Hoe leuk, wij mochten als Go-Kids reporters een activiteit van Hiawatha Actief proberen! Met wat druilerig weer gingen we met onze dochters naar Hiawatha Actief in Dalfsen.  Daar stond onze knaloranje Eend al voor ons klaar. We werden door de dames van Hiawatha Actief vriendelijk ontvangen en we kregen uitleg over de puzzel- en navigatierit.  Aan de hand van allerlei opdrachten en een GPS zouden we onze weg moeten vinden door het Vechtdal. Uiteraard werden onze (rijbewijs) papieren gecheckt en ingevuld en nu was het tijd voor de uitleg van de Eend. En dat is geen overbodige luxe, want rijden in een Eend is echt heel iets anders dan rijden in een elektrische auto die zoveel veiligheid signaaltjes en snufjes heeft, maar ook de luxe van een moderne auto ontbreekt in een Eend. We gingen echt op expeditie! En voor ons ook een beetje terug in de tijd...toen we zelf nog bij pap en mam in de auto zaten! Dat beetje nostalgie en uitdading maken de auto speurtocht natuurlijk extra leuk. 

Op weg door het Vechtdal

Na wat oefenen met het starten gingen we mooi pruttelend de weg op. Het is even oefenen met de versnellingspook in het dashboard. Poeh, en er is ook geen stuurbekrachtiging. Een kachel is niet nodig want warm krijg je het zo wel! We hebben enorme lol in onze Eend.  Onze dochters gingen de navigatie en opdrachten doen, maar al snel bleek dat we al een opdracht gemist hadden.  Je moet er wel snel bij zijn, en dat zijn (pre-) pubers helaas niet altijd. Google maps werkt volgens hen een stuk makkelijker...niks gewend die jeugd! Dat maakt het natuurlijk ook weer extra uitdagend en leuk. Bij de eerste stop wilde de auto niet meer starten. Gelukkig konden we bellen en na wat uitleg konden we weer op pad.  Om de auto een beetje te leren kennen, waren we heel blij dat we buiten het dorp reden.  En we vielen goed op in onze oranje Eend. Weggebruikers hielden al een beetje rekening met ons, en zwaaiden vriendelijk. Niet dat we gevaarlijk reden of zo, maar het voelde soms net als je eerste rijles.  Twee vrouwen met rode hoofden in een Eendje is natuurlijk ook best grappig.

eendje van Hiawatha Actief

Ietsje later hadden we nog wat startprobleempjes met de auto, maar dat was ook redelijk snel verholpen na telefonisch contact met Hiawatha.  Daarna heeft hij niet meer tegengesputterd. We denken, als echte autokenners, dat er een vuiltje in de benzineleiding heeft gezeten. Het heeft ook wel z'n charme en het hoort bij de beleving. 

Onderweg zijn we gaan lunchen bij de vernieuwde Barones. Even bijkomen van ons eerste kennismaking met de Eend en na een lekkere lunch gingen we vol goede moed weer verder. We gingen van chauffeur wisselen en gelukkig startte de Eend in één keer. 

hiawatha actief

Onze route vinden ging ons ook steeds makkelijker af. We hebben genoten van de prachtige omgeving rondom Dalfsen. Vechtdal is een mooi gebied, maar dat wisten we bij Go-Kids al. Sommige opdrachten waren best lastig en regelmatig moesten de meiden uitstappen om op zoek te gaan naar het antwoord.  Waar we allemaal geweest zijn gaan we niet verklappen, want dat mogen jullie zelf uitvinden.

Ietsje later dan gepland kwamen we weer terug bij Hiawatha Actief in Dalfsen.  We werden keurig opgewacht en uiteraard hebben we onze ervaringen gedeeld en tips gegeven, want soms hadden we wat moeite met de route beschrijving.  Wellicht zijn we niet de enigen.  Het hoorde ook wel bij de experience en heeft veel hilarische momenten opgeleverd.   

We kijken terug om een zeer geslaagde middag toeren in de Eend. De route is prachtig en er zijn genoeg mogelijkheden voor een korte stop. De opdrachten zijn leuk en soms pittig. 

Wat ons betreft is dit een super leuk uitje voor een gezin. Het is voor jong en oud een beleving, vooral als je de kids bij het zoeken van de route en opdrachten betrekt. En het leuke is dat dit uitje ook prima op een iets mindere dag kan. In je Eendje zit je lekker droog!

Toen we weer in onze eigen hybride auto stapten was het ook weer even wennen.... 

Mocht je ook samen in je Eendje tour gaan doen, dan wensen je alvast veel plezier. 

En wist je dat je veel meer leuke activiteiten bij Hiawatha Actief in Dalfsen en Zwolle kunt doen? 

veel plezier Go-Kids

hiawatha actief