Het Laarzenpad van Zalk kan gewandeld worden van uit diverse startlocaties. Onder de rook van Zwolle ( 5km) kan je genieten van de uiterwaarden, de slingerende IJssel, het Zalkerbos en de rustieke landelijke weggetjes die in Zalk aanwezig zijn. Het pad gaat langs boerderijen en soms over het erf of weiland van de boer. Voor kids is dit struinen in de natuur extra leuk.

Een goed startpunt is vanaf het restaurant Oase. Vanaf hier ga je via de weg 200m naar de dijk. Je steekt de dijk over en dan start vanaf hier het laarzenpad.

Halverwege de wandeling bij het Veerpad is het mogelijk om een verfrissing te nemen door methet veerpont over te steken en in het Zalkerveer & Theehuis te genieten van koffie of thee met iets lekkers (Let wel:de pont vaart vanaf 1 april t/m 31 oktober). Of aan het einde van zo’n mooie wandeltocht in het dorpsrestaurant “De Oase" (zondags gesloten)

Het  totale Laarzenpad is op gedeeld in twee gedeeltes; Noord en Zuid,  die onderling met elkaar verbonden zijn. Het laarzenpad is totaal 6 km, maar is heel makkelijk in te korten.