Eerderveldweg 1, 7731 Ommen

Het Vechtdal met de mooie stadjes en dorpen als Ommen, Beerze, Lemele en Hardenberg staat natuurlijk bekend om de prachtige en afwisselende  natuur. Ideale omgeving voor een heerlijk natuuruitje met je gezin. In het Vechtdal kun je eindeloos wandelen en er zijn veel kindvriendelijke wandelroutes.

Speelbos Hol van de Leeuw op de Lemelerberg

Het speelbos is jaren geleden aangelegd door Landschap Overijssel en ligt bovenop de Lemelerberg, direct naast het Theehuis. Dit is een heerlijke speelplek voor kids middenin het bos.

speelbos lemelerberg

Wolvenspoor in Stegeren

Het Wolvenspoor is een kinder wandelroute van 2,5 km met een spannend verhaal en start in Stegeren. 

Zandverstuiving de Sahara in Ommen

De zandverstuiving de Sahara bij Ommen is een verborgen pareltje. Deze zandverstuiving is een heerlijke plek om te recreëren. Je kunt hier lekker luieren, picknicken, een balletje trappen. En bomen lenen zich ook uitstekend voor een klimpartij.  Rondom de zandverstuiving zijn ook aantal wandelroutes.

Lemelerberg, Archemerberg en Besthemerberg

Het Vechtdal staat natuurlijk bekend om haar "bergen". Deze verschillende bergen maken deze omgeving natuurlijk uniek. Op Lemelerberg zijn een aantal wandelroutes. Deze meeste routes zijn geschikt voor kinderen. Er is zelfs een rolstoelpad. Eerst lekker wandelen en dan na afloop even wat drinken in het Theehuis en ondertussen kunnen de kids naar hartelust in het naastgelegen speelbos spelen.

Je kunt ook kiezen voor het wat rustiger deel van de Lemelerberg en Archemerberg. Je kunt dan bijv starten bij natuurcamping de Lemeler Esch. Vanaf hier kun je ook een aantal routes lopen. Na afloop kun je wat drinken bij het gezellige Boscafé op de camping.

De Besthemerberg is weer een heel ander natuurgebied. Hier kun je wandelen vanaf de Steile Oever (Hammerweg)  in Ommen. Je hebt hier verschillende wandelroutes die bijvoorbeeld langs de uitkijktoren en het bostheater lopen. Je komt langs mooie vennen en wandelt over de heide.

Wandelroutes =>

Avonturenpad Beerze

De bossen van Beerze zitten vol avontuur en dit kun je ontdekken door het Avonturenpad Beerze Rangers te wandelen. Het pad zit vol met leuke opdrachten, raadsels en verwijzingen. Als je de route succesvol gelopen hebt krijg je een 'ik ben een Beerze Ranger' button. Je kunt de speurtocht met echte knapzak met lekkers voor onderweg aanschaffen bij het Giga Konijnenhol bij Beerze Bulten.

Deze wandeling is voor kids vanaf 6 jaar en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Piratenpad Ommen

Kinderboerderij Ommen en Camping De Koeksebelt hebben samen  in het Laarbos een leuke piraten wandelroute voor kinderen uitgezet. Je kunt de route aan de hand van piraten paaltjes volgen. Je kunt bij beide bedrijven een  leuke tas in het piraten thema kopen.  In de tas zitten diverse artikelen om de kids om te toveren tot piraat en een routekaart met vragen voor onderweg.  Deze route is ongeveer 3 km en start bij de Kinderboerderij bij de witte slagboom. 

Oldenmeijer Hardenberg

De bossen en recreatieplas de Oldenmeijer bij Hardenberg zijn een ideaal vertrekpunt voor een uitje in de natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen en natuurlijk lekker spelen bij en in het water. 

Wandelroutes =>

Knof de pad speurtocht 

Nog zo'n te gekke kinderoute is Knof de Pad. Deze route is meer een speurtocht en vertelt het verhaal van Knof.  Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Gisteravond bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken van Rheeze. En nu? Nu is hij weg! Verdwenen en niemand weet waarheen. Help jij mee Knof te zoeken en de verdachte aan te wijzen? Een mysterie dat vraagt om echte speurneuzen. Volg de sporen en ontdek wat er met Knof is gebeurd!

Recreatieterrein Rheezerbelten

Op Recrreatieterrein de Rheezerbelten (Grote Beltenweg in Rheeze) vind je prachtigstuifduinen van wel 12 meter hoog. Hier heb je ook uitzicht op de Vecht. Je kunt hier kruipdoor-sluipdoor tussen het eikenhakhout. Voor kinderen en gezinnen is het een heerlijke speelplek. Of voor een picknick met familie of vrienden.

  • Gratis toegang
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor