Buitenpret & outdoor uitjes in meivakantie in regio Zwolle

Wat is er nu leuker dan buiten spelen of een uitje in de buitenlucht? En het is ook nog gezond. We hebben een paar leuke uitjes voor buiten in de meivakantie voor je op een rijtje gezet:

Klimmen bij Natuurlijk Heidepark Lemelerveld

heidepark

Het klimbos in Lemelerveld van Natuurlijk Heidepark is tijdens de meivakantie geopend voor klimmen. Heerlijk actief en avontuurlijk bezig zijn tussen de boomtoppen. Wellicht kun je nog even pootje baden of zwemmen in het natuurbad. Het kabouterbos is ook geopend.

Benieuwd naar het klimmen, lees dan onze blog. We hebben heerlijk geklommen en de locatie is prachtig. 

Eendje tocht van Hiawatha Actief

Hiawatha Actief

Bij Hiawatha Actief in Dalfsen en Zwolle kun je tal van leuke buitenactiviteiten uitzoeken. Zo kun je allerlei activiteiten op het land zoals geocaching, kickbiken en supagolf. Ook leuk is samen in je Eendje toertocht. Je gaat dan in een oude Eend een p;uzzel- en toertocht door het Vechtdal maken. We hebben onlangs een Eend toertocht gemaakt en we vonden het een ware beleving. Lees hier ons verhaal in de blog.

Je kunt ook allerlei te gekke activiteiten op het water maken. Denk aan reuze kanotochten, kajakken, waterfietsen of een sloepje huren. Een combi maken is ook mogelijk. 

Nature game

Maak een leuke wandeling op meer dan 30 locaties door de mooie natuur met een Nature Game! Aan de hand van de app loop je een mooie route door de bossen, zandverstuivingen, over heidevlaktes en andere typerende natuurgebieden. En terwijl je geniet van de omgeving staan er leuke opdrachten te wachten. Deze game maakt een wandeling voor het hele gezin leuk! En het is nog leerzaam ook.

Meer info Nature Game =>

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit klimbos ligt op steenworp afstand van NP de Weerribben. Er zijn 4 parcoursen die uitermate geschikt zijn voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer. Kids met lengte vanaf 1.30 m kunnen al mee klimmen. Het klimbos heeft diverse arrangementen.

klimbos overijssel

Natuur speelplekjes 

Bij Go-Kids hebben we heel veel erop uit tips, veelal met entree, maar we hebben ook de allerleukste  natuur speelplekjes en speeltuinen in de regio Zwolle voor je verzameld. Het merendeel is gratis en soms zijn ze wat verstopt. En er komen ook steeds meer nieuwe speelplekken bij. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen buiten spelen en wat is nou leuker op te vrij te spelen op een te gekke ( natuur) speelplek? En natuurlijk lekker vies worden. Bekijk hier ons overzicht met 30 speelplekken.

Speelplekken =>

speelplekken natuur op Go-Kids

Wandelen en spelen in de bossen en parken in regio Zwolle

Misschien zijn jullie de vele uitjes naar het bos wel zat, maar heb je alle leuke wandelroutes en speelbossen in de regio al geprobeerd. Met de juiste afwisseling tussen leuke uitjes en natuuruitjes blijft de natuur een mooi en goedkoop uitje.  De bossen en parken in en om Zwolle zijn prachtig en gevarieerd en daarom hebben we een top 25 gemaakt met wandelroutes.

Dierenpark Taman Indonesia

Het dierenpark is deze vakantie alle dagen geopend. En ze hebben weer leuke activiteiten voor kids. Ontdek de bijzondere dieren en planten en waan je heel even in Indonesië. 

taman indonesia

Speeltuinen in Zwolle

Als het niet regent dan kun je in Zwolle lekker buiten te spelen. We hebben de 10 leukste speeltuinen in Zwolle op een rijtje gezet. Zeker in de vakantie is het leuk om eens naar een andere speeltuin te gaan en daar in een 'nieuwe' speeltuin te spelen.

Netl, de wildste tuin

Bij Netl in Kraggenburg kun je helemaal los gaan in de wildste tuin. Heerlijk wandelen of spelen op de speeltoestellen. Verstoppertje spelen in het bamboebos. Van de duinen af rennen of rollen. En na die tijd lekker bij met een ijsje en of hapje bijkomen in het strandpaviljoen. 

Kinderboerderijen

Er zijn natuurlijk ook tal van kinderboerderijen waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en dieren kunnen aaien of zelfs kunnen knuffelen. We hebben de 11 leukste kinderboerderijen in en om Zwolle voor je uit gezocht.

Citygames van StadUnique

Ken je de citygames van StadUnique al? Is je kind dol of avontuur en mysteries? Ga dan samen een leuke stad ontdekken of organiseer dan een citygame kinderfeestje!  De kids gaan er lekker op uit, worden uitgedaagd en de tocht zit vol spanning en avontuur. Tijdens de tocht worden jullie bijgestaan door een spelbegeleider, dus het kan niet misgaan. Wat dacht je van:

  • Junior WhatsApp Moord Tocht
  • Junior Levend Ganzebord
  • Voetbal City Game

Boerderijwinkels

Boerderijwinkels en pluktuinen zijn helemaal hip en er zijn ook best veel in deze regio. Bij meeste boederijwinkels is er ook een speelplek en of kun je even wat drinken. De pluktuinen zijn hard aan het groeien, maar shoppen bij de boer is super leuk. Maak er een leerzaam en gezellig uitje van. 

Blote voetenpaden

Het kan weer. Lekker de sokken en schoenen uit en met de blote voetjes een blotevoetenpad bedwingen. Of je gaat op ontdekking op een belevingspad. Check hier onze 20 tips.

Ontdek alle blotevoetenpaden en belevingspaden =>

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert regelmatig voor kinderen en het gezin leuke en leerzame activiteiten in Dwingelderveld .  Natuurmomumenten de Wieden en Natuurmonumenten Twente zijn ideale startpunten om mooie natuur te beleven.

En uiteraard zijn er ook tal van leuke kinder- en wandelroutes in de regio te vinden. Zo zijn er kabouterpaden voor de allerkleinsten of korte en kindvriendelijke routes.

Openlucht zwembaden en recreatieplassen

De meeste openluchtbaden openen hun deuren meestal eind april. Met een zomerse dag in de meivakantie kan het al best lekker zwemweer zijn.  Check onze openlucht zwembaden in de regio via de button.

zwembaden =>

De regio heeft natuurlijk nog veel meer waterpret mogelijkheiden met een bijv. een waterspeeltuin of recreatieplassen en zwemvijvers.  Ook al is het nog net iets te koud om te gaan zwemmen, dan is pootje baden en spelen in het zand aan de waterkant ook een goede optie. Picknick kleed mee en een bal en je hebt al een heerlijk middagje uit. 

Waterpret =>

Log In