Stationstraat 3, 7481 JA Haaksbergen

Museum Buurtspoorweg

Heb je wel eens in een echte stroomtrein gezeten? Lekker hobbelend door een mooi stukje Twente. Heb je het geluid van een fluitende stoomtrein al eens in het echt gehoord? Benieuwd naar de sfeer van vroeger? En geïnteresseerd in oude locomotieven en wagons?

wagon trein

Dan hebben wij het perfect gezinsuitje voor je! Bezoek het museum Buurtspoorweg en maak ook een ritje in de stoomtrein! Op de verschillende perrons is veel te beleven, te leren en te zien. Museum Buurtspoorweg is een dagje uit voor het hele gezin!

Station Haaksbergen

Stap het stationsgebouw in Haaksbergen binnen en je stapt in het leven van onze grootouders. Koop hier jullie treinkaartje en maak in de wachtkamer kennis met de reizigers van vroeger. Op het station is veel te zien, zoals bijvoorbeeld de werkplaats en de goederenloods. Aan de depot assistent kun je vragen stellen. En misschien mag je zelf wel een emmer vol met kolen scheppen! In het museumcafe de Goederenloods kun je genieten van een kopje koffie, frisdranken en een gebakje. Souveniertje meenemen? Neem een kijkje in het leuke museumwinkeltje!

algemene informatie

Station Boekelo

Bij de spoorwegovergang in Boekelo staat een klein gebouwtje waar je op rijdagen een kaartje kunt kopen bij de stationschef van Boekelo. Hij kan je de weg wijzen naar het museumdepot waar het grootste gedeelte van de locomotieven en wagons staan die nog gerestaureerd moeten worden. Dit geeft je enig idee over hoeveel werk er verzet moet worden, voordat een locomotief of wagon weer ingezet kan worden. Voor kinderen zijn er leuke speeltafels en zijn er diverse grote modelspoorbaan te vinden.

Een belevenis op en rondom het spoor

Een rit met zo'n oude stoomtrein is een echte belevenis. Kinderen mogen voorin de trein kijken hoe die oude locomotief zijn werk doet. En als de conducteur langskomt vindt hij het vast goed dat je zelf je kaartje knipt . Ook in de rest van het museum is genoeg te beleven en te doen.

Buurtspoorweg Museum

In de 18-luiker – een historische wagon - kunnen je op een interactieve manier alles leren over het treinvervoer van vroeger.

Ga je mee op reis?

Rijdagen

Vanaf 31 maart kan het rijseizoen voor Museum Buurtspoorweg van start gaan. Tot en met oktober is het museum elke zondag geopend. In juni en september wordt ook elke woensdag met de stoomtrein gereden en in de zomermaanden juli en augustus kun je zelfs op dinsdag én woensdag terecht voor een bezoek inclusief stoomtreinrit. Naast de reguliere rijdagen worden ook leuke evenementen georganiseerd.

Klik hier voor alle rijdagen

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor