Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Kerkhofstraat 13, 8051GG Hattem

Bezoek het leukste Bakkerijmuseum van Nederland!

Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, aan de oever van de IJssel, in de pittoreske vestingstad Hattem staat het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Drie prachtige monumenten, met elkaar verbonden door een tunnel onder de straat, tonen de rijke geschiedenis van brood en banket.

Lang vervlogen tijden herleven in de 150 jaar oude bakkerij van het museum. Neem een kijkje in het dagelijks leven van de bakker, toe en nu, en laat u meevoeren door de rijke geschiedenis van brood en banket.

Op zaterdag en tijdens de schoolvakanties staat het museum in het teken van de jeugd. Kinderen kunnen op deze dagen onder begeleiding van een echte bakker zelf aan de slag. De bakkers spelen daarbij in op de seizoenen. Met Pasen staat de paashaas op het programma en rond Sint Nicolaas het maken van een speculaaspop.

Dagelijks stelt het museum aan de jongste gasten graag een speurtocht ter beschikking.

Het Bakkerijmuseum heeft een uitgebreid activiteitenprogramma. Houdt hiervoor de activiteitenagenda in de gaten.

 

Kinderfeestjes

Op woensdagmiddag en zaterdag kun je in het leukste bakkerijmuseum van Nederland je verjaardagsfeestje vieren! Je krijgt een bakkersmuts op, een schort voor, stroopt je mouwen op en gaat samen met een echte bakker en al je vriendjes en vriendinnetjes aan de slag. Met een leuke speurtocht verken je het museum en daarbij kom je zelfs in een tunnel onder de straat!

Van al dat speuren krijg je dorst en zin in iets te smikkelen, dus dat staat voor je klaar. Je krijgt je baksel mee naar huis, dat elk seizoen weer anders is, en jij als jarige krijgt natuurlijk een leuk cadeau!