Techniek bij Talent centrum Volta

Terschellingpad 2, 2036 KH Haarlem

Bij Talentcentrum Volta kun je onwijs coole workshops, lessen en themadagen volgen op het gebied van wetenschap, technologie en ICT. Het maken van een technisch product staat hierbij centraal. Veel kinderen vinden het leuk om hun eigen speelgoed te maken. Maar vogelhuisjes, een inbraakalarm, insectenhotels en robots zijn ook populair! Is het product af, dan mag je het mee naar huis nemen om ermee te spelen of om het aan je vriendjes te laten zien. De maakplaats in het Klein Heiligland staat vol met materiaal om mee te werken. Je maakt je producten met echt gereedschap. Daardoor worden je producten niet alleen leuk, maar blijven ze het ook lang doen.

 

 

Op zaterdag hebben we open inloop in de maakplaats. Je kan kiezen uit een heleboel verschillende projecten. Er zijn projecten die in een keer klaar zijn, maar de meeste projecten duren twee of drie keer. Als je zelf een cool idee hebt bedacht, of iets op internet hebt gezien, dan kan dat vaak ook.

Doordeweeks hebben we de Uitvindersclub, nu op woensdag, maar als er voldoende animo is voor een andere dag, dan kunnen we er nog een starten. Kinderen op de Uitvindersclub komen elke week. Op de Uitvindersclub kan meer, omdat we met de kinderen dingen plannen en ze zicht hebben op hun eigen research budget (ze krijgen Voltamunten om duur materiaal van te kopen).