Wat ga je doen met een kinderfeestje van een jongen die 11 jaar wordt! Juist dat moet stoer zijn. Mijn neefje Thijs wordt 11 jaar en door de Corona heeft hij zijn verjaardag al 2 jaar overgeslagen. We besluiten dan ook deze keer iets groter uit te pakken! We nemen zijn vrienden mee om te gaan karten bij Coronel Fun in Huizen!

Karten_Kinderfeestje_Coronel_Huizen-03

Coronel Fun in Huizen

Met een groep jongens gaan we op pad. Iedereen heeft er zin in want ze weten wat we gaan doen! Karten. En dat is toch wel super stoer als je 11 jaar bent. We hebben gekozen om dit bij Coronel Fun in Huizen te doen. Een stukje rijden maar dat hebben we er zeker voor over. Bovendien hebben ze bij Coronel Fun een supergave kartbaan. Dit circuit van Tim en Tom Coronel is geïnspireerd op het circuit van Spa Francorchamps (België). Er zijn dus snelle en langzame bochten, een tunnel en een fly-over te vinden. Met maar liefst 475 meter in totaal.

Karten_Kinderfeestje_Coronel_Huizen-03

Kinderfeestje bij Coronel Fun

In het restaurant staat al een tafel klaar voor de jongens. Hier eten we eerst nog taart en drinken even goed voor we de baan op mogen. In de tussentijd krijgt iedereen een helm aangemeten. Uiteraard eerst voorzien van de veiligheidsinstructies. Wel belangrijk om hier even goed om te letten! Totaal gaan ze 3 heats rijden van elk 10 min. Zo hebben ze tijd om te wennen, te rusten en weer vol energie de volgende ronde in te gaan. De winnaar zal naar huis gaan met een eigen medaille!

Karten_Kinderfeestje_Coronel_Huizen-01

De kart in!

Alle jongens zetten hun balaclava op met hun helm. Ze kiezen in de rij karts een plek uit, gaan zitten en klikken zich vast. Even een check of iedereen goed zit en dan is het aftellen. De hele rij jongens gaat achterelkaar het circuit op. Wij kunnen vanaf de brug goed meekijken van boven. Je ziet duidelijk dat een paar jongens dit al eerder gedaan hebben en een aantal nog even moeten wennen. Maar na een paar rondjes krijgen de meeste de smaak te pakken. Ze flitsen voorbij (ze rijden hier overigens elektrische karts). Na de eerste 10 min komen ze er allemaal weer veilig uit. Vol adrenaline gaan ze weer naar hun tafel en praten ze druk door elkaar wat ze allemaal beleefd hebben. Hierna is het al snel tijd voor heat 2 en heat 3. Wat een mooi feest voor Thijs. Je ziet de jongens echt genieten. En de winnaar… die mag het podium op! Ze sluiten af met heel veel geklets en een lekker frietje en wat bittergarnituur.

Karten_Kinderfeestje_Coronel_Huizen-02

Dag om nooit te vergeten

Natuurlijk is zo’n kinderfeestje wat aan de duurdere kant. Maar goed, soms mag je ook even uitpakken. En bovendien heeft Thijs en zijn vrienden een onvergetelijke dag gehad die ze niet snel zullen vergeten. Dat is het zeker waard.

Footer_Charlotte_GoKids