Heerlijk speuren en ronddolen en soms verdwalen in een maisdoolhof. Het is helemaal terug van weg geweest. Een aantal bestaan al jaren, maar er zijn ook een aantal maisdoolhoven die redelijk nieuw zijn. Eén ding is zeker, het is heel leuk om te speuren in het doolhof en vaak moet je allerlei opdrachten doen  en raadsels oplossen. En soms verdwalen en de uitgang niet meer weten te vinden hoort er bij. Regio Zwolle is goed vertegenwoordigd met het aantal maisdoolhoven en we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Check vooraf even of het mais al hoog genoeg staat en of het doolhof al geopend is.

Groot Sallands Maisdoolhof in Lemelerveld

Dit prachtige en grote maisdoolhof is al jaren een begrip in Salland. Ontdek het mega maisdoolhof, vind de uitkijktoren, kraak de kluis en win je verrassing.  De kids kunnen na het speuren heerlijk spelen op het speelterrein van de boerderij. Maak je uitje compleet met de Boer'n Xpeditie bij de koeien, nu samen voor maar €7,50. 

In september maken ze het doolhof nog spannender met de spooktochten in het donker. Na afloop heerlijk rond het kampvuur en marshmallows roosteren.  Deze spooktochten op vrijdag- en zaterdagavond zijn bij onze kids al jaren favoriet.

De Drentse Koe in Ruinerwold

Het interactieve maisdoolhof van speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwild  is uniek in Nederland. Het is het eerste interactieve doolhof wat het dwalen door het maïs extra speciaal maakt. Een dagje uit naar de speelboerderij is dan ook niet compleet zonder rondje maisdoolhof met het hele gezin!

Buitenplaats en maisdoolhof TOF in Zwolle

Een unieke buitenbeleving aan de rand van Zwolle in de Tolhuislanden. Dit ligt tussen de Zwolse Hessenpoort en Nieuwleusen in. Hier vind je het maisdoolhof van TOF. Op een terrein van bijna 5 hectare, zo groot als wel ongeveer 7 voetbalvelden, heeft Buitenplaats TOF 2 doolhoven gemaakt. Dwaal door het doolhof terwijl je opdrachten uitvoert en probeer bij de uitgang te komen. Is het moeilijk, kijk dan vanaf de uitkijktoren of het lukt om de juiste route te vinden.

maisdoolhof TOF

Roke's Erf  in Ommen

In Arriën bij Ommen vind je Roke's Erf en zij bieden naast de vele boerderij activiteiten ook een prachtig maisdoolhof aan,  Ze hebben 2 thema's; voor de jonge kids “Op zoek naar de vlekken van Stip de koe!” en voor oudere kinderen en volwassenen “Kraak de code”. Plezier in het maisdoolhof voor jong en oud. Roke's Erf heeft ook een terrasje waar je na afloop een lekker drankje of ijsje kunt nemen.

Maisdoolhof & Blotevoetenpad in Blokzijl

Beleef de drie maisdoolhoven van 3 hectare in het prachtige natuurgebied de Wieden Weerribben in Baarlo bij Blokzijl. Je kunt steeds een stapje moeilijker maken.  Naast het doolhof hebben ze ook blotevoetenpad van bijna 1000 meter lang! Heerlijk met je voetjes op allerlei ondergronden lopen.  Er is nog veel meer te beleven zoals een leren wandklimmen in de klimtoren of boogschieten en steppen met een kickbike. Kids kunnen ook heerlijk spelen op het terrein en ouders genieten ondertussen op het terras van een heerlijk drankje. 

De meeste maisdoolhoven zijn tot midden of eind augustus geopend. Check vooraf even wat de openingstijden zijn,

Ook leuk om te doen zijn de blotevoetenpaden en belevenisroutes.

Heel veel plezier met ronddolen en speuren in een maisdoolhof!