruit (bijvoorbeeld een appel of perentaart) of schik je samen de bloemen in een vaas. We hebben leuke tips voor deze activiteiten voor jou en je kinderen in regio Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.

Philips Fruittuin in Eindhoven

In de Philips Fruittuin hebben ze voor kinderen een speurtocht (1,5 uur) met spellenparcours. Deze krijg je gratis bij elke pannenkoek, maar kan je ook los kopen in de fruitwinkel. Ga op onderzoek uit in de boomgaard en ontdek de natuur. Onderweg zijn er spelletjes en van begin augustus tot eind oktober kan je dwalen in het maisdoolhof.

Lees hier meer

Appelplukdagen bij Philips Fruittuin

De appelplukdagen vinden plaats eind augustus en in de maand september. Je mag zelf je eigen appels en peren plukken. Een appel of peer recht uit de boomgaard is echt het aller- allerlekkerst! Houd de Go-Kids agenda goed in de gaten.

Foto: Go-Kids Eindhoven

De Pluktuin van Buutvrij in Best

Buutvrij voor de hele pot heeft moestuinen en een pluktuin. Je kunt je eigen moestuintje huren, moestuinles krijgen of een mooi boeket uit de pluktuin samenstellen. Natuurlijk kan je ook heerlijk in de tuin zitten en genieten van het zonnetje, onder het genot van een drankje, wanneer de kinderen lekker in de tuin of speelhoek zich vermaken. Eind juni verwachten ze de pluktuin weer te openen voor publiek. Check de website van Buutvrij voor de hele pot voor de openingstijden.

Lees hier meer

Pluktuin ’t Voortje in Mierlo

In de pluktuin van Mierlo kan je je eigen boeket samenstellen. Kinderen mogen helaas niet zelf knippen maar zijn mogen natuurlijk welk de mand dragen en de bloemen aanwijzen die ze graag willen. Daarna kan je de bloemen samen schoonmaken en schikken. Vazen staan klaar, om de bloemen te schikken. Vanaf 1 juni 2022 weer geopend.

Foto: Pluktuin 't Voortje in Mierlo

Lees hier meer

BloemeKus - De Genneper Hoeve in Eindhoven

Bij de Genneper Hoeve is sinds 2020 een pluktuin onder de naam BloemeKus. De hebben door het jaar heen diverse leuke kadootjes in de aanbieding waaronder een heerlijke plukbelevenis. Check de Facebook pagina van BloemeKus voor de actuele plukdagen.

Lees hier meer

Cora's Pluktuin in Geldrop

In Cora's pluktuin om je ogen te kort. Zoveel verschillende bloemen staan er om uit te kiezen. Je kan hier zelf plukken, maar ook een samengesteld boeket kant-en-klaar meenemen. Check de facebook pagina van Cora's Pluktuin voor de actuele openingstijden.

Lees hier meer

 

Pluktuin Op het erf in Heeswijk-Dinther

Op het erf van de boerderij kan je in de pluktuin zelf gezellige bloemen en fruit plukken. De picknickmand staat klaar om gevuld te worden. Ook kan je even rondneuzen in de boerderijwinkel vol met streekproducten. De pluktuinen zijn geopend tot het laatste weekend van September.

Lees hier meer

kind, bloemen, pluktuin

Pluktuin Eric Sleutjes in Sint-Michielgestel

In de pluktuin bij Eric Sleutjes vind je allerlei mooie wilde planten. Maar liefst 80 tot 90 soorten staan klaar om bewonderd te worden. Honger gekregen van het plukken? Tegenover de pluktuin vind je de theetuin met verse appeltaart en andere lekkernijen.

Lees hier meer

Miss Hyacinth in Sint-Oedenrode

Gastvrouw Ans Dekkers verwelkomt je in deze gezellige pluktuin. Je mag alle bloemen plukken die je zelf leuk vindt. Er staan overigens emmers om de bloemen in te doen. Ben je uitgeplukt dan kun je vervolgens nagenieten met een kopje thee of koffie op het terras.

Lees hier meer

kind met bloem, bloemen plukken

Pluktuin de Langendam in Waspik

Heel soms vind je een parel ver verstopt. Dat is de pluktuin de Langendam in Waspik. Met een prachtige tuin, een bakhuis en winkel vind je hier de mooiste bloemen en kan je zelfs genieten van een High Tea. De rustgevende pluktuin staat vol in bloei, klaar om een prachtig boeket te plukken.

Lees hier meer

Gasthoeve de Zijp in Boekel

Gasthoeve de Zijp is kleinschalige zorgboerderij gelegen aan de Zijp, nét iets buiten Boekel, maar middenin een  natuurlijke omgeving. In de zomermaanden kun je hier terecht voor een leuke workshop. Na afloop mag je de bloemenpluktuin in om een prachtig boeketje te plukken!

Lees hier meer

kind, bloemen, pluktuin, bloem

Zelfplukboomgaard 't Straatje in Zaltbommel

Deze plukboomgaard is een fantastische locatie om te bezoeken tijdens de zelfplukdagen (rond oktober)! Deze dagen staan vooral in het teken van het zelf plukken van appels, maar aanvullend zijn er ook nog andere activiteiten.

Lees hier meer

Groencentrum Berlicum

Bij tuincentrum Groencentrum in Berlicum kun je het hele jaar door terecht voor tuinplanten en meer. In de zomer kun je hier echter ook terecht in hun eigen pluktuin. Hier kun je zelf je eigen bos bloemen plukken. De pluktuin is geopend van juni tot en met oktober. 

Lees hier meer

Natuurspeeltuin en pluktuin Het schoolbosje in Zeeland

Bij het schoolbosje in Zeeland kunnen kinderen heerlijk spelen en sporten in de natuurspeeltuin of genieten van de vele fruitbomen die er staan. Hierdoor is dit niet alleen een leuke buitenspeeltuin voor kinderen, maar tegelijkertijd een lekkere pluktuin. 

Lees hier meer

pluktuin, fruit plukken, speeltuin

Bloemen Pluktuin in Oss

De Pluktuin in Oss is een plek waar je kunt genieten van allerlei soorten bloemen, vogels en vlinders. Je mag hier natuurlijk ook zelf je bosje bloemen komen plukken. De pluktuin is geopend in juni, juli, aug, sept!

Lees hier meer

Bloemenweide 't Heide Huisje in Den Bosch

In deze bloemenweide worden schone bloemen geteeld. De bloemen zijn vrij van gif, chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast groeien de de bloemen in de volle grond. Het doel van deze pluktuin is de biodiversiteit te ondersteunen en te stimuleren. Hoe meer bloemen hoe beter het is voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Deze bloemenweide heeft ook een educatieve functie.  Zo nodigen ze basisschoolleerlingen uit van groep 6/7/8. Tijdens de rondleiding leren ze over het ontstaan van de pluktuindenbosch en welke belangrijke functie de bloemenweide heeft voor o.a. de insecten. Voor kinderen echt een leuke en leerzame ervaring!

Lees hier meer

Bosschepluktuin Fleurabeille in Den Bosch

Vanaf medio maart/april is Fleurabeille we weer geopend. Ze starten met narcissen, tulpen. Daarna volgen de tweejarigen zoals duizendschonen en Marietteklokjes (rond moederdag). In de maand juni zullen de eerste eenjarigen zich aandienen om geknipt te worden. Ze hopen jullie graag te ontmoeten op de “Bosschepluktuin”.

Lees hier meer

bloemen, pluktuin, kinderen

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Den Bosch of Eindhoven.