Zomervakantie in Twente en de Achterhoek

Wat ga jij doen deze vakantie? Wij hebben in ieder geval heel veel leuke uitjes voor jullie onder elkaar gezet. Of je nu naar het terras met speeltuin wilt of op zoek bent naar een leuk park voor een dagje uit. Je vindt alles op Go-Kids. En niet te vergeten onze leuke deals en ervaringsblogs. We hopen hoe dan ook dat we jullie weer kunnen inspireren en dat jullie een heerlijke vakantie hebben met jullie gezin! 

Via onderstaande linkjes scrol je snel naar jouw favoriete uitje of thema! 

Onze zomertoppers

En nog veel meer top tips! 

We delen ook doorlopend veel leuke tips en inspiratie met jullie op Facebook en Instagram dus volg ons daar ook als je graag op de hoogte blijft!

Tip: wil je dat wij je op de hoogte houden van leuke uitjes in Twente en de Achterhoek? schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

Zomervakantie toppers!

Zeemonsters

Bij De Museumfabriek in Twente kom je oog in oog te staan met de fascinerende wereld van zeemonsters en het leven in de oceaan. Het zal je verbazen, maar ooit was Twente zelfs een kustgebied met diverse zeedieren, zoals de Nothosaurus, een soort zwemmende dinosaurus. Er is van alles te doen in de Wunderkammer en de Makerspace. Doe de gratis speurtocht, voer de vissen of neem deel aan workshops. 

>> Tof!

Speel- en kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman is veel meer dan alleen een kinderboerderij. Hier heb je uren plezier! Er is een speelweide met een leuke speeltuin met speelelementen voor verschillende leeftijden. Er zijn veerbeestjes, diverse schommels, een kabelbaan en zelfs een overdekte glijbaan. Nieuw is de natuurspeelplaats. 

>> Super leuk!

Emsflower

Emsflower Erlebnispark 

Geniet van de aanliggende tropische tuinen en ontdek de verschillende exotische dieren. In de vlindertuin vliegen honderden tropische vlinders rond! Een groot centraal gelegen speelparadijs maakt je dagje uit helemaal af. Nieuw sinds zomer 2023 is de waterspeelplaats buiten naast het terras. Met wie ga jij dit park ontdekken?

>> Leuk zeg!

Funzone Enschede

Willen jullie binnen spelen? In de binnen speeltuin? Of misschien wel bowlen? Of naar het trampolinepark? Of minigolf spelen? Op naar Enschede! Want bij Funzone vind je ál deze activiteiten onder 1 dak! Ideaal ook als je kinderen van meerdere leeftijden bij je hebt. Combineer voordelig meerdere activiteiten en krijg in juli en augustus 15% korting op je entreeticket!

>> Tof!

Dino Fabriek

De dino's zijn in de zomer van 2023 terug op de bunkerstrip van Vliegveld Twenthe in Enschede. Maar niet alleen de dino's, ook professor Diffeloor is er deze zomer bij. Samen met zijn kleinkinderen neemt hij jou mee in een half uur durende theatershow. Meer dan 50 brullende en bewegende dino's staan op een spannende manier geëxposeerd. Rond het terrein hebben ze ook aandacht besteed aan spannende avonturenpaden waar je spelenderwijs met natuurtoestellen het terrein ontdekt.

>> wij gaan!

Stanislaus@thepark

Stanislaus@thepark is een nieuwe pop-up in Enschede van Stanislaus Brewskovitch. Deze zomer wordt het theehuis omgebouwd tot restaurant met ook veel oog voor gezinnen en (klein)kinderen. Als theehuis mag een hightea natuurlijk niet ontbreken. Maar nieuw is ook de Picknick@thepark. Lekker met de bolderkar op pad.

>> Leuk zeg!

Flierefluiter Zomerfestival

Kom deze zomer naar het Super Zomer Festival van kinder- en speelboerderij de Flierefluiter in Raalte. Het festival is van 22 juli t/m 31 augustus en je kunt er allemaal extra activiteiten verwachten. Een flierefluiter parade, ritje met de fuifkar, schminken, oud Hollandse spelen en nog veel meer!

>> Lets go!

Missie Meesterwerk

Ga jij een dagje naar Amsterdam deze zomer? Vergeet dan vooral niet het Rijksmuseum te bezoeken! Hier bezoek je Missie Meesterwerk, een supertoffe voorstelling voor kinderen die samen met NEMO science is vormgegeven. De kids gaan samen als échte museumonderzoekers op missie in het tot laboratorium omgebouwde museum. Hoe cool is dat?!

>> Op Missie!

Pelles eten en drinken

Het beste Terras van Nederland vind je volgens Misset Horeca in Deurningen. En het leuke is; deze is nog eens kindvriendelijk ook! Kinderen kunnen spelen in de speeltuin naast het terras, binnen is een jungle speelkamer, er is een leuke kinderkaart én een ijssalon. 

>> Naar Pelles

Kids@thepark 

Zet alvast een kruis in je agenda op 2 en 3 september want je kunt je vakantie in Hengelo wel heel erg leuk afsluiten! De kids vermaken zich de hele dag in het park, ouders kunnen heerlijk rondkijken, shoppen en op het terras genieten van een hapje en een drankje! Via onderstaande link kun jij je ook inschrijven voor een super toffe winactie: Je maakt namelijk kans op een WII spelcomputer met het spel Just Dance!

>> Gaaf!

