Zomervakantie in Twente en de Achterhoek

Work in progress! Deze blog is dynamisch en wordt continue aangevuld en up to date gehouden, het kan daarom zijn dat er nog ergens een linkje mist. 

6 weken zomervakantie. Weet jij al hoe je ze gaat vullen? Onze conclusie is dat jij je zeker niet hoeft te vervelen met de kinderen. Er is zo ontzettend veel leuks te doen in Twente en de Achterhoek dat wij zelf al een beetje last hebben van keuze stress. Onderstaand vind je inspiratie om eropuit te gaan en tips voor leuke locaties. Bekijk voordat je erop uit gaat goed naar de voorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld of je vooraf dient te reserveren of niet.

Maar in deze blog vind je meer! Bijvoorbeeld een link naar onze te gekke landelijke zomerspecial. En niet te vergeten linkjes naar onze leuke deals en inspirerende blogs. We hopen hoe dan ook dat we jullie weer kunnen inspireren en dat jullie een heerlijke vakantie hebben met jullie gezin! Kunnen de kids niet wachten om te gaan? Download de aftelkalender!

We delen ook doorlopend veel leuke tips en inspiratie met jullie op Facebook en Instagram dus volg ons daar ook als je graag op de hoogte blijft!

Geniet!

Tip: wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes in Twente en de Achterhoek, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

De Go-Kids kortingsspecial

Het GRATIS grote zomer kortingen boekje van Go-Kids is een samenstelling van lokale belevenissen of producten die aangeboden worden tegen een uitzonderlijke mooie prijs. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk de lokale klanten te inspireren met aantrekkelijke aanbiedingen voor onze Go-Kids-volgers. 

Zomervakantie toppers!

De vlinderfabriek

Welkom in de wondere wereld van ei tot vlinder

Deze zomer krijg je de kans om in de wondere wereld van de rupsen en vlinders te duiken. Van 9 juli tot en met 28 augustus is De Museumfabriek in Enschede omgetoverd tot de Vlinderfabriek!

Lees meer

Wij bouwen de Toekomst

De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Dat willen we de jeugd laten ervaren. Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een stad qua bouw, infra en techniek? Met ‘Wij Bouwen de Toekomst’ laten we met theater en daarbij aansluitende activiteiten de jeugd kennis maken met deze fantastische branche! Dit evenement vindt vanaf zaterdag 16 juli plaats op Vliegveld Twenthe.

Lees meer

Summer Camps op het Rutbeek

Hebben jullie ook van die dagen in de zomervakantie dat je moet werken en de kinderen zich binnen no time vervelen? Dat is nu voorbij! Breng ze naar Skicentrum Moser voor de Summer Camps.

Skicentrum Moser

Je kan kiezen uit twee verschillende weken. De Summer Camp worden georganiseerd van 18 t/m 21 juli en van 15 t/m 25 augustus. Je kan kiezen of je 1 of 4 dagdelen wilt gaan. En natuurlijk kan je ook samen met je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje komen.

Lees meer

Speel- en kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman is veel meer dan alleen een kinderboerderij. Hier heb je uren plezier! Er is een speelweide met een leuke speeltuin met speelelementen voor verschillende leeftijden. Er zijn veerbeestjes, diverse schommels, een kabelbaan en zelfs een overdekte glijbaan. 

Lees meer

Zomervakantie bij Oyfo

Vier jij jouw zomervakantie ook bij Oyfo Techniekmuseum? Deze zomervakantie staat in het teken van 'bewegen'. Bezoek het interactieve museum, roetsj van de nieuwe glijbaan en doe mee met verschillende leuke activiteiten!

Lees meer

Goud en Edelstenen zoeken

Dit is zó verslavend! Met je handjes in het water en zand op zoek naar de allermooiste edelstenen die je dan ook nog eens mee mag nemen naar huis. Een gezellige en laagdrempelige activiteit voor het hele gezin. De activiteit vindt plaats op het natuurlijke speelterrein van Adventure Twente op het Rutbeek.

Lees meer

Flierefluiter in Raalte

Deze zomervakantie is het zwembad met de waterglijbaan en het waterluchtkussen weer helemaal op en top in gebruik. Ook lopen er nog de hele zomer lammetjes die je kunt knuffelen en aaien. En er loopt een kalfje van het kleinste koeienras ter wereld. De allernieuwste attractie, het strobalenfestijn, moet je natuurlijk een keer gezien hebben. Wij hebben hem onlangs getest en wat was het gaaf! Reserveer jij je tickets voor 15 juli? Dan ontvang je via Go-Kids 20% korting!

