Leuk en goedkoop!

Alle uitjes gratis lukt natuurlijk niet en dat hoeft ook niet. Er zijn genoeg leuke en goedkope uitjes. Wat is goedkoop? Voor de één is een entree van €2,50 goedkoop en de ander vind een prijs van onder de 10 euro goedkoop. Dit is heel persoonlijk en het hangt ook af wat je voor je geld terug krijgt en of je bijv. eigen eten en drinken mag meenemen. En wat zijn de evt. bijkomende kosten. 

We hebben met Team Overijssel een rijtje gemaakt van goedkope uitjes per regio in Overijssel. En daarbij vooral gekeken naar 'wat krijg je voor je investering'. 

Onze Tips:

Speel en Kinderboerderij Dondertman

Deze tip mag niet ontbreken in deze lijst. Want Kinderboerderij Dondertman is veel meer dan alleen een kinderboerderij en ligt bij Holten, centraal in onze provincie. Hier heb je uren plezier. Bij Kinderboerderij Dondertman in Holten hebben ze heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten, tot konijnen en cavia's, ganzen, geiten, ezels en ga zo maar door. Er zijn meerdere speeltuinen, een skelterbaan, diverse terrassen en sinds kort ook een natuurspeelplaats. En dat tegen een heel voordelig tarief. Zelfs inclusief friet, ranja en waterijsje betaal je nog geen € 8,-! Maar je mag ook eigen eten mee.

>> Wat leuk!

Museum Anno in Zwolle

Museum Anno is nog maar 1 jaar open en nu al niet meer weg te denken als een must-do uitje! Ze organiseren iedere vakantie van alles voor kids en ook nu staat hun agenda weer bomvol. Het is dus niet de vraag of, maar wanneer je naar Anno gaat  :-)

ANNO =>

Openluchtbad De Tippe: voor een zomers dagje uit!

Openluchtzwembad De Tippe in Heino heeft maar liefst drie verwarmde baden: een wedstrijdbad, een ondiep bad en een peuterbad. Op de prachtige ligweide en op nieuwe ligbedden langs het zwembad, kun je heerlijk relaxen en kunnen de kinderen lekker spelen met diverse sport- en spelattributen, zoals een airtrampoline, schommels, beachveld en een pannakooi. Daarnaast is De Tippe zeer geschikt om sportief banen te zwemmen en na afloop gezellig een kopje koffie te drinken. Scoor iets lekkers bij de horeca en beleef een heerlijk zomers dagje uit bij De Tippe!

Zwem uitje =>

Avontuurlijk dagje Dinoland

Bij Dinoland in Zwolle kun je je een hele dag vermaken, voor een hele schappelijke prijs! Indoor spelen, shows en speeltuinen wisselen af met levensechte Dino's. Je kunt hier ook prima je eigen eten en drinken meenemen, maar er is ook voldoende horeca aanwezig mocht je net iets meer budget hebben.  

Dino uitje =>

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Attractiepark de Waarbeek
Meer weten

Attractiepark de Waarbeek

Twekkelerweg 327, Hengelo

Atrractiepark De Waarbeek in Hengelo is een overzichtelijk kinderpretpark. De plek waar nieuwe attra... bekijk

 
Speelboerderij De Flierefluiter
Meer weten

Speelboerderij De Flierefluiter

Raarhoeksweg 49, Raalte

Indoor en outdoor speelparadijs met kinderboerderij in Raalte De Flierefluiter in Raalte is voor elk ... bekijk

 
De Museumfabriek: Het familiemuseum van Overijssel
Meer weten

De Museumfabriek: Het familiemuseum van Overijssel

Het Rozendaal 11, Enschede

De Museumfabriek in Enschede is een leuk uitje in Twente voor kinderen, maar ook voor ouder en opa's ... bekijk

 
Emsflower Erlebnispark in Emsbüren
Meer weten

Emsflower Erlebnispark in Emsbüren

Carl-von-Linné-Str. 1, Emsbüren

Emsflower Erlebnispark in Emsbüren Wil je met je gezin echt eens iets anders doen en lijkt het julli... bekijk

 

En nog meer tips!

Het Zuivelmuseum in Wapenveld

Langs een prachtige fietsroute vind je het Zuivelmuseum in Wapenveld. De geschiedenis van de zuivel in Nederland, en het verhaal van een boerenfamilie is op een speelse en kindvriendelijke manier neergezet in een echte oude boerderij. Met en prachtig terras, speeltoestellen voor de kinderen en een lekker ijsje, is dit een superleuk uitje om te doen! In juli hebben ze een leuke combideal met een naast gelegen boerderij. In de zomervakantie biedt het museum extra kinderactiviteiten aan. 

Zuivelmuseum =>

Funzone Enschede en Zwolle

Ng zo'n leuke tip. Want welk kind wordt nu niet blij van een binnenspeeltuin of trampolinepark? Bij Funzone Zwolle kun je komen trampolinespringen. Dit trampolinepark biedt diverse soorten trampolines, dodgeball, aeroball, slam dunk aan. Ook kun je jouw sprongen goed oefenen in de airbag. bij Funzone Enschede is een binnenspeeltuin, trampolinepark, mini glowgolf en funbowlingbaan. Er zijn daar leuke combideals! 

