Wil je eropuit met je kids? In deze blog lees je welke uitjes, activiteiten en workshops in de omgeving open zijn en wat je weer kunt doen! Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de overheid nieuwe richtlijnen afgegeven. Wij hebben een lijst van uitjes, clubjes, workshops en bestemmingen voor jullie gezocht, waar je wel terecht kunt, hetzij beperkt, maar je kunt je huis eventjes uit!

Indoor trampolinepark Krazy Kangaroo Aalsmeer weer open!

Zo kan je kind veel van zijn of haar energie kwijt. Onderzoek laat zien dat kinderen die veel sporten en bewegen rustiger zijn en zich beter kunnen concentreren op momenten dat dit wenselijk is. Dit geldt ook voor ‘niet-drukke’ kinderen. Heerlijk spelen en springen, dat kan perfect bij Krazy Kangaroo in Aalsmeer!

Bouwgabbers - creëren en programmeren met LEGO

Bouwgabbers is nieuw in Haarlem en biedt kinderen de mogelijkheid te leren bouwen, creëren en programmeren met LEGO. Ze bieden verschillende workshops aan voor alle leeftijden! Bij Bouwgabbers kunnen kinderen op spelenderwijs kennismaken met de robotica, programmeren en techniek. Workshops variëren voor de diverse leeftijden en zijn los of in een reeks bij te wonen. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren bij Bouwgabbers.

Bij SnowWorld Amsterdam ga je helemaal uit je dak in de sneeuw!

Lekker eventjes echte sneeuw voelen op je huid en de koude lucht inademen? Dat kan weer bij SnowWorld in Amsterdam. Kennismaken met de Wintersport? Volg dan eerst eens een proefles of geef je op voor de wintercamps in de zomervakantie!

Laat kinderen prachtige hutten bouwen in Palènpa Park

Hutten bouwen, wie vindt dat niet prachtig. Maar hoe bouw je nu een hut die stevig en stabiel is?  In Palènpa Park in Nieuw-Vennep kun je fantastische hutten bouwen. Je krijgt je eigen bouwkavel met voldoende ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om drie hutten en een toren te bouwen. Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Vier hier je verjaardagsfeestje of beleef een bijzonder dagje uit met je gezin! Ook voor schoolreisjes, klassenuitjes en BSO-uitstapjes biedt Palènpa Park gegarandeerd buitenspeelplezier.

Zwembad Sportcentrum De Waterkanten in Lisse weer open

Sportcentrum De Waterkanten is een nieuw sportcentrum in de Bollenstreek in de gemeente Lisse. Met niet alleen een zwembad, wedstrijdbad, peuterbad, babybad, maar ook sportzalen, horeca en gymzalen. Een compleet complex waar je als gezin of familie heerlijk een dagje kan vermaken. 

Indoor Trampoline Park Street Jump Haarlem

Kom je Jumpen bij Street Jump Haarlem, het meest complete park van Haarlem en omstreken? 
Jumpen is van de ene naar de andere trampoline springen. Dit is mogelijk op een van de 10 verschillende area's. Daarnaast kun je over grote obstakels heen springen. Hoe super gaaf is dat!!

JumpSkillz Indoor trampoline in Hoofddorp

Op dit moment is JumpSkillz in Hoofddorp één van de grootste, het gezelligste en meest complete indoor trampolinepark van Nederland en onder andere trotse eigenaar van een superdeluxe Obstacle course. Onze obstacle course is de enige in zijn soort en de eerste in Europa!!!

Europa's grootste speeltuin De Linnaeushof

Linnaeushof in Bennebroek, Europa's grootste en leukste speeltuin, is weer open voor het publiek. 
Dit jaar is een nieuwe attractie: het raadselachtige doolhof. Dit doolhof wordt speciaal ontworpen en gebouwd voor Linnaeushof. De ondergrond is van zand. Vanwege de veiligheid van jonge kinderen is niet gekozen voor hoge heggen of muren, maar voor lage randen die de route markeren. 

Zwembad De Heerenduinen in Velsen ook weer open voor banen zwemmen

Het kabinet heeft vandaag aangekondigd dat de versoepelingen definitief doorgaan. Dit betekent dat de verruimingen voor zwembaden en dus ook voor De Heerenduinen vanaf woensdag 19 mei ingaan. Je kon al in het buitenzwembad banen zwemmen, maar vanaf vandaag kan er ook weer binnen banen worden gezwommen. Het is een goede stap richting volledige heropening van de zwembaden.

Bouwen bij Werkplaats Jeroen in Haarlem

Je bent op de goede plek voor lessen over techniek en wetenschap! Werkplaats Jeroen gelooft in het belang van wetenschap en techniek voor nu en in de toekomst, dat leren voldoening geeft en leuk is om te doen. Ze laten kinderen sprankelen in een mensenleven. Werkplaats Jeroen verzorgt naast Technieklessen ook muizenhuizen, Robotica-programmeren, opvang tijdens studiedagen of als een leerkracht ziek is en ook activiteiten voor volwassenen.

Zwembad Sportplaza Groenendaal Heemstede

Vanaf woensdag 19 mei worden de coronamaatregelen voor sporten verder versoepeld op voorwaarde dat de besmettingscijfers blijven dalen. Naast zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar is het vanaf volgende week weer mogelijk om binnen te sporten. Dit zal voorlopig enkel gaan om banenzwemmen. Voor alle andere activiteiten moeten we nog even geduld hebben.

Bouwen, spelen, leren en genieten met LEGO® van e² Young Engineers Haarlem

LEGO® is niet alleen erg leuk om mee te spelen, het is ook nog eens ontzettend leerzaam. Psychologen roemen het speelgoed omdat het slim, veelzijdig en creatief is. Goed voor het probleemoplossend vermogen, het ruimtelijk inzicht, de constructieve vaardigheden, samenwerking en de fantasie. De Young Engineers hebben niet alleen leuke workshops voor na school of in de schoolvakantie, maar ze bieden ook verschillende lesprogramma's aan voor op de basisscholen op het gebied van wetenschap, techniek en programmeren met LEGO®.

Techniek en uitvindersclub bij Talent centrum Volta in Haarlem

Technieklessen voor kinderen bij de Uitvindersclub van Talentcentrum Volta. Bij Talentcentrum Volta kun je onwijs coole workshops, lessen en themadagen volgen op het gebied van wetenschap, technologie en ICT. Het maken van een technisch product staat hierbij centraal. Veel kinderen vinden het leuk om hun eigen speelgoed te maken. Maar vogelhuisjes, een inbraakalarm, insectenhotels en robots zijn ook populair! Is het product af, dan mag je het mee naar huis nemen om ermee te spelen of om het aan je vriendjes te laten zien. De werkplaats staat vol met materiaal om mee te werken. Je maakt je producten met echt gereedschap. Daardoor worden je producten niet alleen leuk, maar blijven ze het ook lang doen.

Nog meer leuke uitjes open!

Per dag openen meer en meer uitjes hun deuren! Hoe leuk is dat! Je kunt zelf een heel duidelijk overzicht maken door te filteren op coronaproof of te kijken naar de open banner! Die hebben we speciaal toegevoegd voor jullie, zodat je duidelijk kunt zien welke bestemmingen open zijn en welke nog niet.

Check nu alle uitjes