Van veel kinderen in pizza’s toch wel een van de favoriete maaltijden! En hoe lekker is dat als je dat op jouw verjaardagsfeestje kan eten met al jouw vriendjes en vriendinnetjes? En dat niet alleen. Je maakt, bakt en eet jouw eigen pizza op. Dat is toch wat elk kind het liefste wil…

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderfeestje met pizza's bakken bij Happy Italy Alkmaar
Meer weten

Kinderfeestje met pizza's bakken bij Happy Italy Alkmaar

Noorderkade 1049, Alkmaar

Als je op zoek bent naar een leuke manier om je verjaardag te vieren, dan is Happy Italy de perfecte ... bekijk

 
Pizza's bakken tijdens je kinderfeestje bij Happy Italy Amsterdam
Meer weten

Pizza's bakken tijdens je kinderfeestje bij Happy Italy Amsterdam

Zuidelijke Wandelweg 78, Amsterdam

Ben je dol op pizza's en wil jij ze wel eens zelf maken? Vier dan je kinderfeestje bij Happy Italy A... bekijk

 

Pizzafeestje met je verjaardag

Na een lange zoektocht naar weer een origineel verjaardagsfeestje waren we eruit. Layla werd 8 jaar en wilde graag pizza’s bakken met haar vriendjes en vriendinnetjes op haar feestje. Dat is leuk bedacht maar waar kan je zoiets dan doen?

Pizzaria Happy Italy

Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Pizza’s eten kan je wel op veel plekken of gewoon thuis. Maar ze ook zelf maken en bakken is wel wat anders. We kwam uit bij Happy Italy. Ze bieden voor kinderen speciale kinderfeestjes aan. Je kan hier zelf je pizza versieren, bakken en opeten! Bovendien hebben ze een eigen indoor speelparadijs waardoor ze ook gewoon nog even kunnen uitrazen en hun energie kwijt kunnen! Zij hebben verschillende locaties in Nederland. Voor ons was Alkmaar of Amsterdam het dichtste bij.

Pizzafeestje_09

Kinderfeestje volledig in thema Pizza

Een echt kinderfeestje begint al bij de uitnodigingen! Wij kiezen er altijd voor om het kinderfeestje volledig in thema te organiseren. Deze keer dus thema pizza’s. De uitnodigingen en aankleding, maar ook leuke passende activiteiten stemmen we hier volledig op af. Nadat de uitnodigingen klaar waren zijn ze persoonlijk door Layla thuisbezorgd op de fiets!

Suus_Kinderfeestje_Pizza

Pizza, Pizza en nog maar Pizza!

Nadat we alle kinderen opgehaald hadden reden we in onze feestbus naar Happy Italy in Alkmaar. Deze zit gevestigd naast de Vue bioscoop en er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid aanwezig. De kinderen hadden natuurlijk wel een idee wat ze gingen doen, de uitnodiging verklapte dit al…. Onderweg hebben we het woord pizza vaak voorbij horen komen in ieder geval.

Pizzafeestje_01

Pizzabakkers in de maak

Eenmaal aangekomen werden we netjes ontvangen en aan een grote feesttafel geplaatst. Deze tafel was groot genoeg om alle 10 de kinderen de ruimte te geven om straks zelf pizza’s te versieren. Zelf hadden we placemats meegenomen in het thema en koksmutsen (hier hadden we de namen van de kinderen op geplakt). De kinderen konden aan de slag met de puzzels op de placemats, de opdrachtjes in het receptenboekje en wat leuke spelletjes uit de pizza speurtocht. Natuurlijk was er voldoende limonade aanwezig. Tevens was dit een mooi moment om de cadeautjes uit te pakken. We maken gelijk nog even een gekke foto met de plaksnorren en koksmutsen die we meegenomen hadden.

Pizzafeestje_02

De mooiste creaties; Pizza’s zelf versieren

Toen de kinderen even tot rust gekomen waren en de eerste energie eruit hadden konden we beginnen met de pizza’s versieren. Er kwamen 10 pizzabodems met daarop al tomatensaus aan. Voor elk kind een eigen flinke pizza! Op tafel werden allemaal schalen geplaatst met ingrediënten die ze mochten gebruiken om te versieren (kaas, champignons, salami, ham, kip, paprika). Rijkelijke werden de pizza’s versiert, de kaas was niet aan te slepen. En hoe grappig dat iedereen zijn eigen creatie maakt, maar toch bijna iedereen kiest voor een gezichtje. Allemaal op een totaal verschillende manier. Kinderen die wat sneller klaar waren konden ondertussen even spelen bij het indoor speelparadijs wat gewoon in dezelfde ruimte stond!

Pizzafeestje_03

De pizza’s mogen de oven in

Toen iedereen klaar was namen alle kids het bord met hun pizza in de hand mee richting de keuken. De pizza’s mochten nu de oven in. En dat mochten ze zelf doen! Één voor één werden ze gevraagd om in de keuken te staan en met de pizza chef de pizza zelf in de oven te schuiven. Hoe spannend is dat? Je staat zo dicht bij de oven dat je ook echt de warmte eruit voelt komen. Vol trots stonden ze te wachten tot hun pizza klaar was en voor hun neus in pizzapunten werd gesneden.

Pizzafeestje_04

Smullen maar!

Iedereen nam zijn eigen pizza weer mee naar de tafel, daar gingen ze enthousiast te werk om de pizza helemaal op te eten. Natuurlijk lukt dat niet bij iedereen want het is een flinke pizza! Voor diegene die hem niet op kregen, kregen we een pizzadoos om hem mee naar huis te nemen (uiteraard even de naam van het kind op de doos schrijven!).

Pizzafeestje_06

Indoor speelparadijs in Happy Italy

Zodra de kids de buikjes vol hadden gingen ze allemaal richting de indoor speelparadijs van Happy Italy. Dit is gewoon in dezelfde ruimte waardoor ze gewoon heen en weer kunnen lopen naar de tafel om wat te drinken of rusten. Bovendien als ouder kan je heerlijk aan tafel blijven zitten en even rustig zelf wat eten terwijl de gillende en rollende kinderen zich vermaken achter het muurtje.

Pizzafeestje_08

Sweet pizza’s, een pizza als toetje!

Nadat we alle kids weer bij elkaar hadden, en dat is een uitdaging met 10 kids in een speelparadijs, kregen we nog een toetje! Sweet pizza’s werden op tafel gezet. Daar hadden wij nog nooit van gehoord maar het was al een feestje voor het oog. Kleine pizza’s met Nutella en Smarties. En als je denkt een feestje voor je oog, het is ook een feestje voor je smaakpupillen! Puur genieten. De kids waren door het dolle heen, pizza met chocoladepasta hahaha, kan het nog beter? Nee dit was een ultieme afsluiter. Hoe vol de buikjes ook zaten, een stukje Sweet pizza gaat er zeker nog in….

Na deze geweldige dag werd het tijd om nu echt af te sluiten. Alhoewel de kinderen er anders over dachten en nog uren hadden willen doorspelen in de ballenbak en glijbanen was het nu echt tijd om naar huis te gaan. Ze hebben weer een top dag gehad met een top feestje. Layla was helemaal blij en tevreden. De volgende dag hebben we de restanten van onze pizza’s zelf nog even opgegeten, mmmm.

Footer_Charlotte_GoKids

 

Footer_Inschrijven_Go_kids

 

 

 

Log In