Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. En er is het bijzonder gebouwde Theehuis Earthship. Daarnaast een klein amfitheater voor voorstellingen. 

Er werken meer dan tachtig vrijwilligers mee aan het tuinonderhoud, de openstelling van het earthship, activiteiten voor bezoekers en opknapwerk. Vanuit het earthship schenken we koffie, thee en limonade,  en verkopen we ijsjes. De opbrengst is volledig bestemd voor onderhoud van het park. Het is toegestaan om eigen consumpties mee te nemen, mits alles weer netjes wordt opgeruimd, en geen overlast voor anderen geeft. Bezoekers kunnen genieten van de natuur in het ecologisch onderhouden park. En met enige regelmaat zijn er ook leuke en leerzame groene activiteiten. Het park wordt nu beheerd door de Stichting Milieuraad Zwolle 

Er zijn nieuwe parkregels. daarmee houden ze de Nooterhof een fijne groene plek om te bezoeken. 
 
Parkregels
De parkregels zijn te lezen in het earthship.
 

Betreding op eigen risico.
Honden aan de lijn.
Jonger dan 16 jaar? Alleen toegang onder begeleiding van ouders, verzorgers en/of groepsleiding.
Eigen consumpties toegestaan.
Laat geen rommel achter. Neem je spullen en afval weer mee of gooi het in de afvalcontainer(s) op het terrein.
De Nooterhof wordt ecologisch beheerd.
Verstoor de natuurlijke omgeving zo min mogelijk
Bloemen en fruit niet plukken.
De vrijwilligers kunnen je op deze regels wijzen.

Daarbij bieden we kinderen natuurlijk zo veel mogelijk ruimte om lekker buiten te spelen,  in het blikveld van ouders/ begeleiders.
 

Theehuis het Earthship

In het hart van het park staat het Earthship, toonbeeld van duurzaam bouwen. Ruim 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen vormen de bouwstenen voor dit bijzondere klimaatneutrale gebouw. In het Earthship zit het theehuis van Doepark Nooterhof, met een terras op het zuiden. Vanaf het terras heb je een goed overzicht op de waterspeeltuin met diverse pompmogelijkheden, waar de kinderen naar hartelust spelen.

Blote voetenpad

Zo is er tegenwoordig de mogelijkheid om een blote voetenpad te lopen, waar je loopt over verschillende ondergronden en kunt ervaren hoe zand, modder, water en stenen voelen onder je voeten.

Speurtochten in Doepark Nooterhof

Je kunt bij de Nooterhof verschillende speurtochten doen. Ga op pad met Belle de Bij of Klara de Kikker. Belle de Bij, bewoonster van de Nooterhof, neemt de deelnemers 'aan de vleugel' mee op een doe- en ontdekkingstocht langs de mooiste en spannendste plekjes van de Nooterhof. Onderweg leren de kinderen van alles en nog wat over de natuur! . Klara de Kikker neemt de kinderen mee op een Lentekriebeltocht. In deze Lentekriebeltocht krijgen deelnemers op vele manieren de natuur in de lente of het voorjaar te zien. De tocht gaat door het hele park, en via het tunneltje wordt ook de dierenweide in Park Wezenlanden even aangedaan. Beide speurtochten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, in groepjes van maximaal vijf kinderen, onder begeleiding van een volwassene.

Nooterhof wordt sinds 2019 door vrijwilligers van Milieuraad Zwolle gerund.