Buitenpret in de herfstvakantie in regio Zwolle

Wat is er nu leuker dan buiten spelen of een uitje in de buitenlucht? En het is ook nog gezond. We hebben een paar leuke uitjes voor buiten in de herfstvakantie voor je op een rijtje gezet:

Hiawatha Actief

Bij Hiawatha Actief in Dalfsen en Zwolle kun je tal van leuke buitenactiviteiten uitzoeken. Zo kun je allerlei activiteiten op het land zoals geocaching, kickbiken en supagolf. Ook leuk is samen in je Eendje toertocht. Je gaat dan in een oude Eend een puzzel- en toertocht door het Vechtdal maken. We hebben onlangs een Eend toertocht gemaakt en we vonden het een ware beleving. Lees hier ons verhaal in de blog.

Actieve uitjes met Hiawatha =>

Eendje tour met Hiawatha actief

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Beleef een waanzinnig avontuur middenin de natuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo! Dit splinternieuwe klimbos ligt op steenworp afstand van NP de Weerribben. Er zijn 4 parcoursen die uitermate geschikt zijn voor zowel de beginnende als de ervaren klimmer. Kids met lengte vanaf 1.30 m kunnen al mee klimmen. Het klimbos heeft diverse arrangementen.

Nature game

Maak een leuke wandeling door de mooie Veluwse natuur met een Nature Game! Aan de hand van de app loop je een mooie route door de bossen, zandverstuivingen, over heidevlaktes en andere typerende natuurgebieden. En terwijl je geniet van de omgeving staan er leuke opdrachten te wachten. Deze game maakt een wandeling voor het hele gezin leuk! En het is nog leerzaam ook.

Meer info Nature Game =>

Dierenpark Taman Indonesia

Wel eens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Binturongs die 30 metershoog in de boom wonen? Deze en andere dieren uit Indonesië vind je in Dierenpark Taman Indonesia.

Kinderen kunnen op ontdekkingsreis naar Indonesië gaan met hun eigen paspoort! Oktober is al jaren bij Taman Indonesia kindermaand en hebben ze heel veel leuke kinderactiviteiten.

Herfst doedagen bij de Lemeler Esch

Tijdens de herfstvakantie zijn de herfst doedagen en herfstactiviteiten  en bij het Boscafé op camping de Lemeler Esch. Wordt speurder van de Lemelerberg, rooster marshmallows boven het kampvuur of verzamel kastanjes, beukennootjes, eikels en nog veel meer schatten in de natuur en maak de mooiste knutsels!

De herfst doedagen  en herfstactiviteiten zijn er voor iedereen en niet alleen voor campinggasten.

Wandelen en spelen in de bossen en parken in regio Zwolle

Wat is de natuur toch prachtig in de herfst, mooie herfsttinten in geel, bruin en oranje. Samen met je kind(eren) op zoek gaan naar allerlei herfstschatten en daar samen iets mooi mee knutselen.  De bossen en parken in en om Zwolle zijn prachtig en gevarieerd en daarom hebben we een top 25 gemaakt met wandelroutes.

wandelroutes regio zwolle via Go-Kids

Klimmen bij Natuurlijk Heidepark

Ga met z'n allen de uitdaging aan en ga de boom in in het klimbos van Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld.  Het is een heerlijke plek om te klimmen en na afloop is het heerlijk toeven op het terras of in het clubgebouw. 

klimbos Heidepark

Natuur speelplekjes 

Bij Go-Kids hebben we heel veel erop uit tips, veelal met entree, maar we hebben ook de allerleukste  natuur speelplekjes en speeltuinen in de regio Zwolle voor je verzameld. Het merendeel is gratis en soms zijn ze wat verstopt. En er komen ook steeds meer nieuwe speelplekken bij. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen buiten spelen en wat is nou leuker op te vrij te spelen op een te gekke ( natuur) speelplek? En natuurlijk lekker vies worden. Bekijk hier ons overzicht met 30 speelplekken.

Speelplekken =>

natuur speelplekken Go-Kids

Speeltuinen in Zwolle

Als het niet regent dan kun je in Zwolle lekker buiten te spelen. We hebben de 10 leukste speeltuinen in Zwolle op een rijtje gezet. Zeker in de vakantie is het leuk om eens naar een andere speeltuin te gaan en daar in een 'nieuwe' speeltuin te spelen.

