Brink 47, 7411 BV Deventer

Het Speelgoedmuseum is het meest speelse in zijn soort van Nederland. Er is zoveel te doen in het speelgoed museum! Kom ook eens kijken en verwonder je!

Familiemuseum

Een interactief museum over de spelende mens. Een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van 0 tot 88 een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Eerst als dependance van het historisch museum en na een aantal verhuizingen en uitbreidingen sinds 1983 gevestigd aan Brink 47.

Speelgoed Museum Deventer

Collectie Speelgoedmuseum

We beschikken over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal. De collectie is ook online te bekijken.

Speelgoed Museum

Speciaal voor kinderen

Kinderen kijken niet alleen met hun ogen. Daarom zijn er ook plekken in het museum waar kinderen dingen mogen doen. De speelzolder, spelletjesruimte en opticazaal zijn daarbij favoriet. Ook de voorstellingen op zaterdag zijn populair.

Tamtam Objectentheater 

Spelen met alles! Spelen is de basis van alle creativiteit. De Deventer theatermakers Marije van der Sande en Gérard Schiphorst hebben een heus objektentheater in het hart van het museum gemaakt. ‘Eigenlijk kun je spelen met alles’, licht Van der Sande toe. Gevonden voorwerpen kun je tot leven kunt wekken. 

tamtam objecten theater

Kom ook spelen bij Speelgoedmuseum Deventer!

 

Speelgoed Museum Deventer

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor