Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22, 4811 GH Breda

Hét Stadsmuseum van Breda, leuk voor gezinnen!

Stedelijk Museum Breda

In 2023 is het museum helemaal vernieuwd. En het leuke is: voor families, jong en oud, is er altijd wat te doen.
De route door het museum voert je langs twee vaste tentoonstellingen: De Nassaus van Breda – kasteel, stad en land en Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw. Hier kom je van alles te weten over de verrassende geschiedenis van stad en streek. Daarnaast tref je hier steeds wisselende tentoonstellingen over moderne en hedendaagse kunst en over boeiende
onderwerpen die gelinkt zijn aan de geschiedenis van Breda. In de Next ruimte ten slotte kun je terecht voor presentaties en projecten die we samen met lokale organisaties en inwoners maken.

stedelijk

Stedelijk Museum Breda: het ideale familie-uitje
Aansluitend bij De Nassaus van Breda en Ambitie & Verlangen hebben we twee interactieve Familiesporen. Voor denkers, doeners en dromers: samen speuren, je hersens laten kraken en creatief bezig zijn en zo de verhalen van Breda ontdekken.
Met de stempelkaart ga je op pad door deze tentoonstelling. Bij verschillende stops zijn er opdrachten: bijvoorbeeld over etiquette ofwel regeltjes over ‘hoe heurt het eigenlijk’, eeuwen geleden door de geleerde Erasmus beschreven. Je zelf getekende ‘ik’ kan rondlopen door het oude Breda. Verzamel stempels van de verschillende stadsbewoners die je wijzer maken over hun leven. Zo kom je meer te weten over de betekenisvolle Nassaus en het leven dat ze leidden. Stempelkaart vol? Dan wacht bij de kassa nog een verrassing op je
Ook de tentoonstelling Ambitie & Verlangen is voor jonge bezoekers (6+) echt de moeite waard.
Volg het Familiespoor over ontdekkingen van vroeger die nu niet meer gebruikt worden en test hoe het met je uitvind skills zit in een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling: de Fabriek van Breda.

stedelijk museum


Schoolvakanties
In de schoolvakanties kun je hier terecht voor speciale activiteiten. Hou de website stedelijkmuseumbreda.nl in de gaten voor het actuele programma.

stedelijk museum breda
Museumcafé
Een rustpunt in het museum is het café. Je vindt er de lekkerste koffies, frisdranken en zoetigheden. Ook voor een smakelijke lunch kun je hier terecht.

Stedelijk museum


Museumshop
Zoek je een origineel cadeau voor jezelf of iemand anders? In onze museumwinkel vind je behalve kunstboeken en ansichtkaarten vast iets van je gading. Het assortiment wisselt voortdurend en ook voor kinderen zijn er leuke dingen te vinden. Loop eens langs als je in de buurt bent, de shop is ook zonder museumentree te bezoeken.

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor