Bezoekerscentrum De Wheem  

Oud Avereest 22, 7707 PN Oud Avereest

  Bij Bezoekerscentrum De Wheem (3 km vanaf Balkbrug) in het Reestdal is deze zomer Speelnatuurpad geopend. Een leuk (vrij toegankelijk) speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar

  Het Speelnatuurpad van Bas de Das

  Door de poort te openen en het pad van Bas de Das te volgen, maken kinderen kennis met verschillende huisjes en verstopplekken van de dieren in het Reestdal. De takkenril van de Egel, een insectenmuur, de libellen en kikkerpoel, klimmen in het huisje van de Specht en ervaar hoe het is om in een levensgrote Koolmezenkast te zitten. Aan het eind, op de speelplek, kunnen kinderen naar hartenlust spelen, klimmen, klauteren, sjouwen, hutten bouwen; het mag en kan allemaal!

  Het bezoekerscentrum

  Het bezoekerscentrum heeft een leuk educatief gedeelte voor de kids. Kids kunnen alles te weten komen over de das. Er is ook ruimte om een kopje koffie/thee te drinken. Er is ook een toilet aanwezig. De openingstijden zijn van toepassing op het bezoekerscentrum en gelden natuurlijk niet voor de wandelroutes.

  Wandelroutes

  Vanaf het bezoekerscentrum zijn een aantal wandel- en fietsroutes uitgezet. Voor de kids zijn de gele (2,5 km) en rode (5 km) route erg geschikt, maar er zijn ook lange routes voor de echte wandelkids.
  Adres

  • Adres: Oud Avereest 22
  • Stad:  Oud Avereest
  • Land: 
  • Postcode:  7707 PN