Leuke activiteiten en kampen tijdens de meivakantie 2024 in en om Haarlem!!

Meivakantie! Heerlijk twee weken vrij, met hopelijk een heerlijk zonnetje in de lucht. Er worden weer hele leuke kampen en activiteiten georganiseerd voor kinderen in de meivakantie. Ze hoeven zich dus niet te vervelen. Wij hebben heel veel leuke tips voor jullie verzameld!

---

Summer Camps bij The Little Gym Haarlem!

Zijn de scholen gesloten? Dat betekent extra veel plezier bij THE LITTLE GYM HAARLEM! Tijdens de schoolvakanties, weer of geen weer, staan de vakantieprogramma’s van The Little Gym altijd in het teken van plezier maken, sport, spel, creatieve activiteiten en leren zodat uw kind actief blijft en plezier maakt, terwijl zij werken aan geest, lichaam en zelfvertrouwen. Dat klinkt toch geweldig?

Geef je hier op!

Coole vakantiedagen bij Tribe Haarlem

Tribe Haarlem verzorgt complete studiedagen en vakanties vol activiteiten op flexibele of vaste basis voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar oud. Wanneer het jou uit komt. De meivakantie barst van de leuke activiteiten!

Geef je hier op!

Theatervoorstellingen voor het hele gezin in de meivakantie!

De meivakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. Wij houden zelf erg van de prachtige voorjaarskleuren die we buiten overal zien. En er is weer zoveel leuks te doen dit jaar! Zo zijn er in deze schoolvakantie speciale kinderactiviteiten georganiseerd in veel musea, theaters in de omgeving Haarlem.

Leuke kindervoorstellingen in de Schuur!

De Schuur barst weer van de leuke voorstellingen in de vakantie. Kijk gauw in de agenda!

Agenda >

Familievoorstellingen in de Stadsschouwburg in Haarlem

Op 11 mei zie je Mees Kees in de Stadsschouwburg in de Schouwburg! Stel je eens voor: een zonnige zomerdag en een groep vrolijke leerlingen die klaarstaan voor het avontuur van hun leven. Mees Kees, de grappige en eigenzinnige meester, neemt zijn klas mee op kamp. Samen met Tobias, Sep, Lisa en al hun vrienden beleven ze de meest knotsgekke avonturen en ontdekken ze de magie van vriendschap.

Tickets >

Grappige voorstelling voor het hele gezin in Kennemer Theater in Beverwijk

‘Over een kleine mol…’ is (bijna) woordloze en hilarische slapstick voor de allerkleinsten. Mol komt boven om even te kijken of de zon al op is, als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren, die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren. Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

Tickets >

Of toch naar de film?

Dat is natuurlijk altijd een goed idee! Alle leuke films draaien in Haarlem, Hoofddorp en omgeving bij Paté en Kinepolis. Er is dus altijd wel een plekje bij een leuke film!

Agenda bij Pathé>

Agenda bij Kinepolis>


Leuke binnenactiviteiten en indoor uitjes in de meivakantie

Het weer kan nog weleens tegenzitten in de meivakantie, en om je huis nou om te toveren tot een indoor speeltuin, daar worden de meeste ouders niet gelukkig van. Het wordt tijd dat we weer los mogen gaan en lekker alle energie eruit kunnen gooien, want er zijn hele leuke activiteiten en uitjes; wij hebben er een paar voor jullie opgezocht:

VR gamen bij het VR café!

Kom Virtual Reality gamen en kies uit meer dan 45 verschillende games en ervaringen. VR Lasergamen, VR Racen maar ook mooie arcade klassiekers, air hockey en drankjes zijn aanwezig.

Cool! >  

Kids Sport Fest bij De Estafette in Nieuw-Vennep

Laat je kinderen genieten van een dag vol sport en plezier, terwijl jij zorgeloos kunt werken! Kids Sport Fest vindt plaats op donderdag 2 mei van 09:00 tot 17:00. Breng je kinderen voor werk naar de Estafette en haal ze na een hele dag vermaak en plezier om 17:00 weer op.

Tickets >  

Nog meer indoor vakantietips

Wat ga je doen als het regent of slecht weer is? Je wilt er wel op uit gaan, maar je hebt geen zin om in de kou of in de regen te lopen. Wij hebben de leukste indoor speeltuinen, speelparadijzen, trampolinehallen op een rijtje gezet - voor een onvergetelijke vakantie! Lees snel ons overzicht:

Alle indoor-uitjes  


Hutten bouwen bij Palènpa Park!

Hutten bouwen, wie vindt dat niet prachtig. Maar hoe bouw je nu een hut die stevig en stabiel is?  In Palènpa Park in Nieuw-Vennep kun je fantastische hutten bouwen. Je krijgt je eigen bouwkavel met voldoende ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om drie hutten en een toren te bouwen. Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Vier hier je verjaardagsfeestje of beleef een bijzonder dagje uit met je gezin! Ook voor schoolreisjes, klassenuitjes en BSO-uitstapjes biedt Palènpa Park gegarandeerd buitenspeelplezier ► klik hier voor meer info!

Info & Reserveren ►


Kidsdagen bij Snowworld

De KidsDag staat geheel in het teken van (winter)sport, spel en plezier! Tussen 08:30 en 08:45 uur verwachten wij de kids bij SnowWorld waarna zij zich klaar zullen maken om de piste op te gaan. In de ochtend gaan ze de piste op om ski- of snowboardles te volgen. 

Info & Aanmelden ►


Naar het museum met kinderen in de meivakantie

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen! In de voorjaarsvakantie hebben deze musea zeker een leuk programma:

Info & Tickets ►

Vakantiezwempret bij Zwembad Sportcentrum De Waterkanten in Lisse

Een vakantie vol activiteiten bij De Waterkanten in Lisse!

Info & Tickets ►


 

Waar en wanneer is er Kermis in de omgeving Haarlem

Kermis is Haarlem is dit jaar weer helemaal terug. We gaan er weer een prachtige periode van maken waar plezier, gezelligheid en samen zijn voorop staat. Op onze website vind je alle informatie over de Kermis op de Grote Markt en de Kermis op de Zaanenlaan.

De kermis op de Grote Markt vindt plaats van vrijdag 12 april tot en met zondag 28 april 2024 en op de Zaanenlaan van donderdag 25 april tot en met zondag 5 mei 2024.


Koningsdag

Tijd voor feest! Maar nu dient de volgende belangrijke vraag zich aan: wat voor weer wordt het op 27 april? 

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten in de omgeving Haarlem, Haarlemmermeer, Beverwijk en de Bollenstreek.

Feest! >


Kabouters in de omgeving

Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?

Vind hier de kabouters!

Heerlijk uit eten in een kindvriendelijke restaurant

Pannenkoeken kunnen altijd! Als ontbijt, lunch of diner en het liefst met lekker veel stroop en suiker. Maar waar kun je die nou eigenlijk eten in de omgeving van Haarlem? Voor jullie pannenkoekenlovers hebben we speciaal een lijstje gemaakt met dé plekken van Haarlem om een lekkere pannenkoek te eten.


Skeeleren in het recreatiegebied Spaarnwoude 

In recreatiegebied Buitenhuizen is een speciale skeelerroute uitgestippeld. Volg de blauwe stippen die op het wegdek zijn geverfd. Een prettige afsluiting van de blauwe skateroute is Informatieboerderij Zorgvrij, waar je nog heerlijk kan spelen en de geiten kan aaien. Ook is het pannenkoekenrestaurant open voor een heerlijk ijsje of kopje koffie.

Check hier de route!