De leukste pluktuinen in regio Eindhoven en ’s-Hertogenbosch

Het seizoen “fruitplukken” gaat bijna weer van start. Leuk om met je kinderen fruit of bloemen te gaan plukken. Samen heerlijk de natuur in om te wandelen, te ontdekken en natuurlijk fruit of bloemen plukken in pluktuinen. Wil je de dag helemaal compleet maken, dan ga je samen nog iets lekkers maken van het fruit (bijvoorbeeld een appel of perentaart) of schik je samen de bloemen in een vaas. We hebben leuke tips voor deze activiteiten voor jou en je kinderen in regio Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.

Philips Fruittuin in Eindhoven

In de Philips Fruittuin hebben ze voor kinderen een speurtocht (1,5 uur) met spellenparcours. Deze krijg je gratis bij elke pannenkoek, maar kan je ook los kopen in de fruitwinkel. Ga op onderzoek uit in de boomgaard en ontdek de natuur. Onderweg zijn er spelletjes en van begin augustus tot eind oktober kan je dwalen in het maisdoolhof.

Appelplukdagen bij Philips Fruittuin

De appelplukdagen vinden plaats eind augustus en in de maand september. Je mag zelf je eigen appels en peren plukken. Een appel of peer recht uit de boomgaard is echt het aller- allerlekkerst! Houd de Go-Kids agenda goed in de gaten.

De Pluktuin van Buutvrij in Best

Buutvrij voor de hele pot heeft moestuinen en een pluktuin. Je kunt je eigen moestuintje huren, moestuinles krijgen of een mooi boeket uit de pluktuin samenstellen. Natuurlijk kan je ook heerlijk in de tuin zitten en genieten van het zonnetje, onder het genot van een drankje, wanneer de kinderen lekker in de tuin of speelhoek zich vermaken. Op 2 september kan je hier bloemen en appels plukken met de kinderen (event).

Pluktuin ’t Voortje in Mierlo

In de pluktuin van Mierlo kan je je eigen boeket samenstellen. Kinderen mogen helaas niet zelf knippen maar zijn mogen natuurlijk welk de mand dragen en de bloemen aanwijzen die ze graag willen. Daarna kan je de bloemen samen schoonmaken en schikken. Vazen staan klaar, om de bloemen te schikken.

Pluktuin Op het erf in Heeswijk-Dinther

Op het erf van de boerderij kan je in de pluktuin zelf gezellige bloemen en fruit plukken. De picknickmand staat klaar om gevuld te worden. Ook kan je even rondneuzen in de boerderijwinkel vol met streekproducten. De pluktuinen zijn geopend tot het laatste weekend van September.

Pluktuin en natuurspeeltuin bij Hoppies in Ammerzoden

Bij Hoppies kan er naar hartenlust geplukt worden zodat je met een prachtige bos bloemen naar huis gaat. Bel altijd wel even of de pluktuin open is. Genoeg bloemen verzameld? Dan kan je ook nog heerlijk spelen in de natuurspeeltuin of dwalen door het maisdoolhof.

Pluktuin Eric Sleutjes in Sint-Michielgestel

In de pluktuin bij Eric Sleutjes vind je allerlei mooie wilde planten. Maar liefst 80 tot 90 soorten staan klaar om bewonderd te worden. Honger gekregen van het plukken? Tegenover de pluktuin vind je de theetuin met verse appeltaart en andere lekkernijen.

Miss Hyacinth in Sint-Oedenrode

Gastvrouw Ans Dekkers verwelkomt je in deze gezellige pluktuin. Je mag alle bloemen plukken die je zelf leuk vindt. Er staan overigens emmers om de bloemen in te doen. Ben je uitgeplukt dan kun je vervolgens nagenieten met een kopje thee of koffie op het terras.

Pluktuin de Langendam in Waspik

Heel soms vind je een parel ver verstopt. Dat is de pluktuin de Langendam in Waspik. Met een prachtige tuin, een bakhuis en winkel vind je hier de mooiste bloemen en kan je zelfs genieten van een High Tea. De rustgevende pluktuin staat vol in bloei, klaar om een prachtig boeket te plukken.

 

Fotografie: Mercanart Photography