Zomervakantie 2021

Het voelt wellicht ook dit jaar weer anders dan andere jaren...maar we mogen weer lekker gaan genieten van 6 weken zomervakantie! Gelukkig zijn de maatregelen versoepeld, waardoor vakantie vieren in Twente weer goed te doen is! Alle uitjes zijn weer geopend en helemaal klaar voor een heerlijke zomer. Met als resultaat een goed gevulde agenda op Go-Kids! Bekijk voordat je erop uit gaat goed naar de eventuele genomen maatregelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bijvoorbeeld of je vooraf dient te reserveren of niet. 

Deze blog wordt de komende weken aangevuld en up to date gehouden. 

Hieronder hebben we voor jullie de activiteiten verzameld die georganiseerd worden gedurende de gehele zomervakantie óf op specifieke geplande momenten. Je vindt alle informatie nadat je doorgeklikt hebt naar het agenda item. we hebben ze voor jullie gebundeld per categorie. Voor elk wat wils!

Zomervakantie toppers!

Fun Days bij De Beleverij in Hengelo.


Vakantie? Wat een saaie tijd is dat! Geen school, geen sport en veel vrienden zijn weg. De Beleverij biedt hier een oplossing voor! 3,5 uur vermaak voor kinderen van 7-12 jaar. Van leuke sport- en spel activiteiten tot E-sports en voetbal. En van workshops tot een springkussen, van theater tot een clinic. Inclusief onbeperkt ranja, een broodje en een ijsje! Lees hier meer en bestel je tickets online. 

De Uitvindfabriek

Van 10 juli tot en met 29 augustus is De Museumfabriek in Enschede omgebouwd tot een heuse Uitvindfabriek voor jong en oud. Creativiteit en techniek komen samen in de fabriek waar iedereen een eigen uitvinding kan doen en maken. Met diverse workshops en activiteiten in de Makerspace, shows van Mad Science, Eiberts Atelier, een tentoonstelling van Green Team Twente en een blik op de Kamphuis Collectie.
Lees hier meer over het programma

Oyfo Techniekmuseum in Hengelo opent!

Vanaf 18 juli opent het vernieuwde Oyfo Techniekmuseum. In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekent en hoe het de wereld verandert. Kom door te kijken en vooral te doen alles te weten over over mens en techniek. Lees hier meer
 

Toern & Smikkeln zomerarrangement

Een prachtige route door het glooiende coulissenlandschap van Twente en onderweg stopt u bij 4 gezellige restaurants voor een luxe ontbijt, heerlijke lunch of uitgebreid 4 gangen diner. De uitgezette route is op zich al een hele belevenis met eigen auto maar natuurlijk kunt u ook kiezen om deze beleving ècht uniek te maken door de toer te doen met een van onze oldtimers of klassieke VW busjes. De uitgezette route laat u prachtige plekjes van Twente zien zoals het Lutterzand, landgoed van Singraven, watermolen Bels bij Mander en op de terugweg het natuurgebied Springendal. Lees hier meer
 

Deurningen Gezinsommetje

Ga wandelen rondom het mooie dorpje Deurningen en doe onderweg de leukste stops aan waar zowel voor ouders als kinderen een heerlijke versnapering klaarstaat. De route is ongeveer 6 kilometer maar inclusief stops die bestaan uit een ontvangst bij Frans op den Bult, Landgoed Kaamps en Pelles IJs & Chocolade ben je al snel een dagdeel onder de pannen. Lees hier meer

Uit agenda

Erop uit in de buitenlucht

Een groot deel van onderstaande activiteiten zijn heel goed te combineren met een heerlijke hapje of drankje op het lokale terras voor het ultieme vakantiegevoel!

Creatief

Twente verkennen

Film & Theater

Gezellig naar de bioscoop of naar een theatervoorstelling voor kinderen. Het kan eindelijk weer! 

Back to School

We willen er nu nog even niet aan denken, maar sommige data zijn toch wel handig om nu alvast te noteren. Bijvoorbeeld die van het open huis van Kaliber Kunstenschool.

Onze agenda is dynamisch, bekijk hier de volledige agenda

Interessante blogs voor deze zomer

Vind jij het wel leuk om wat uitgebreider geïnformeerd en geïnspireerd te worden? Dan kunnen wij jullie onze blogs van harte aanbevelen! 

Zomerse deals

We hebben deze zomer een paar leuke Go-Kids deals voor jullie:

De natuur in

Natuurmonumenten

De natuur in Twente is natuurlijk al 1 grote speeltuin. Met kinderen kun je heerlijke wandelingen maken, schatgraven, een fietstocht doen, hutten bouwen, een natuur bingo en een speelbos opzoeken. Wij maakten een overzicht van spelen in de natuur in Twente. Twente heeft zoveel mooie natuur! Daar raak je niet uitgekeken. Natuurmonumenten met zijn gebieden als het Buurserzand, het Witte Veen, het Arboretum Poort Bulten, De Noetselerberg, Landgoed Egheria en Erfgoed Bossem

Net buiten Twente op de Sallandse Heuvelrug bieden ze leuke speurtochten aan:

En meer natuur in Twente

We hebben het Landgoed Twickel met prachtig bos en het unieke stukje natuur in het Lutterzand. En aan heel veel van deze routes vind je kindvriendelijke horeca gelegenheden mét speeltuin. Op vakantie gaan is eigenlijk helemaal niet nodig!  Klik hier voor nog veel meer kinder wandel tips!

Uit eten met kids in Twente

Terwijl de kids zich vermaken geniet je zelf op het terras of in de horeca! Klinkt als het ultieme vakantie gevoel toch?!

  • Scoor de lekkerste Pannenkoek bij Pannenkoekhoes de Stroper met speeltuin voor de kids
  • Ontbijt in de Brasserie op Landgoed Kaamps of reserveer een Boer'n theeleut (tip: combineer met een van activiteiten of inloop rondleiding)
  • Haal lekker ijs en eet een hapje bij Pelles terwijl de kinderen in de jungle spelen (tip: dagelijks ontbijt!)
  • Lounge op het terras naast de speeltuin bij de Troubadour (nieuw: zondag ontbijt)
  • Geniet van veel lekkers bij Bistro Oale Ste op de Noetselerberg (bij de camping voor het echte vakantiegevoel en extra faciliteiten)
  • Bezoek restaurant en speeltuin de Molenberg in Reutum (tip: er is een kinderarrangement beschikbaar met onbeperkt ranja, friet en ijs)

Klik hier voor meer kindvriendelijke restaurants in Twente

Musea

Een saai en duf museum bestaat niet meer. In Twente hebben we vele musea waar je een actief dagje uit beleeft. Leuke interactieve activiteiten, knutselopdrachten, technische vraagstukken en meer! Echte musea waar je met je kids plezier hebt! En ze ook nog wat leren van de geschiedenis, natuur, techniek of andere vraagstukken.  

Zwembaden, zwemvijvers en waterspeeltuinen

Lekker plonzen! Dat hoort toch echt bij de zomervakantie. 

Bekijk hier meer suggesties van binnen- en buitenzwembaden en zwemvijvers.

Indoor uitjes

Mooi weer of slecht weer? Lekker uitrazen in een indoor speeltuin of trampoline park is altijd een feest! 

Heb je nog leuke tips voor ons die nog niet in de agenda staan? Mail ze naar twente@go-kids.nl

Waar je ook naar toe gaat, geniet van het samen zijn en de quality time!

Fijne vakantie!