Kinderfeestjes... als je kind 9 of 10 jaar oud is heb je er inmiddels wel wat ervaring mee. Sterker nog, het besef komt misschien wel dat er niet zo heel veel kinderfeestjes meer zullen komen? Kids komen steeds sneller op een punt waarop een kinderfeestje ook als kinderachtig ervaren wordt. Maar zover is het nog niet: tot en met groep 8 willen ze vást nog wel een partijtje vieren.

Kinderfeestje voor jouw zoon of dochter van 9 of 10 jaar

We zijn bij de 9- en 10 jarigen aangekomen in onze serie feestjestips op basis van leeftijd. Eerst deelden we toffe feestjes voor 5- en 6 jarigen, toen waren de 7- en 8 jarigen aan de beurt - en nu dus de volgende leeftijdsgroep. Wat vinden kinderen in deze leeftijd leuk? In stereotypen zou je kunnen denken dat de jongens richting de stoerdere activiteiten willen - lasergamen, paintballen, freerunnen, en de meisjes richting lieve gezellige activiteiten. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn: er zijn genoeg stoere meiden en ook genoeg lieve gezellige jongens.

5 tips voor een stoer feestje in de regio Amsterdam

We hebben 5 leuke tips voor je voor een stoer kinderfeestje in de regio Amsterdam voor 9- en 10- jarigen:

  1. 1. Escape room feestje
  2. 2. A'DAM VR  Game Park
  3. 3. Karten Avontuurfabriek 
  4. 4. Jumpen en Lasergamen bij Fun Center Amstelveen 
  5. 5. Freerunnen bij Freerun University in Amsterdam of Uithoorn 

1. Escape room feestje

Ontsnappen uit een escaperoom, dat is spannend en stoer, vind je niet? Houdt jouw jarige wel van puzzelen en diep nadenken om problemen op te lossen? Dan is een escape room feestje perfect! Dat kan bijvoorbeeld bij Backspace Escape Room in Amsterdam, of bij Kids Safety Escaperoom in Purmerend.

2. A'DAM VR Game Park

Supercool: VR gamen! Met zo'n VR-bril op je neus zit je meteen in een hele andere wereld. Bij A'DAM VR Game Park hebben ze voor kinderfeestjes een cool pakket samengesteld met de populairste games voor kids, geschikt vanaf 8 jaar dus perfect voor de 9- en 10-jarigen. En wie durft er in de A'DAM LOOKOUT op de hoogste schommel van Europa?

3. Karten Avontuurfabriek 

Karten op je kinderfeestje is natuurlijk geweldig voor stoere kids. Bij de Avontuurfabriek in Loosdrecht hebben ze een geweldige LED-kartbaan waar de kids helemaal los kunnen gaan met racen. En daar is nog veel meer te doen, dus kijk vooral ook even bij de andere activiteiten die je met een kinderfeestje kunt doen.

4. Jumpen en Lasergamen bij Fun Center Amstelveen 

Wil jouw jarige 9- of 10-jarige lekker springen en/of schieten? Dan is een feestje bij Fun Center Amstelveen perfect: daar kunnen ze jumpen en/of lasergamen op een kinderfeestje. De combi is super populair: lekker op de trampolines en in de lasergame arena - met natuurlijk lekker eten en drinken erbij!

5. Freerun university 

Of wat dacht je van freerunnen? Daarmee kunnen de kinderen zich waanzinnig uitleven... Niet alleen rennen maar vooral allerlei obstakels en hindernissen overwinnen - de kids leren vette tricks om dat makkelijker te maken op een feestje bij Freerun University in Amsterdam of Uithoorn!