>> Op naar Enschede

>> Op naar Zwolle

Goedkope uitjes in Overijssel

De Scheg in Deventer

Dit zwembad is niet de goedkoopste, maar voor minder dan 10 euro kun je hier wel een hele dag genieten van de tofste glijbanen. Voor kinderen t/m 5 jaar is er Pingo's Island! Kinderen kunnen hier veilig spelen met water en zand. Neem een broodje en wat te drinken mee en je kinderen zijn de hele dag lekker actief bezig.

Zwemmen in Deventer =>

Dagje Dierenpark Taman Indonesia

Beleef Indonesië deze zomer dichtbij huis! Dierenpark Taman Indonesia in Kraggenburg is een gezellig kleinschalig dierenpark met superveel leuke activiteiten. Wie zegt dat je ver moet reizen om de tropische sferen te beleven? Bij dierenpark Taman Indonesia
ontdek je het allemaal in eigen land! En de prijzen zijn ook nog eens betaalbaar. Kinderen betalen slechts €9,95 en volwassenen €12,50.

NAAR HET DIERENPARK

 

Naast onze tips zijn er natuurlijk nog veel meer uitjes die je niet de kop kosten en ook met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Denk aan een leuke fietsroute met picknick onderweg, gecombineerd met een uitje naar een leuk museum of ander cultureel uitje.  We hebben er nog een paar op een rijtje gezet:

Culturele uitjes 

Of wat dacht je van een uitje in de natuur met net iets meer dan alleen een wandelpad? Wij hebben een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet: 

Uitjes in de natuur

Er valt nog veel meer te spelen en ontdekken...wat dacht je van: 

  • Dagje Flierefluiter in Raalte (heel veel waar voor je geld en eigen consumpties zijn toegestaan)
  • Speel- en kinderboerderij Dondertman in Holten. Een grote kinderboerderij met diverse speeltuinen waar je voor € 4,- entree minimaal een dagdeel vermaak geboden wordt! 
  • Escape tour in Zwolle ( nog geen €30,- per groep)
  • Speeltuin Assendorp en speeltuin het Noorden in Zwolle 
  • Tuincentrum Borghuis in Deurningen. (Twente) In dit tuincentrum vind je een speeltuin, restaurant, leuke dieren en heel veel moois om te bekijken. Een super leuk uitje! 
  • Speeltuin Morskieft in Reutum. Voor € 4,- per kind heb je hier een vertier in een hele grote buiten- en binnenspeeltuin. Ouders betalen maar € 1,-! Je breidt je entree eenvoudig uit naar een arrangement zodat eten en drinken inbegrepen zijn. 
  • In Twente zijn veel leuke horecagelegenheden mét geweldige speeltuin. In Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal, Hengelo en ga zo maar door. Je kunt zelf bepalen hoeveel je uitgeeft aan de versnaperingen in de horeca en ondertussen kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven. We hebben er een heel aantal voor je onder elkaar gezet!
  • Speel- en kinderboerderij het Kukelnest in Goor.
  • Landgoed Kaamps in Deurningen, een boerderij met beleveringsboulevard waartoe je gratis toegang hebt. Tegen een kleine vergoeding reserveer je een leuke speurtocht over het erf. Er zijn ook een terras, speeltuin, ijsloket en kleine kinderboerderij. 
  • Bij Reimink speeltuin & midgetgolf in Heeten vind je een gezellig restaurant met een grote omheinde speeltuin en midgetgolfbaan voor kinderen. Het ligt aan een bos en is erg leuk te combineren met een wandeling of fietstocht.

Tot slot nog wat laatste tips voor betaalbare binnen- en buitenpret:

  • Een dagje naar een openlucht zwembad is relatief goedkoop. Je kunt je eigen eten en drinken meenemen. Check hier de openlucht zwembaden in regio Zwolle. 
  • Er zijn ook genoeg indoor speelparadijzen in de regio Zwolle te vinden.  We hebben ze in een handig overzicht gezet. Meestal hebben ouders gratis toegang, waardoor het een goedkoop uitje wordt.
  • Wil jij indoor spelen in Twente? Je vindt hier al onze tips! 
  • Boerderijwinkels en pluktuinen zijn helemaal hip en ze zijn ook goed vertegenwoordigd in regio Zwolle. Je kunt natuurlijk daar zelf bepalen hoeveel je uitgeeft.
  • Ga Midgetgolfen bij Florilympha op het Lutterzand
  • Bij Vakantiepark Kaps vind je Familierestaurant Troubadour. Hier is een grote speeltuin maar je kunt er ook een leuke QR-code speurtocht wandelen. Kosten bedragen € 19,50 voor het hele gezin.
  • Bji Burnside Deventer kun je komen skaten in de 1700 m2 grote skatehal, met skates, skateboards of bmx 

Ben je op zoek naar gratis uitjes in de provincie Overijssel? Ook daar hebben we leuke tips en ideeën voor. 

Zoals je ziet, ook op een goedkope of relatief minder dure manier kun je je volop vermaken deze zomer! Hopelijk hebben we je voldoende inspiratie geboden om een aantal leuke uitjes te organiseren voor je kinderen. Lekker herinneringen maken! 

En denk dan ook even aan de kinderen voor wie het echt niet mogelijk is...en steun onze actie Zomerpret waarmee we Nationaal Fonds Kinderhulp steunen? 

STEUN ELKAAR!

Log In