Escaperoom Hof te Langelo

Hof te Langelo is een prachtig boerenerf. De boerderij is nog steeds in bedrijf en 1 van de stallen is omgebouwd tot escaperoom. Echt heel erg gaaf en erg geschikt als uitje voor het hele gezin. Ook kleine kinderen kunnen al meedoen. Lukt het jullie om de koe te melken? Ga je de uitdaging deze zomer aan? Dan krijg je via Go-Kids 10% korting!

>> Leuk zeg!

Attractiepark de Waarbeek

Kom deze hele zomer all-in genieten in Attractiepark de Waarbeek in Hengelo. Hier kun je de hele dag spelen en het nieuwe Dino World ontdekken. Scoor ook alvast je tickets voor het foodcircus op 9 en 10 september! Dan is er nóg meer all-in.

>> Super tof!

Yu Man Race

Yu Man Race Kids Obstacle Run

Sluit de zomervakantie sportief af en schrijf je in voor de Yu Man Race Kids Obstacle Run op 2 september in Nijverdal! Ben jij een avontuurlijke doorzetter die niet bang is om vies te worden? En heb je wel zin in een moddervette uitdaging? Dan dagen we jou en je vriendjes en vriendinnetjes uit om mee te doen aan de YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN. En het leuke is: via Go-Kids krijg je 10% korting op je startbewijs!

>> Gaaf!

Erop uit deze zomer

Hieronder hebben we voor jullie de activiteiten verzameld die georganiseerd worden gedurende de gehele zomervakantie óf op specifieke geplande momenten. We delen ook vele leuke locaties zoals terrassen, campings en speeltuinen. Je vindt alle informatie nadat je doorgeklikt hebt naar het item. We hebben ze voor jullie gebundeld per categorie. Voor elk wat wils! 

Uitagenda: algemeen

Uit agenda: Eten en drinken

Uit agenda: Actief buiten

Uitagenda: Musea en bios

Uitagenda: Creatief

Uitagenda: Op kamp

Onze uitagenda is dynamisch en wordt continu up to date gehouden.

>> Naar het datumoverzicht

Erop uit in de buitenlucht

Lekker buiten bezig zijn. Van actief tot sportief. Via onderstaande button kom je in in een lijst met de leukste plekken om lekker buiten te zijn met de kinderen. 

>> Lekker buiten spelen!

De natuur in

De natuur in Twente is natuurlijk al 1 grote speeltuin. Met kinderen kun je heerlijke wandelingen maken, schatgraven, een fietstocht doen, hutten bouwen, een natuur bingo en een speelbos opzoeken.  Twente heeft zoveel mooie natuur! Daar raak je niet uitgekeken. Bijvoorbeeld bij Natuurmonumenten met zijn gebieden als het Buurserzand, het Witte Veen, het Arboretum Poort Bulten, De Noetselerberg, Landgoed Egheria, Erfgoed Bossem en het Grintenbosch in Haaksbergen. Tip: hier wandel je gratis een nieuwe interactieve speurtocht!

Tip: Er worden in diverse gebieden leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd! Check regelmatig de agenda van OERRR

En meer wandelen in Twente

Er zijn echt heel erg veel leuke wandel- en speurtochten in Twente en Achterhoek, geschikt voor het hele gezin!

Via onderstaande button vind je ze allemaal!

Lees meer

Zwembaden, zwemvijvers en waterspeeltuinen

Lekker plonzen! Dat hoort toch echt bij de zomervakantie. 

Bekijk hier meer suggesties van binnen- en buitenzwembaden en zwemvijvers.

Speeltuin Troubour

Uit eten met kids in Twente

Terwijl de kids zich vermaken geniet je zelf op het terras of in de horeca! Klinkt als het ultieme vakantie gevoel toch?!

>> Lekker eten met kinderen

Speeltuinen

Zoek jij een leuke speeltuin? Waar je dan zelf heerlijk op het terras kunt zitten? Kijk dan ook even naar onderstaande lijst!

>> Leuke speeltuinen

Klik hier voor meer kindvriendelijke restaurants in Twente

Binnenspelen

Mooi weer of slecht weer? Lekker uitrazen in een indoor speeltuin of trampoline park is altijd een feest! Veel parken zijn extra ruim geopend tijdens de zomervakantie. 

>> Check ze allemaal!

Musea

In Twente en de Achterhoek zijn ontzettend veel leuke musea te vinden. Allemaal met hun eigen thema en allemaal met eigentijdse activiteiten voor de kinderen van nu. Ook deze zomer bieden ze ruime openingstijden en/of een uitgebreid programma met extra activiteiten!

>> Naar de musea!

Last minute overnachten

Hebben jullie nog geen vakantie geboekt? Of misschien de komende weken met het heerlijke weer wel een werkvakantie in gedachten? Je hebt er geen kind aan en er zijn nog enkele plekjes vrij op de leuke en gezinsvriendelijke campings in Twente!

>> check ze allemaal!

Back to School

We willen er nu nog even niet aan denken, maar sommige data zijn toch wel handig om nu alvast te noteren. 

Interessante blogs

Vind jij het wel leuk om wat uitgebreider geïnformeerd en geïnspireerd te worden? Dan kunnen wij jullie onze blogs van harte aanbevelen! 

Zomerse deals

We hebben deze zomer weer super leuke Go-Kids deals voor jullie:

>> Check alle deals!

Zoeken op de kaart!

Wist jij dat je op Go-Kids super handig kunt zoeken op de kaart? Je kunt de zoekresultaten verfijnen en zelf kiezen in welke cirkel je wilt zoeken!

>> Super handig!

Fijne vakantie!

Heb je nog leuke tips voor ons? Mail ze naar twente@go-kids.nl

Waar je ook naar toe gaat, geniet van het samen zijn en de quality time!