Lees meer

Hof te langelo

Escaperoom Hof te Langelo

Bij Hof te Langelo is de escaperoom geschikt om te spelen met het hele gezin. Hoe leuk is dat?! ....Het spookt op Hof te Langelo in Haaksbergen. De koeien rennen loeiend door de stal, de melkmachine slaat elke nacht om drie uur op hol en het veevoer is beschimmeld. Boer Henk zit met de handen in het haar. Als dit zo doorgaat, kan hij zijn bedrijf wel opdoeken.....

Kom jij hem helpen??

Lees meer

Zomerdeal Monkey Town

Bij Monkey Town Enschede scoor je deze zomer wel heel voordelig je entree met voordeelmenu!

De entree + Smulbox voor €13,95 i.p.v. €17,15! De smulbox bestaat uit patat met een snack of poffertjes met een Oehliecup limonade, minisnoepzakje, appelmoes, een cadeautje en een raketijsje. Deze actie gaat in vanaf de schoolvakantie in Noord Nederland.

Lees meer

Yu Man Race Kids Obstacle Run

Sluit de zomervakantie sportief af en schrijf je in voor de Yu Man Kids Race op 27 augustus in Nijverdal! Ben jij een avontuurlijke doorzetter die niet bang is om vies te worden? En heb je wel zin in een moddervette uitdaging? Dan dagen we jou en je vriendjes en vriendinnetjes uit om mee te doen aan de YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN. En het leuke is: via Go-Kids krijg je 10% korting op je startbewijs!

Lees meer

Erop uit deze zomer

Hieronder hebben we voor jullie de activiteiten verzameld die georganiseerd worden gedurende de gehele zomervakantie óf op specifieke geplande momenten. We delen ook vele leuke locaties zoals terrassen, campings en speeltuinen. Je vindt alle informatie nadat je doorgeklikt hebt naar het item. We hebben ze voor jullie gebundeld per categorie. Voor elk wat wils!

Onze uit agenda is dynamisch, bekijk hier de volledige agenda

Last minute overnachten

Hebben jullie nog geen vakantie geboekt? Of misschien de komende weken met het heerlijke weer wel een werkvakantie in gedachten? Je hebt er geen kind aan en er zijn nog enkele plekjes vrij op onderstaande leuke en gezinsvriendelijke campings in Twente!

Erop uit in de buitenlucht

Lekker buiten bezig zijn. Van actief tot sportief!

Creatief

Twente verkennen

Film & Theater

Gezellig naar de bioscoop of naar een theatervoorstelling voor kinderen. 

Speeltuin Troubour

Uit eten met kids in Twente

Terwijl de kids zich vermaken geniet je zelf op het terras of in de horeca! Klinkt als het ultieme vakantie gevoel toch?!

Klik hier voor meer kindvriendelijke restaurants in Twente

Indoor spelen en ontdekken

Mooi weer of slecht weer? Lekker uitrazen in een indoor speeltuin of trampoline park is altijd een feest! Veel parken zijn extra ruim geopend tijdens de zomervakantie. 

Zwembaden, zwemvijvers en waterspeeltuinen

Lekker plonzen! Dat hoort toch echt bij de zomervakantie. 

Bekijk hier meer suggesties van binnen- en buitenzwembaden en zwemvijvers.

De natuur in

De natuur in Twente is natuurlijk al 1 grote speeltuin. Met kinderen kun je heerlijke wandelingen maken, schatgraven, een fietstocht doen, hutten bouwen, een natuur bingo en een speelbos opzoeken.  Twente heeft zoveel mooie natuur! Daar raak je niet uitgekeken. Bijvoorbeeld bij Natuurmonumenten met zijn gebieden als het Buurserzand, het Witte Veen, het Arboretum Poort Bulten, De Noetselerberg, Landgoed Egheria en Erfgoed Bossem. Tip: Kijk ook eens naar de agenda van Natuurmonumenten en OERRR. Er worden in diverse gebieden leuke activiteiten georganiseerd!

En meer wandelen in Twente

Er zijn echt heel erg veel leuke wandel- en speurtochten in Twente en Achterhoek, geschikt voor het hele gezin!

Via onderstaande button vind je ze allemaal!

Lees meer

Back to School

We willen er nu nog even niet aan denken, maar sommige data zijn toch wel handig om nu alvast te noteren. 

Interessante blogs

Vind jij het wel leuk om wat uitgebreider geïnformeerd en geïnspireerd te worden? Dan kunnen wij jullie onze blogs van harte aanbevelen! 

Zomerse deals

We hebben deze zomer een paar leuke Go-Kids deals voor jullie:

Heb je nog leuke tips voor ons? Mail ze naar twente@go-kids.nl

Waar je ook naar toe gaat, geniet van het samen zijn en de quality time!