Zwolle heeft rondom het centrum van de stad genoeg groen en er zijn zelfs prachtige bossen en landgoederen te vinden.

Zandhove bos

Dit prachtige bos aan de rand van Zwolle Zuid is een heerlijk overzichtelijk bos met mooie wandelpaden. Je kunt starten bij verpleegtehuis Zandhove en de Oude Mars. Op deze plekken starten ook de kinder beweegroute.  Het bos ligt naast de manege, dus onderweg even de paarden en pony's begroeten is wel leuk. Verder is er nog een prachtige vijver in het bos aanwezig. 

Westerveldse Bos

Het bosgebied met laarzenpad het Westerveldse bos ligt tussen de wijken de Aalanden en Stadshagen in. De grote heuvel in het bos was vroeger een vuilnisbelt en is nu een prachtig groen gebied met prachtige routes. Dit is ook de thuishaven van de Zwolse schaapskudde. In dit gebied kun je ook heerlijk mountainbiken.  Op de parkeerplaats de Kolksteeg starten de routes en vind je een informatiebord. 

Landgoed de Horte

Landgoed de Horte ligt net buiten Wijthmen en is een prachtig landgoed bos met mooie paden. De korte wandelroutes zijn uitstekend aangegeven. Op de route ligt een uitkijktoren, waar je over de landerijen kunt uitkijken. Het huis met tuin is vrij te bezoeken. 

Landgoed Soeslo

 Landgoed Soeslo ligt vlak naast de Heinoseweg ( N 35) ter hoogte Wijthmen, direct achter Sauna Swoll. Dit landgoed is nog niet bekend bij het grote publiek en is zelfs voor veel Zwollenaren onbekend. Ook hier zijn de routes goed aangegeven en het landgoed is heel overzichtelijk en verdwalen is hier geen optie. Het landgoed is open en kent vele beukenlanen.  Ideaal voor een wandeling van een uurtje. 

langoed soeslo

Landgoed IJsselvliedt

Landgoed IJsselvliedt ligt onderaan de afrit van de A28 aan de kant van Oldebroek. Dit is een prachtig landgoed en uitstekend voor een heerlijke wandeling met je kids. Uiteraard is landgoed voorzien van een prachtig landhuis ( Rode Kruis Hotel) en dit betekent dus ook veel water en leuke bruggetjes. Er zijn bosgedeelten, maar ook weilanden  met mooie boederijen. Ook zijn er veel mooie beukenlanen. Vlak naast het landhuis is een informatiebord en staan de korte wandelroutes aangegeven. 

landgoed ijsselvliedt