Reestdal Outdoor

Bij Reestdal Oudoor in Balkbrug kun je terecht voor leuke outdoor activiteiten en kinderfeestjes, familiefeestjes, maar je kunt hier ook op de camping overnachten en  nog veel meer in het mooie natuurgebied van het Reestdal genieten.

Het Motorikpark
Ervaar een ongedwongen ontdekkingsreis langs natuurlijke speelpaden. Het Motorikpark op camping het Reestdal is een bijzondere outdoorspeeltuin, waarbij alle toestellen en oefeningen zijn gericht op het stimuleren van het concentratie- en coördinatievermogen. De natuurlijke speelpaden geven een extra uitdaging, dit maakt het Motorikpark een speciale speeltuin. Benieuwd? Ga dan snel eens langs!

Netl, de wildste tuin

Bij Netl in Kraggenburg kun je helemaal los gaan in de wildste tuin. Heerlijk wandelen of spelen op de speeltoestellen. Verstoppertje spelen in het bamboebos. Van de duinen af rennen of rollen. En na die tijd lekker bij met een warme chocomelk en of hapje bijkomen in het strandpaviljoen. 

Uitkijktorens in Nederland

Nederland heeft ontzettend veel uitkijktorens. Meestal staan ze in de natuur, maar soms ook in een stad. Hoog en soms wat later, maar ze geven hoe dan ook een leuke kijk op de omgeving en maken een (natuur) uitje vaak voor kinderen nog leuker. We hebben meer dan 50 uitkijktorens voor je op een rijtje gezet. Ook in deze regio zijn leuke uitkijktorens te vinden.

50+ uitkijktorens =>

uitkijktorens op Go-Kids

Blotevoetenpaden en belevingspaden

Voor de echte die hards die het niet snel koud hebben kun je een blotevoetenpad trotseren.  We hebben een groot aantal blotevoetenpaden en andere speelnatuur voor je verzameld. 

Kinderboerderijen

Er zijn natuurlijk ook tal van kinderboerderijen waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en dieren kunnen aaien of zelfs kunnen knuffelen. We hebben de 11 leukste kinderboerderijen in en om Zwolle voor je uit gezocht.

Boerderijwinkels

Boerderijwinkels en pluktuinen zijn helemaal hip en er zijn ook best veel in deze regio. Bij meeste boerderijwinkels is er ook een speelplek en of kun je even wat drinken. De pluktuinen zijn inmiddels wel zo goed als leeggepukt zijn, maar shoppen bij de boer is super leuk. Maak er een leerzaam en gezellig uitje van. 

Speelparadijs & kinderboerderij de Koperen Ezel

De Koperen Ezel is een kinderboerderij met grote speeltuin. Ze hebben naast ruim 40 ezels, ook cavia's, konijnen, geiten, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden,  schapen, chinchilla’s, wallaby's en een dormedaris en nog veel meer.  Kortom: een kinderboerderij met heel veel dieren om te bewonderen en  mee te  knuffelen.

En het is helemaal leuk om op stap te gaan met een ezel. Variërend van uurtje of dagdeel wandelen.

 

Speuren in een stad of in de natuur

Kinderspeurtochten: kinderen vinden het heerlijk om een speurtocht te lopen. Dus wat is er nou leuker dan in een vakantie of met een kinderfeestje thuis een leuke speurtocht uit te zetten voor jouw kind en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes? 

Meer info =>

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert regelmatig voor kinderen en het gezin leuke en leerzame activiteiten.  Natuurmomumenten de Wieden en Natuurmonumenten Twente zijn ideale startpunten om mooie natuur te beleven. Zo zijn er in oktober de OERR Wilde Buiten dagen in de Wieden, maar ook een aantal paddenstoel safari's.

Staatsbosbeheer 

Groot en klein, rood, wit of paars; paddenstoelen heb je in alle soorten en maten. Ga deze herfst met de boswachter mee op paddenstoelenspeurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Ook leuk de Beleefweek 

En uiteraard zijn er ook tal van leuke kinder- en wandelroutes in de regio te vinden. Zo zijn er kabouterpaden voor de allerkleinsten of korte en kindvriendelijke routes.

 

 

Log In