Park 1813 op de Lemelerberg is veelzijdig en is door Landschap Overijssel voor natuur en voor veel vormen van natuurbeleving geschikt gemaakt. Park 1813 op de Lemelerberg is in 2013 een eeuw oud. Op de Lemelerberg kun je wandelen, fietsen, met een rolstoel/kinderwagen genieten, geocachen, vogels spotten en spelen in een speelbos.

Speelbos

Bovenop de berg is het Theehuis De Lemelerberg gelegen en vlak naast het theehuis ligt het gloednieuwe speelbos Hol van de Leeuw. Hier kun je als kind heerlijk in de natuur spelen en ravotten. Lekker klimmen en klauteren. Hutten bouwen , chillen in de hangmatten. Als ouder kun je gezellig mee doen en als je kids iets ouder zijn, kun je heerlijk op het terras van de prachtige natuur genieten, terwijl de kids naar hartelust spelen.

Wandelroutes

Op de Lemelerberg zijn tal van prachtige wandelroutes. De meeste zijn geschikt voor kinderen. Zo is er het rolstoelpad, ook ideaal voor de kinderwagen. Het Spoor van de Leeuw (geel 4 km) en de Blauwe route (8 km) , Stuifzandroute (zuidhelling, 3,5 km), de Groene route (2 km)