Bij Go-Kids hebben we de allerleukste speeltuinen en natuurspeelterreinen voor je op een rijtje gezet. De meeste zijn gratis en sommige vragen een kleine bijdrage. Bekijk hier het complete overzicht van speeltuinen in de omgeving van Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omstreken. Heel veel speelplezier! 

 

Speeltuinen in Deventer

In Deventer zijn wel 380 speelplekken, wij zochten een aantal tips voor jullie uit. Van onszelf, maar ook toffe tips van onze volgers. Opvallend is dat je in Deventer steeds meer natuurspeelterreinen ziet. Dit komt namelijk omdat de gemeente speeltoestellen van speelplekken die zijn versleten moet vervangen. Zij deze vervangen door een natuurlijk speelelement of een speelaanleiding. Denk daarbij aan een glooiend stuk gras, wat boomstammetjes of een zwerfkei. Speelaanleidingen prikkelen meer de fantasie van kinderen. En door te spelen in de natuur, leren kinderen vanzelf over al het moois dat die natuur te bieden heeft.

 • Vogeleiland Deventer
 • Speeltuin Kindervreugd
 • Speelpark het Zandweteringpark
 • Woeste Willem op De Worp
 • Speeltuin De Driehoek
 • Natuurspeeltuin Het Nieuwe Plantsoen
 • Speeltuin en waterspeelplaats van De Ulebelt
 • Wijk en Speeltuinvereniging de IJssel
 • Speeltuin de Zandweerd
 • Speeltuin en Wijkgebouw De Ark in de Rivierenwijk

Vogeleiland Deventer

Het Vogeleiland is een park in Deventer, omgeven door groen. Het ligt centraal tussen het station en de binnenstad en is onderdeel van het monumentale stadspark Rijsterborgherpark.Het Vogeleiland is een park met verschillende dieren en leuke activiteiten. Kinderen hoeven zich op het Vogeleiland geen minuut te vervelen. Kijken naar de konijnen, wasbeertjes en de verschillende kippen, de bonte bedrijvigheid in de volière of verstoppertje spelen.

>> Meer weten?

Speeltuin Kindervreugd

In de wijk Voorstad Centrum, aan de Smyrnastraat, vind je de speeltuin Kindervreugd. Een plek tussen grote, oude bomen waar kids zich even helemaal kunnen uitleven op wipkippen, schommels, glijbanen en draaitoestellen. De ondergrond van deze speeltuin is grotendeels van zand.

Speelpark het Zandweteringpark

Het Zandweteringpark is Deventer's nieuwste aanwinst als het aankomt op parken. Dit park ligt aan de noordrand van Deventer, tussen de wijk Keizerslanden en het woongebied Steenbrugge.

>> Meer weten?

Woeste Willem op De Worp

Een prachtige groene avontuurlijke plek in de stadsuiterwaarden van Deventer voor iedereen en voor niets. Je kunt er struinen, mijmeren en eindeloos spelen tussen het riet, de bloemen en in de bomen. Met heerlijke moddergarantie zoals je nog nooit eerder meemaakte…

>> Meer weten?

Speeltuin De Driehoek

De Driehoek is de wijk- en speeltuinvereniging van misschien wel de hipste volkswijk van Nederland: Voorstad Oost. Er is voor kinderen veel te doen in het groene speelpark met unieke speeltoestellen en een mooi voetbalveld. Speeltuin de Driehoek in Voorstad Oost Deventer is een grote speeltuin met toffe speeltoestellen, veel toestellen zijn van hout. Kids kunnen hier naar hartelust zwieren, zwaaien, draaien, glijden en schommelen. Er staan twee torens waarin geklommen kan worden, maar die ook tegelijkertijd als zandbak dienen!

>> Meer weten?

Natuurspeeltuin Het Nieuwe Plantsoen

Met uitzicht op de mooie watertoren van Deventer vind je in Deventer Het Nieuwe Plantsoen. In dit park is een een hertenkamp, maar er is ook leuke speelgelegenheid. Er is een spetterplek met een waterpomp, wat natuurlijke materialen om lekker te klimmen te klauteren en een glijbaan!

