Buitenpret en outdoor uitjes in de kerstvakantie in regio Zwolle

Wat is er nu leuker dan buiten spelen of een uitje in de buitenlucht? En het is ook nog gezond. We hebben een paar leuke uitjes voor buiten in de kerstvakantie voor je op een rijtje gezet:

IJsbanen in de regio

De tijdelijke ijsbanen in het centrum van een stad of dorp zijn dit jaar schaars in deze regio. Er zijn wel ijsbanen in het centrum van Raalte,  Hardenberg en Harderwijk. Voor zover bekend heeft Zwolle dit jaar geen ijsbaan in de stad.

Nature game

Maak een leuke wandeling door de mooie Veluwse natuur met een Nature Game! Aan de hand van de app loop je een mooie route door de bossen, zandverstuivingen, over heidevlaktes en andere typerende natuurgebieden. En terwijl je geniet van de omgeving staan er leuke opdrachten te wachten. Deze game maakt een wandeling voor het hele gezin leuk! En het is nog leerzaam ook.

Meer info Nature Game =>

Winter doedagen bij de Lemeler Esch

Tijdens de kerstvakantie zijn de Winter DoeDagen bij het Boscafé op camping de Lemeler Esch. Wordt speurder van de Lemelerberg, rooster marshmallows boven het kampvuur.

De winter doedagen is er voor iedereen en niet alleen voor campinggasten.

Wandelen en spelen in de bossen en parken in regio Zwolle

Wat is de natuur toch prachtig in de herfst, mooie herfsttinten in geel, bruin en oranje. Samen met je kind(eren) op zoek gaan naar allerlei herfstschatten en daar samen iets mooi mee knutselen.  De bossen en parken in en om Zwolle zijn prachtig en gevarieerd en daarom hebben we een top 25 gemaakt met wandelroutes.

Speeltuinen in Zwolle

Als het niet regent dan kun je in Zwolle lekker buiten te spelen. We hebben de 10 leukste speeltuinen in Zwolle op een rijtje gezet. Zeker in de vakantie is het leuk om eens naar een andere speeltuin te gaan en daar in een 'nieuwe' speeltuin te spelen.

Belevenispaden

Voor een blotevoetenpad is het misschien te koud en de meesten zullen nu ook gesloten zijn, maar er zijn ook leuke speelbossen en belevenispaden in de regio. 

Meer info =>

Kerstbomen verzamelen in Zwolle

Ook dit jaar heeft Zwolle weer een kerstbomenactie. Kinderen tot 15 jaar kunnen weer op 4 en 11 januari kerstbomen inleveren bij de Rova en ontvangen 20 cent per kerstboom. En een volle stempelkaart biedt een gratis zwemkaartje van zwembad de Vrolijkheid. Zo kunnen de kids een mooi zakcentje verdienen en zijn ze de hele tijd lekker buiten actief bezig.

Netl, de wildste tuin

Bij Netl in Kraggenburg kun je helemaal los gaan in de wildste tuin. Heerlijk wandelen of spelen op de speeltoestellen. Verstoppertje spelen in het bamboebos. Van de duinen af rennen of rollen. En na die tijd lekker bij met een warme chocomelk en of hapje bijkomen in het strandpaviljoen. 

Kinderboerderijen

Er zijn natuurlijk ook tal van kinderboerderijen waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en dieren kunnen aaien of zelfs kunnen knuffelen. We hebben de 11 leukste kinderboerderijen in en om Zwolle voor je uit gezocht.

Boerderijwinkels

Boederijwinkels en pluktuinen zijn helemaal hip en er zijn ook best veel in deze regio. Bij meeste boederijwinkels is er ook een speelplek en of kun je even wat drinken. De pluktuinen zijn inmiddels wel kaal, maar shoppen bij de boer is super leuk. Maak er een leerzaam en gezellig uitje van. 

Speuren in een stad

Een speurtocht is super leuk om samen te doen met de kinderen. Lekker met je gezin dwalen door een stad, op zoek naar aanwijzingen. Want wie speurt ontdekt meer! Heel Holland Speurt heeft heel veel soorten speurtochten, waarvan er een aantal speciaal geschikt zijn voor gezinnen:

  • Detectivespel familie (8+)
  • Stadsspeurtocht (10+)

In deze regio kun je gaan speuren in Zwolle. 

heel holland speurt

Meer info & steden =>

Bezoekerscentrum Nunspeet 

Op donderdag 29 december en vrijdag 6 januari is het bos weer sfeervol verlicht!  De kinderen toveren een leeg blik om tot een mooi lantaarntje en gaan het schemerige bos in. Met het lantaarntje in de hand, worden de lichtjes gevolgd die de route aangeven. Daarna gezellig een broodje bakken bij het kampvuur.  De wandeling kan tussen 17.00 uur en 19.00 uur gestart worden.

bezoekerscentrum Nunspeet

Reestdal Outdoor

Bij Reestdal Oudoor in Balkbrug kun je terecht voor leuke outdoor activiteiten en kinderfeestjes, familiefeestjes, maar je kunt hier ook op de camping overnachten en  nog veel meer in het mooie natuurgebied van het Reestdal genieten.

Het Motorikpark
Ervaar een ongedwongen ontdekkingsreis langs natuurlijke speelpaden. Het Motorikpark op camping het Reestdal is een bijzondere outdoorspeeltuin, waarbij alle toestellen en oefeningen zijn gericht op het stimuleren van het concentratie- en coördinatievermogen. De natuurlijke speelpaden geven een extra uitdaging, dit maakt het Motorikpark een speciale speeltuin. Benieuwd? Ga dan snel eens langs!

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert regelmatig voor kinderen en het gezin leuke en leerzame activiteiten zoals ontdektocht of schapendag in Dwingelderveld .  Natuurmomumenten de Wieden en Natuurmonumenten Twente zijn ideale startpunten om mooie natuur te beleven.

En uiteraard zijn er ook tal van leuke kinder- en wandelroutes in de regio te vinden. Zo zijn er kabouterpaden voor de allerkleinsten of korte en kindvriendelijke routes.

Citygames van StadUnique

Ken je de citygames van StadUnique al? Is je kind dol of avontuur en mysteries? Ga dan samen een leuke stad ontdekken of organiseer dan een citygame kinderfeestje!  De kids gaan er lekker op uit, worden uitgedaagd en de tocht zit vol spanning en avontuur. Tijdens de tocht worden jullie bijgestaan door een spelbegeleider, dus het kan niet misgaan. Wat dacht je van:

  • Junior WhatsApp Moord Tocht
  • Junior Levend Ganzebord
  • Voetbal City Game

Log In