Ken je Wondr Experience al? Wij wel van naam maar waren er nog nooit geweest. Aangezien alles roze, glitters en snoepjes oogde, echt iets om met onze dochter heen te gaan. Toen we ons op de site gingen verdiepen zagen we dat je er ook je kinderfeestje kon organiseren. Layla werd al bijna 7 jaar, dus één en één was twee!

Wondr Experience

Het blijft moeilijk te omschrijven wat Wondr Experience precies is. Je moet het eigenlijk gewoon ervaren hebben. Onder de noemer belevingsmuseum zijn er 15 kamers met allemaal een ander thema en een andere beleving. Het lijkt wel een soort attractie. Eigenlijk is het bedoeld voor volwassenen die als kind de wereld weer even kunnen beleven. Maar kinderen vinden dit natuurlijk ook helemaal prachtig; roze, glitters, spekjes, ballenbak, etc etc.

Wondr_Experience_Kinderfeestje_Amsterdam-02

Met z’n allen in de feestbus!

We halen Layla op van school samen met haar 7 vriendjes en vriendinnetjes. Net als vorig jaar hebben we een VIP busje gehuurd waar ze met z’n allen in kunnen zitten. Deze versieren we dan leuk zodat het een echt feestje is. Papa is de chauffeur en DJ! De muziek gaat hard aan met de van tevoren samengestelde playlist. Nu al lol. De kinderen noemen het inmiddels al de feestbus.

Wondr_Experience_Kinderfeestje_Amsterdam-01

Kinderfeestje met een WOW effect

We rijden naar Amsterdam Noord waar Wondr Experience is. Bij het zachtroze gebouw stoppen we en parkeren we de bus. De kinderen hebben werkelijk geen ideewat ze gaan doen. Ook voor Layla is het nog een grote verrassing. We worden ontvangen door maar liefst 4 man sterk. Ze staan allemaal klaar om ons te begeleiden. Als iedereen voorzien is van naam en keycord gaan we de 1e kamer in. Telefoon klaar want hier gaan we heel veel foto’s maken! We stappen binnen, waahhhhh een kamer vol (grote) knuffelberen. Ze mogen erop zitten, aan zitten, knuffelen. Wat is dit?

Wondr_Experience_Kinderfeestje_Amsterdam-03

Maar liefst 15 verschillende kamers!!

We worden als groep netjes begeleid zodat we allemaal bij elkaar blijven en in dezelfde ruimte zitten. Op naam kamer 2… En ruime met regenboog lichten, pilaren om achter te verstoppen. Kamer 3, allemaal telefoons, wat een gekkigheid. Kamer 4, Glitters, glitters en glitters! Wat gaat er nog meer allemaal gebeuren. Ze zijn helemaal door het dolle en rennen en vliegen heen en weer, spelen overal mee en zitten natuurlijk overal aan! Maar het mag, wat een pret. Kamer 5, even rust in de wolken. Kamer 6, een soort geverfde muziekkamer. Via kamer 7, overal spiegels, lopen we door!! Kamer 8, De (silent)disco kamer. Kamer 9, Groot en roze, een springkussen! Kamer 10, knuffels in een grijpautomaat. Maar wacht eens, nu zitten alle kids ook in een grijpautomaat…. Kamer 11, Spekjes, spekjes en nog meer spekjes. Ze glijden er zo in. Kamer 12, Confetti feest. Kamer 13, nog meer glitters. Kamer 14, De ballenbak, zo groot en diep het lijkt wel een zwembad. Kamer 15, Een tekenhuis.

Wondr_Experience_Kinderfeestje_Amsterdam-04

Tijd voor het feestje

Na alle kamers gehad te hebben komen we in een aparte ruimte. Deze is echt helemaal versiert voor Layla’s verjaardag. Wow, zo gaaf om te zien. Normaal doe ik alles zelf, maar hier wordt echt alles me uit handen genomen. Aan de tafel krijgen ze allemaal een stuk taart of anders lekker en een grote beker milkshake! De cadeautjes worden hier uitgepakt. Het voelt echt als een feestje.

Wondr_Experience_Kinderfeestje_Amsterdam-05

Slijm workshop

Het feest lijkt maar niet op te houden. De kinderen mogen ook nog hun eigen slijm maken! Laten ze dat nou toevallig ook heel leuk vinden… Iedereen een kommetje met lijm, wat poeder, een kleurtje en glitters. Roeren maar! Ok, na het roeren mag iedereen kneden. Het slijm gaat alle kanten op en plakt echt overal aan. Iedereen heeft lol. Zodra het slijm goed is mogen ze het in hun eigen bakje stoppen en mee naar huis nemen!

Wondr_Experience_Kinderfeestje_Amsterdam-06

Rollerdream

Alsof we nog niet genoeg gezien en gedaan hebben… Nee, we gaan nog lekker rolschaatsen bij Rollerdreams. Dit zit in hetzelfde pand en is van dezelfde eigenaar. Woehoe, klinkt het al in de gang als we ernaartoe lopen. Ook wel weer spannend want niet iedereen heeft het eens gedaan. Er wordt dan ook gevraagd of ik wel kom helpen. Natuurlijk doe ik dat. Bij binnenkomst liggen alle rolschaatsen in de juiste maten al klaar (deze hadden we van tevoren doorgegeven). Eén voor één helpen we ze met aantrekken en rollen ze langzaam naar de zaal. Want wat ziet deze er gaaf uit. Echt een soort disco zaal met spiegels, lichteffecten noem maar op. Eigenlijk rolt bijna iedereen zo wel weg. Dat gaat best lekker. Sommige moeten even inkomen maar uiteindelijk gaat toch iedereen door de zaal heen. De kindjes die het al wat beter kunnen krijgen zelfs nog een lesjes kunstjes. Ik besluit mijn rolschaatsen toch ook nog even aan te trekken. En ook daar ga ik, samen met alle kids in de rondte. Dat is toch wel zeker 20 jaar geleden hahaha. Ik geniet want ik zie dat iedereen heel veel plezier heeft. Layla staat af en toe nog wat te stunten maar ook daar gaat het steeds beter.

Wondr_Experience_Kinderfeestje_Amsterdam-08

We sluiten de dag af

Als het tijd is krijgen we de kids maar met moeite mee. Niemand wil naar huis. Iedereen wil blijven. We besluiten ze maar één voor één te ‘vangen’ en de rolschaatsen uit te trekken. Op naar de bus. We halen nog een frietje zodat alle kids in de bus een bakje patat kunnen opeten en ze zo netjes thuisgebracht kunnen worden!

Dit had ik voor geen goud willen missen, en Layla ook niet. Dit was echt een kinderfeestje om nooit, maar dan ook nooit te vergeten. Ik denk dat ik wel meer dan 100 foto’s heb gemaakt. En elke foto is blij en vrolijk. Wat een beleving en ervaring. De dag erna komen er zelfs nog ouders naar me toe. Wat hebben jullie nu allemaal gedaan? De kids blijven er maar over doorpraten hahaha. Heerlijk, zo horen we dat graag. Ik vraag me nu al af hoe we dat toch volgend jaar moeten doen, dat is toch niet meer te overtreffen?

Footer_Charlotte_Go-Kids