Op zoek naar de grootste speeltuin van Europa?

Bij Linnaeushof spelen kinder nog echt!

Sommige mensen zeggen wel eens dat andere parken groter zijn of meer te bieden hebben. Toch is er een verschil wat Linnaeushof de grootste speeltuin van Europa maakt. Hier staan namelijk de meeste speeltoestellen en attracties die gericht zijn op actief vermaak, écht spelen dus!

Linnaeushof in Bennebroek, Europa's grootste en leukste speeltuin, is weer open voor het publiek. 

Dit jaar is een nieuwe attractie: het raadselachtige doolhof. Dit doolhof wordt speciaal ontworpen en gebouwd voor Linnaeushof. De ondergrond is van zand. Vanwege de veiligheid van jonge kinderen is niet gekozen voor hoge heggen of muren, maar voor lage randen die de route markeren. De kleinste kinderen kunnen lekker door het doolhof banjeren, voor oudere kinderen staan langs de route opdrachten zoals raadsels, puzzels en sommetjes die ze alleen of met hun ouders/begeleiders kunnen oplossen. Een originele aanwinst voor Linnaeushof die past bij de andere verrassende en veilige attracties en speeltoestellen. 

Het doolhof is een van de ruim 350 attracties en speeltoestellen in Linnaeushof. Europa's grootste speeltuin is daardoor een waar speelparadijs voor kleine en grote, voor valide en minder valide kinderen. Er zijn kabelbanen, een trampoline- en luchtkussencentrum, waterfietsen, motorskelters, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen en een superglijbaan. Spectaculair zijn niet alleen de nieuwe, twintig meter lange hindernisbaan, maar bijvoorbeeld ook het elf meter hoge Piratennest, de negen meter hoge Toffe Toren, het Pioniersdorp, de Zandfabriek, de Wortelberg en waterspeeltuin De Oase.

Actief vermaak!

Linnaeushof mag zich met recht Europa ’s grootste speeltuin noemen. Hier spelen kinderen nog écht. De ruim 350 speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te spelen, waarbij het gebruik van de eigen energie en de eigen fantasie voorop staan.

Linnaeushof bestaat inmiddels ruim 55 jaar en is altijd trouw gebleven aan dit concept van actief vermaak. Tegelijkertijd hebben vele ontwikkelingen er voor gezorgd dat het aanbod van speeltoestellen en voorzieningen ook blijft aansluiten bij de huidige normen en vooral wensen van de bezoekers. Door goed na te denken over thematisering en het belang van het rollenspel dat kinderen graag spelen is de beleving nog groter geworden. Daarnaast wordt er geleidelijk ook meer ruimte gecreëerd voor interactief spelen. Door toestellen te plaatsen die gebruik maken van moderne technologie ontstaat er een nieuwe variatie op het traditionele spelen.

Er wordt bij Linnaeushof veel zorg aan de veiligheid van de speeltoestellen besteed en getraind personeel houdt een oplettend oogje in het zeil.

Plezier voor iedereen!

De grootste speeltuin van Europa is, naast een ideaal familiepark, ook een zeer geschikte locatie voor allerlei andere uitjes met kleinere of grotere groepen. Bekijk daarom ook eens de informatie over kinderfeestjes, schoolreisjes en groepsuitjes.

Speeltoestellen en attracties

Linnaeushof heeft meer dan driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties zoals kabelbanen, trampoline-& luchtkussencentrum, waterfietsen, karts, funny-wheels, hobbelfietsen, minigolfbanen, een super glijbaan en nog veel meer. Spectaculair is het elf meter hoge Piratennest. Naast moderne en vernieuwende items zijn er op verschillende plekken in de speeltuin recent ook enkele nostalgische speeltoestellen neergezet. Wie herinnert zich niet de ouderwetse schommelschuitjes? Of wat dacht je van die leuke familieschommel, waar iedereen tegelijkertijd op kan zwieren en zwaaien. Oud speelplezier in een modern jasje, iedereen voelt zich hier kind!        

Speelzones

Het grote aanbod aan speeltoestellen is opgedeeld in speelzones voor klein en groot. Zo is er een afgeschermde en overzichtelijke peuter- en kleuterspeeltuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden op de vele schommel, draai- en klimtoestellen. Naast een grote zandspeelplaats is er ook een educatief verkeersdorp en een luchtkussen in de vorm van een echt kasteel met ophaalbrug.

Oudere kinderen vermaken zich in de grote speeltuin, met speeltoestellen die wat meer uitdaging bieden. Zo kunnen zij zich bijvoorbeeld omhoog hijsen in de Toffe Toren of zichzelf en andere uitdagen op de hindernisbaan.