Wat kun je gaan doen met kids in Overijssel en dat ook nog eens gratis is? Een gratis uitje voor het gezin is heel prettig en zo heb je toch een leuke tijd met de kids. De regiomanagers van Go-Kids in Overijssel hebben allerlei leuke gratis uitstapjes in de provincie voor je op een rij gezet!

Kortingenboekje GRATIS download!

Uitjes zonder kosten 

Een uitje is er in allerlei soorten en je hoeft niet altijd de portemonnee te trekken. Gelukkig zijn er ook veel leuke uitjes die je kunt gaan doen zonder dat je gelijk entree hoeft te betalen. En vaak zijn kids helemaal gratis of hebben ze een lagere entreeprijs. 

Wil je flink besparen en niet veel geld op de locatie uitgeven, dan kun je  je eigen consumpties meenemen. Het komt natuurlijk ook vaak voor dat bij de gratis uitjes geen consumpties te verkrijgen zijn en dan is het sowieso handig om iets van huis mee te nemen.

Gratis natuur uitjes in Overijssel

De meeste uitjes in de natuur zijn gratis. De natuur uitjes zijn altijd gezond en vaak leerzaam. Veel  natuur uitjes zorgen voor beweging en de creatieve geest wordt gestimuleerd. Lekker met z'n allen de frisse wind door haren ( en hoofd)

Natuur in Zwolle

Natuur in Twente

  • Natuurmonumenten is goed vertegenwoordigd in Twente. In diverse gebieden zijn leuke kindvriendelijke routes uitgezet. En af en toe koop je voor een klein bedrag een speurtocht of natuurbingo kaart. Maar dit is natuurlijk niet noodzakelijk!
  • Het Lutterzand hier hoeft niemand zich te vervelen want er is veel water en veel zand :)
  • Ken je de Noetselerberg al? Een gelweldig natuurgebied aan de rand van Twente waar een leuke kinderroute uitgezet is. Even nagenieten? Bezoek de bistro de Oale Ste waar ook heel veel leuke speelvoorzieningen zijn!

Natuur rond Deventer

Rond Deventer kun je natuurlijk genieten van de prachtige uiterwaarden rond de IJssel. Maar ook wat verder van het water af vind je prachtige natuurplekken. Bezoek leuke natuuruitjes rond Deventer voor een gratis dagje weg. 

 

Recreatiegebieden in Overijssel

Een recreatiegebied is overal weer verschillend. Bij de een heb je veel water om in te zwemmen en of te spelen. Soms zijn er allerlei speeltoestellen in het gras of zand. En soms kun je er vooral goed wandelen en moet je onderweg zelf de kids vermaken. Dat vermaak kan heel goed met de Go-Kids Natuurbingo!

Go-Kids Natuurbingo

Recreatiegebieden in Zwolle 

Recreatiegebieden in Twente

Wist je dat er net over de grens ook superleuke zwemmeren zijn?  Bijvoorbeeld Else am See bij Schuttorf.

Recreatiegebieden rond Deventer

  • Vlakbij Deventer vind je recreatiegebied Bussloo. Met een heerlijk dagje strand maak je kinderen altijd blij. Je kunt ook prachtig fietsen door het recreatiegebied heen. 

Gratis zwemmen in Overijssel

Overijsselse natuurspeeltuinen

Natuurspeeltuinen zijn mega hip en niet alleen omdat ze de mooi gelegen liggen, maar ze zijn altijd gratis en je hoeft je kinderen niet te vermaken. En lekker vies worden hoort er ook een beetje bij en dat vinden kids leuk. Er zijn gelukkig veel fijne natuur speelplekken in Overijssel te vinden.

Natuurspeeltuinen in Twente

Maar vergeet ook zeker niet de geweldige leuke gebieden net over de grens. Via Geheim over de Grens worden er heel veel leuke tips gedeeld. Bijvoorbeeld over de perfecte picknickplek voor kleine en grote klauteraars, die vind je bij het touwenparcours Niedrigseilgarten in Reken in het Duitse grensgebied. Hier combineer je een lekkere gezellige picknick met actie: klimmen, klauteren en balanceren. Voor iedereen leuk, maar vooral kinderen beleven hier een dag om nooit te vergeten.

Natuurspeeltuinen in Deventer

In Deventer zie je steeds meer natuurspeelterreinen. Dit komt namelijk omdat de gemeente speeltoestellen van speelplekken die zijn versleten moet vervangen. Zij vervangen deze door een natuurlijk speelelement of een speelaanleiding. Denk daarbij aan een glooiend stuk gras, wat boomstammetjes of een zwerfkei. Speelaanleidingen prikkelen meer de fantasie van kinderen. En door te spelen in de natuur, leren kinderen vanzelf over al het moois dat die natuur te bieden heeft.

Natuurspeeltuinen in Zwolle 

Gratis natuurspeeltuin in Overijssel

Gratis speeltuinen in de provincie

Er zijn heel veel speeltuinen en je hebt ze in allerlei soorten en maten, zoals een klein speeltuintje in de buurt tot grote stadspeeltuinen in een bijv. een park. De echt grote speeltuinen maken vaak onderdeel uit van een (horeca) bedrijf en die laten we voor nu buiten beschouwing. We hebben een overzicht gemaakt van heel veel gratis speeltuinen. Waarschijnlijk zijn jouw kids wel uitgekeken hun eigen speeltuin, dus pak eens de fiets en ga op ontdekking uit en probeer eens een andere speeltuin. 

In de Stedendriehoek

In Deventer zijn wel 380 speelplekken, wij zochten een aantal tips voor jullie uit. Van onszelf, maar ook toffe tips van onze volgers. Bezoek gratis speeltuinen in de regio Deventer

In Twente

In Zwolle

Gratis Speeltuin Overijssel

Kinderboerderijen in Overijssel

Hoe leuk is het om naar een kinderboerderij te gaan? De meeste kids het super leuk om naar dieren te kijken en te knuffelen ( als dat mag). Er kan ook vaak nog heerlijk gespeeld worden bij een kinderboerderij. En bijna overal is de toegang gratis. Er zijn gelukkig heel veel kinderboerderijen in Overijssel te vinden.

Naar de dieren in Twente

Dieren kijken en knuffelen in Zwolle 

Naar de dieren in Stedendriehoek

Hier vind je een overzicht van de leukste kinderboerderijen in de Stedendriehoek rond Deventer.

Gratis dierenuitjes voor kinderen

Nog meer gratis uitjes in Overijssel!

Na de natuurspeeltuinen, gewone speeltuinen, natuuruitjes en kinderboerderijen hebben we het meeste gratis aanbod wel genoemd, maar er is nog meer. 

In Zwolle

Rond Deventer

In Twente

Persoonlijke tip: Denk bij wisselvallig weer ook eens aan het tuincentrum! Hier zijn vaak vissen, konijnen, leuke decoratie en vaak ook nog een leuk restaurant met kindergedeelte. Bijvoorbeeld bij Intratuin Almelo, Tuincentrum Borghuis, maar ook bij Tuincentrum Wolters

Het enige gevaar is dat je dan geld uit gaat geven aan al dat moois ;)

Betaalbaar en leuke uitjes met korting

Ben je op zoek naar betaalbare uitjes in de provincie Overijssel? Ook daar hebben we leuke tips en ideeën voor. Net als leuke uitjes met korting! Veel leesplezier.

 

Log In