Terschellingpad 2, 2036 KH Haarlem

Technieklessen voor kinderen bij de Uitvindersclub van Talentcentrum Volta. Bij Talentcentrum Volta kun je onwijs coole workshops, lessen en themadagen volgen op het gebied van wetenschap, technologie en ICT.

Technieklessen bij Volta Talentcentrum

Het maken van een technisch product staat hierbij centraal. Veel kinderen vinden het leuk om hun eigen speelgoed te maken. Maar vogelhuisjes, een inbraakalarm, insectenhotels en robots zijn ook populair! Is het product af, dan mag je het mee naar huis nemen om ermee te spelen of om het aan je vriendjes te laten zien. De werkplaats staat vol met materiaal om mee te werken. Je maakt je producten met echt gereedschap. Daardoor worden je producten niet alleen leuk, maar blijven ze het ook lang doen.

Wat is de Uitvinderclub

De Uitvindersclub is een soort wetenschap- en techniek- en creaclub speciaal voor kinderen. Ze komen spelenderwijs in contact met wetenschap, techniek of knutselen en leren tegelijkertijd werken met materialen en gereedschappen. Kinderen kiezen altijd zelf hun project en gaan het dan zelf maken. Dit doen ze in een overzichtelijke werkplaats met heel veel verschillende materialen en gereedschappen.

Kinderen veilig met gereedschap leren omgaan

Kinderen mogen, zonder te vragen, pakken waarvan ze hebben laten zien dat ze er veilig mee kunnen werken. De juffen en meesters bij Volta vinden het leuk om kinderen nieuwe dingen te leren en helpen de kinderen om hun eigen ideeën in praktijk te brengen. Ook houden ze toezicht op de veiligheid.

Kinderen maken zich eerst de basisvaardigheden eigen door de voorbeeldprojecten te maken. Ze kunnen kiezen uit alle Volta projecten of variaties daarop. Bij elk project staat hoeveel keer er ongeveer nodig is om dit te maken. Bij de projecten is er veel ruimte voor eigen creativiteit. Kinderen leren van ons alles wat ze moeten kunnen om het project te maken. Maar ze maken alles helemaal zelf. Kinderen kunnen altijd een juf of meester om hulp vragen. Als een project af is krijgen kinderen het mee naar huis en kunnen ze aan een volgend project beginnen.

Proefproject

Kinderen die voor het eerst komen raden we aan een proefproject te maken. Er kan gekozen worden uit zes proefprojecten. Tijdens de proefles maken ze in één les een project af, wat ze aan het eind mee naar huis mogen nemen. 

Als het proefproject klaar is kan er gekozen worden om nog een proefproject te maken. Als kinderen vaker willen komen, meer willen leren en andere projecten willen maken kan er een Uitvinderskaart worden aangeschaft.

Op woensdag en zaterdag hebben we de Uitvindersclub. Dit is een wetenschaps- techniek- en creaclub speciaal voor kinderen. Hier kan zelf je eigen project maken. Je kan kiezen uiteen heleboel verschillende projecten. Er zijn projecten die in een keer klaar zijn, maar de meeste projecten duren twee of drie keer. Als je zelf een cool idee hebt bedacht, of iets op internet hebt gezien, dan kan dat vaak ook.

De Uitvindersclub is op woensdag, donderdag en zaterdag tussen 13:15 en 15:15 of tussen 16:00 en 18:00. Je kan mee komen doen voor een proefles, waarbij je een project in één keer afmaakt. Als je vaker wil komen kan je een Uitvinderspas aanschaffen. 

Aanmelden of meer informatie kan via het formulier! Als je je wilt aanmelden, vermeldt dan eventjes de dag en tijd! 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor