Brink 47, 7411 BV Deventer

Het Speelgoedmuseum in Deventer is het meest speelse in zijn soort van Nederland. Er is zoveel te doen in het speelgoed museum! Kom ook eens kijken en verwonder je!

Familie Museum Deventer

Een interactief museum over de spelende mens. Een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van 0 tot 88 een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Eerst als dependance van het historisch museum Deventer en na een aantal verhuizingen en uitbreidingen sinds 1983 gevestigd aan Brink 47. 

Collectie Speelgoedmuseum

Ze beschikken hier over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal. De collectie is ook online te bekijken.

Speelgoed Museum

Museum speciaal voor kinderen

Kinderen kijken niet alleen met hun ogen. Daarom zijn er ook plekken in het museum waar kinderen dingen mogen doen. De speelzolder, spelletjesruimte en opticazaal zijn daarbij favoriet. 

Spelen met speelgoed

Spelen is de basis van alle creativiteit. Spelen kan met alles. De Deventer theatermakers Marije van der Sande en Gérard Schiphorst hebben een heus objektentheater in het hart van het museum gemaakt. ‘Eigenlijk kun je spelen met alles’, licht Van der Sande toe. Alle gevonden voorwerpen kun je tot leven wekken.

tamtam objecten theater

Dagje uit Speelgoedmuseum Deventer 

Wil je alles zien en de hele route beleven . Houd dan rekening met ongeveer 90 minuten museumbezoek.

Maar het kan ook maar zo 3 uur zijn, als je kinderen niet weg te krijgen zijn uit de Speelkamer of de speelzolder.

Hét meest speelse museum van Nederland

In september 2021 opende zij na een prachtige verbouwing hun deuren voor een nog groter publiek in Nederland. En wij waren daar natuurlijk bij.

>> Geniet van het spektakel!

En natuurlijk namen we ook met onze kinderen nog een kijkje in het museum.

Speelgoedmuseum Deventer

>> Hier moet je naar toe!

Speelgoedmuseum Deventer openingstijden

Het Speelgoedmuseum is bijna alle dagen van de week geopend.
Wanneer ga jij?

>> Openingstijden Speelgoedmuseum

Waardevolle collectie speelgoedmuseum

Het meest waardevol in het museum zijn natuurlijk altijd je eigen spullen. Als je een hele dag op pad gaat heb je soms van alles bij je. Maar in het museum is het niet heel handig om dat allemaal mee te sjouwen. Daarom hebben ze hier gratis kluisjes!

Speelgoedmuseum Deventer

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor