Terschellingpad 2, 2036 KH Haarlem

Je bent op de goede plek voor lessen over techniek en wetenschap! Werkplaats Jeroen gelooft in het belang van wetenschap en techniek voor nu en in de toekomst, dat leren voldoening geeft en leuk is om te doen. Ze laten kinderen sprankelen in een mensenleven.

Check de website

Techniek voor kinderen is leuk!

Werkplaats Jeroen verzorgt naast Technieklessen ook muizenhuizen, Robotica-programmeren, opvang tijdens studiedagen of als een leerkracht ziek is en ook activiteiten voor volwassenen.

Check de website

Wat leren de kinderen vanaf 8 jaar tijdens de Technieklessen

Werken aan een techniekwerkstuk is zoveel meer dan ´een beetje knutselen´. Door de motivatie ontwikkelen kinderen bewust en onbewust allerlei andere vaardigheden, wat ook op andere plekken zichtbaar kan zijn (school, thuis, clubs e.d.).

Werken aan doelen

Met zijn ervaring als leerkracht en begeleider van (plus-)klassen in regulier en speciaal onderwijs, is Jeroen in staat om met kinderen aan doelen te werken die verder kunnen reiken dan alleen het maken van een werkstuk.

Veel kinderen vinden het bijvoorbeeld lastig om door te zetten als ze iets moeilijk vinden. Ze haken af, doen alsof het ze niet interesseert, gaan iets anders of juist niets doen.  Techniek-werkstukken zijn bijzonder geschikt om doorzettingsvermogen te trainen, omdat de beloning van een werkend werkstuk heel concreet te ervaren is!

Maar bovenal: veel kinderen vinden het gewoon heel leuk om te doen.

Op welke dagen kun je waar terecht?

De werkplaats in Haarlem-Noord is op dinsdagmiddag en op zaterdag geopend. En Woensdag en Donderdag kun je terecht in Schalkwijk. Kijk voor de zekerheid nog even op de website van werkplaats Jeroen voor het programma en welke workshops je kunt doen.

Check de website

 

  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor