't Rutbeek Enschede de plek voor een volledig dagje uit. 

Het Rutbeek in Enschede is een natuurgebied aan de rand van Enschede. Dit recreatiepark leent zicht uitstekend voor een dagje uit met het hele gezin of de familie.

Zwemmen

Heerlijk zwemmen in de schone recreatieplas die met regelmaat wordt gecontroleerd door het waterschap en de provincie Overijssel!  Rondom de waterplas zijn diverse  zonneweides. Kinderen kunnen naar hartenlust  spelen in de speeltuin of zandkastelen bouwen op het strand. 

Maar ook voor een mooie wandeling kun je hier terecht. Ook Skeeleren op het nieuwe asfalt wandelpad, fietsen en moutainbiken, op t' Rutbeek is volop vermaak voor gezinnen en kinderen. 

Outdoor activiteiten

't Rutbeek in Enschede is de plek voor outdoor activiteiten. 4 actieve bedrijven met een kindvriendelijk aanbod kunnen je de dag van je leven bezorgen. Ze zijn allemaal apart te boeken, maar ook zijn de activiteiten te combineren. In overleg is er van alles mogelijk en de bedrijven denken graag met je mee.

Klimbos  

Buitenhoff op 't Rutbeek is een outdoor locatie met een groot klimbos. In het bos van circa 1 hectare is een spannend touwbanen parcours gebouwd. Natuurlijk ga je veilig de bomen in. Je krijgt een klimgordel om en een dubbele zekeringslijn met 2 karabiners. Op deze manier kun je veilig gezekerd het avontuur in de bomen beginnen. 

Het zekeren is niet moeilijk, maar je moet het wel even leren. Daarom krijg  je eerst een uitgebreide instructie op het  oefenparcours. Daarna begint je klim avontuur. Het parcours is op ca. 5 meter hoogte en biedt uitdaging, plezier en avontuur.  Je klimt en klautert behendig van boom naar boom, via balkjes, planken, netten en kabels.. Dit alles onder regelmatige controle en toezicht van de instructeurs.

Het hoogteparcours is vanaf 9 jaar met een minimale lengte van 1.40 meter. Het kinderparcours is vanaf 6 jaar met een minimale lengte van 1.20 meter

Ook voor andere outdooractivteiten kun je hier terecht. Huur bijvoorbeeld een kano, loop samen met je gezin een GPS tocht met opdrachten over 't Rutbeek of ga Mountainbiken. Ook is er een Escaperoom die geschikt is voor kids  vanaf 10 jaar. Bij Buitenhoff vraag je niet mis.

In de vakantie is Buitenhoff van dinsdag t/m zondag geopend. Voor het klimbos dien je een dag van te voren te reserveren.  

Bekijk het complete aanbod van Buitenhoff.

 

Skiën en Tubing

Op de borstelbanen van Skicentrum Moser heb je het idee dat je boven op een echte berg staat. Deze geeft hetzelfde gevoel van adrenaline en spanning als in het wintersportgebied. Als je gaat skieën op de borstelbanen leer je een goede basistechniek waar je in de echte sneeuw van kunt profiteren.

Tubing is de nieuwe sensatie bij Skicentrum Moser. In een grote rubberen band glijd je naar beneden! Super snel en super cool. Hier krijgen de kids geen genoeg van! En hier kan geen glijbaan tegenop. Gegarandeerd succes en een unieke ervaring. Skicentrum Moser heeft 2 soorten Tubing. Fun tubing en Extreme Tubing.

Lees er hier alles over. 

Goud en Edelstenen zoeken

Ga samen met je kids op zoek naar Goud en Edelstenen. Bij Adventure Twente beleef je robuuste natuur.  Het goud en de edelstenen worden in emmers (bucket) met zand aangeboden, paydirt. Met een echte goudpan en met behulp van water uit de sluisbox (watergoot) of natuurlijke waterlopen spoel je het water weg zodat Goud & Edelstenen overblijven. Aan de hand van een kaart met foto's kun je kijken welke stenen je gevonden hebt. Natuurlijk mag je alles in een mooi zakje meenemen.

Voordat je begint krijg je uitleg over hoe je moet pannen.  Goud & Edelstenen zoeken is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Naast Goud & Edelstenen zoeken kunnen de kinderen spelen in de natuurlijke speelplek. Deze is ingericht met een echte goudmijn, beeklopen, watervallen, sluisboxen, watergoten en speelelementen.

Voor meer infomatie kijk je hier.   

Waterskiën

Waterskiën is ook echt een Rutbeek activiteit. De recreatieplas leent zich uitstekend voor deze sport. 

Dit Cable waterskicenter is een uitje voor iedereen die van waterskiën houdt.Maar ook als je het nog nooit gedaan hebt, is dit een fantastisch en uitdagend uitje.  Waterskiën op 't Rutbeek doe je doormiddel van een Cable baan. Hierdoor kun je een lange rit maken, zonder al te moeilijke bochten. Zelfs voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen die het nog nooit gedaan hebben, is deze gave sport te leren in een uur. 

Voor de gevorderde waterskieër liggen er gave obstakels in het water. 

Voor meer informatie over Waterski Twente klik je hier.