Emmasingel 31, 5611 AZ Eindhoven

Uit met kinderen naar het Philips Museum

Beleef in het Philips Museum in Eindhoven hoe een kleine gloeilampenfabriek uitgroeit tot een innovatief wereldconcern.

Bezoek het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen maakte en kies uit de volgende mogelijkheden:

Mission Eureka

Speel Mission Eureka, een leerzame interactieve iPad-tour voor het hele gezin die je meeneemt langs invloedrijke Philips-uitvindingen.

Lees hier meer

Lampjes Speurtocht Philips Museum

Kinderen van 4-8 jaar kunnen met een speciale UV-zaklamp op zoek gaan naar aanwijzingen die verborgen zijn in het Philips museum. Samen met hun ouders lopen kinderen door het museum met een lampje, opdrachtvel en tekenvel. Op verschillende plekken in het museum zijn er verborgen tekens verstopt die je alleen kunt zien met het lampje van de speurtocht. Kun jij het geheime teken vinden in de donkere ruimte? Weet jij wat er in de buik van de krokodil zit? Vind jij de geheime aanwijzing in de oude huiskamer? Na afloop krijg je een cadeautje uit de grabbelton.

Lees hier meer

Museum Kids Factory

Ook organiseert het Philips Museum leuke activiteiten in de schoolvakanties, zoals Museum Kids Factory, check hiervoor de Go-Kids agenda. Bij Museum Kids Factory leren kinderen spelenderwijs meer over techniek. Kinderen van 8 t/m 12 jaar gaan aan de slag met activiteiten zoals knutselen, mechanisch bouwen, solderen, zagen, boren, 3D-tekenen en 3D-printen. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar zijn er ook genoeg dingen te doen.

Lees hier meer over Museum Kids Factory

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor