Wil je eropuit met je kids? In deze blog lees je welke uitjes, activiteiten en vakanties in de omgeving open zijn en wat je nog wél kunt doen! Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de overheid nieuwe richtlijnen afgegeven. Zo worden alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen geannuleerd. Ook veel musea en theaters sluiten, maar de richtlijnen worden steeds meer versoepeld. Zo mogen kinderen vanaf 11 mei weer naar school en kun je kamperen op campings met eigen sanitair. Wij hebben een lijst van uitjes, clubjes, workshops en bestemmingen voor jullie gezocht, waar je wel terecht kunt, hetzij beperkt, maar je kunt je huis eventjes uit!

Geniet van je zangles bij Zangschool Hoofddorp

Zangschool Hoofddorp mag weer individuele zanglessen geven! Vanaf 11 mei starten ze (geheel volgens de Corona regels, 1,5 m, schermpje, desinfecterende middelen de hele rambam) in het fort van Hoofddorp!! Om dit te vieren kun je je gratis opgeven voor een proefles!

Lekker surfen bij First Wave Surfschool in Zandvoort

Yesss! Groen licht. Stap voor stap gaat First Wave Surfschool weer beginnen met de surflessen voor de jeugd. Dit geheel volgens de richtlijnen van overheid, watersportverbond en lokale gemeente en onder begeleiding van ervaren gediplomeerde First Wave instructeurs.
Kids vanaf 9 jaar tot en met 12 kunnen vanaf zondag 3 mei weer bij First Wave Surfschool terecht. Een 'drop off point' voor de ouders, speciale looproutes en extra zorg voor de veiligheid en hygiëne maakt dit mogelijk in deze tijd.
Kleedkamers zijn nog dicht en de kids douchen thuis, maar de surfpret zal er niet minder om zijn. De instructeurs bieden hulp , bewaken de 1,5meter en coachen de kids in de mooie Noordzee golven in Zandvoort.

Schrijf je vandaag nog in voor surfles!

Vakantiehuisjes op Camping de Lakens in Bloemendaal

Je kunt bij camping de lakens kamperen/logeren vanaf 4 mei als je beschikt over je eigen sanitair. En natuurlijk kun je altijd een van de accommodaties huren bij campings de lakens, want de huisjes, stacaravans en luxe tenten met eigen sanitaire voorzieningen zijn gewoon beschikbaar.

Danscentrum Marcella van Altena

Corona maatregelen: Vanaf woensdag 6 mei start Dansschool Marcella van Altena met een buiten lesprogramma voor alle dansers t/m 18 jaar. Er wordt lesgegeven op 2 foam dansvloeren van 120 m@ per stuk. Om weer lekker op conditie te komen, hebben ze een aantal nieuwe lessen op het rooster staan. Ben je geen lid van de dansschool? Geen probleem, er zijn op deze lessen nog enkele plaatsen vrij. Meedoen kan al voor € 10,00 (4 lessen kaart). Wil je meer informatie of je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar 𝐰𝐞𝐧𝐝𝐲@𝐦𝐚𝐫𝐜𝐞𝐥𝐥𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚𝐥𝐭𝐞𝐧𝐚.𝐧𝐥

Zwembad Sportcentrum De Waterkanten in Lisse

Momenteel wordt hard gewerkt om alle maatregelen toe te passen en het streven is om vanaf maandag 1 juni weer op beperkte schaal open te kunnen zijn. Bezoekers kunnen alvast rekening houden met regels zoals; kom op de vooraf gereserveerde tijden, kom alleen met personen uit jouw huishouden, kom niet met het openbaar vervoer, kleed je thuis om, ga daar alvast naar de wc en ga ook thuis weer douchen. Daarnaast zijn natuurlijk ook de algemene regels zoals 1,5 meter afstand houden, thuisblijven bij klachten en handen wassen van kracht.

Surfana Zandvoort-Bloemendaal geeft ook weer surflessen

Prachtige golven en uiteindelijk zelfs een zonnetje. De kinderen hebben genoten van de eerst surflessen en Surfana surfschool ook! Vandaag hebben we geen lessen vanwege te harde wind voor kids. Vanaf morgen kun je weer boeken op de website! Voor de meivakantie gaan we een 3 uur durende activiteiten programma doen. Dit houdt in een surfles en een korte activiteit. Aanvang is 13.30 en ophalen vanaf 16.30 uur. Dit zal vanaf 30 april 14.00 te boeken zijn.

Houd dus de website in de gaten!

 

Maakplaats open bij Talentcentrum Volta in Haarlem

Speciale Corona-maatregelen: Meedoen kan in blokken van 2 uur per keer voor € 12,50 per kind. Dat is inclusief alles. Ze hebben per dag twee startmomenten van een half uur waarin kinderen kunnen starten. De 2 uur gaat in, zodra de kinderen beginnen en ze afscheid nemen van hun ouders.

Young Engineers Haarlem start met een nieuw cursusprogramma: Playmachines!

Young Engineers heeft leuke dozen samengesteld waarmee je tijdens de online lessen leuke bouwmodellen kunt bouwen. Uiteraard zullen ze elke les een technische toelichting geven over het bouwmodel wat ze gaan bouwen. Via het online formulier meld je je aan voor de cursus van vijf lessen. Je ontvangt een bericht van inschrijving en een factuur. Na betaling van het cursusgeld ontvang je het setje LEGO inclusief een LEGO motortje, batterijhouder en de benodigde technische LEGO onderdelen thuis.

Natuur speeleiland in Haarlem open met corona maatregelen

Vanaf 2 mei is het Natuur Speeleiland aan de veerplas in Haarlem open met speciale corona-maatregelen! De kinderen t/m 12 jaar mogen op het eiland spelen. Ouders kunnen een take a way nemen bij Het Veerkwartier Haarlem en de kinderen na 2,5 uur weer ophalen. Kindjes onder de 5 jaar mogen met 1 ouder komen ravotten.

Lekker pannenkoeken eten bij restaurant de Vogelensangh

Vanaf 1 juni mag restaurant de Vogelensangh weer open! Zij kunnen niet wachten je weer te mogen ontvangen. De komende dagen zullen zij alles tip top in orde maken om je weer met open armen welkom te mogen heten. Gezien het beperkt aantal plaatsen raden zij aan om vooraf te reserveren. Dit kan via reserveringen@devogelensangh.nl of telefonisch. 

Leuke creatieve partijtjes bij Made by Melissa 

Ook voor begeleide kinderfeestjes kun je weer bij Made by Melissa terecht. Wel volgens alle normen en richtlijnen van het RIVM! Voorlopig geef zij alleen nog feestjes bij jullie thuis. Bij voorkeur in de tuin met maximaal 10 kinderen. Ze gaat eerst starten met de bestaande reserveringen daarin kan ze ook goed kijken wat er goed werkt. Voor nieuwe reserveringen is er plek vanaf 1 juni! Lees goed de aanpassingen door op www.madebymelissa.nl voordat je een reservering maakt.

Dance & Ballet Center Haarlem

Eindelijk weer samen dansen! Vanaf woensdag 13 mei gaat Dance & Ballet Center lekker buiten dansen!
Vanaf dinsdag 12 mei om 10:00 uur kan je je inschrijven via dbcbuitendans@gmail.com voor de lessen die je leuk lijken om te doen!

Bioscoop Pathé Haarlem

Als het virus onder controle blijft, verwelkomt Pathé je graag weer in hun Pathé en Euroscoop bioscopen per 1 juni.
Vanzelfsprekend zal Pathé opengaan volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Dit betekent dat er van 1 juni tot 1 juli maximaal 30 mensen per zaal worden toegelaten en bezoekers alleen vooraf online tickets kunnen kopen. Overal in de bioscopen worden duidelijke richtlijnen gecommuniceerd. Met deze richtlijnen kan iedereen 1,5 meter afstand houden van de andere bezoekers. Daarnaast worden er diverse hygiëne maatregelen getroffen.
Gezondheid en veiligheid van hun bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. 
Alle vouchers die zouden verlopen tussen 15 maart en 31 mei zullen automatisch met 3 maanden na de verloopdatum worden verlengd. Deze kun je dus gebruiken wanneer ze weer open gaan.

Theater met Puckie

Joepie, Theater met Puckie gaat weer van start zondag 24 mei met een natuurtheater. Het thema is 'Fantasie Figuren' Wees je favoriete superheld, prinses, indiaan, draak of wat je ook maar wilt zijn! Op een serieus en ook speelse wijze zullen jullie de regels van het RIVM volgen. In de zomer zijn weer yoga & theaterkampen te boeken.

Verhalenhuis Haarlem

Vanaf 1 juni mag Verhalenhuis Haarlem weer activiteiten aanbieden met maximaal 30 personen. In juli en augustus zijn zij gesloten maar vanaf september openen ze weer met maximaal 100 personen per zaal. Dat gaan zij natuurlijk graag en zo veilig mogelijk doen, waarbij ze zoveel mogelijk het uitgaansgevoel willen behouden. De meeste activiteiten zullen in de grote zaal plaatsvinden omdat daar voldoende ruimte is, maar de films vertonen zij met minder bezoekers in de Verhalenhuiszaal. Lekker exclusief dus, maar gewoon tegen dezelfde tarieven die volgend seizoen ook al zouden gaan gelden. Wel is nu het pauzedrankje meestal bij de prijs inbegrepen. Dit vermindert het aantal contactmomenten.
Uiteraard werken zij volgens alle RIVM richtlijnen en veiligheidsprotocollen. Zo wordt reserveren en betalen vooraf verplicht, hebben ze plexiglas en afstandsstickers en zorgen ze samen met jou voor voldoende afstand. Lees hier verder wat ze nog meer veilig doen in Verhalenhuis Haarlem.

Toneelschuur & Filmschuur

De Toneelschuur & Filmschuur bereiden zich voor op een veilige heropening op 1 juni binnen de richtlijnen van het RIVM. Dat dit gevolgen zal hebben voor de manier waarop er straks door het gebouw wordt bewogen, is onvermijdelijk. Ze moeten er natuurlijk voor zorgen dat bezoekers altijd anderhalve meter afstand van anderen kunnen houden. Naarmate de heropening dichterbij komt, horen jullie hier uiteraard meer over. In ieder geval staat 22 juli de film Pinocchio op de agenda. 

Kindertheater De Toverknol in Haarlem

Yes, 2e Pinksterdag; maandag, 1 juni openen de kindertheaters van Toverknol met de leuke voorstelling: De Prinses met de dikke bips! Toegang is op basis van reservering en maximaal 30 personen. Vanaf nu kan je een (privé) verjaardagsfeestje met workshop in een van de kindertheaters geven. Vanaf 1 juni is het mogelijk een verjaardagsfeestje in combinatie met een voorstelling te geven. In de zomervakantie organiseren ze het Toverknol Theater Zomerkamp in alle kindertheaters.