>> Meer weten?

Speeltuin en waterspeelplaats van De Ulebelt

In het Gooikerspark in Deventer ligt de Ulebelt. Er zijn veel dieren om mee kennis te maken, te voeren en te knuffelen. Maar je kan ook je heerlijk uitleven op de twee natuurlijke speelplaatsen of je kinderfeestje vieren op De Ulebelt. 

>> Meer weten?

Wijk en Speeltuinvereniging de IJssel

Aan de Kersenstraat in Deventer vind je speeltuin de IJssel. 

>> Meer weten?

Speeltuin de Zandweerd

Speeltuin De Zandweerd (ook wel bekend als de Bandenspeeltuin) is een speeltuin voor en door de bewoners van de wijk Zandweerd in Deventer. 

>> Meer weten?

Speeltuin en Wijkgebouw De Ark in de Rivierenwijk

Aan de Oude Bathmenseweg in Deventer vind je Speeltuin De Ark. Speeltuin Rivierenwijk organiseert het hele jaar door activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

>> Meer weten?

In de rivierenwijk zelf vind je ook nog een leuke open speelplek.

Speeltuin rivierenwijk Deventer

 

 

Speeltuinen in Diepenveen

 • Natuurspeelterrein De Heemtuin in Diepenveen
 • Natuurspeelplaats op Nieuw Rande

Natuurspeelterrein De Heemtuin in Diepenveen

Natuurspeelplek de Heemtuin is een wilde natuurtuin met speelmogelijkheden voor kinderen. Kom gezellig spelen! Op dit moment zijn ze druk bezig met het opknappen. Met dorpsgenoten is er een werkgroep actief die elke tweede zaterdag van de maand onderhoud pleegt.

>> Meer weten?

Natuurspeelplaats op Nieuw Rande

Op Landgoed Nieuw Rande vind je een heerlijke natuurspeelplek. Je kan natuurlijk ook genieten van de omliggende natuur, maar je kan je ook prima vermaken met de kinderen door ze lekker hun gang te laten gaan. Er zijn takjes, boomstammen en water. Genoeg dus voor onvergetelijk speelplezier!

Adres: Schapenzandweg 7, 7431 PZ Diepenveen (parkeerplaats)

Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft in Diepenveen beweegroutes aangelegd. Zo ook in het bos bij Nieuw Rande. De route bestaat uit een route met onderweg kleine bordjes waar oefeningen op zijn afgebeeld die je ter plekke kunt doen. Voor de oefeningen en spellen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande elementen in het bos. Ook zijn er elementen toegevoegd zoals touw voor sterke armspieren!

>> Meer weten?

 

 

Speeltuinen in Apeldoorn

De allerleukste speeltuinen vind je hier:

 • Speeltuin De Zoemer
 • Speeltuin de Vlindertuin
 • Speelweide Stadspark Berg & Bos 
 • Waterspeelplaats De Maten
 • Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin De Zoemer in Apeldoorn

Lekker buiten spelen bij speeltuin de Zoemer is een groot feest! Speeltuin de Zoemer kun je vinden in Apeldoorn-Zuid en heeft in de zomer een heerlijke waterspeeltuin.

>> Buiten spelen!

Speeltuin de Vlindertuin in Apeldoorn

Speeltuin de Vlindertuin in Apeldoorn is een leuke openbare speeltuin. Je kunt er lekker rennen, klimmen en klauteren

Speelweide Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn

Voor kinderen is Stadspark Berg & Bos een belevenis. Natuurlijk is het ontdekken van de vele bosdieren voor jonge kinderen al spannend. Maar er is meer. Ze hebben in het park echt alle ruimte om te rennen en te spelen. Op de hoogste uitkijktoren van de Veluwe kunnen ze alles nog eens van boven bekijken. De uitkijktoren is 26 meter hoog en staat op een heuvel van 9 meter. Een hele klim naar boven, die wordt beloond met een schitterend uitzicht. Nog niet genoeg geklommen? Op de speelweide staan nog meer klim- en speeltoestellen. Liever het bos in? Het Kidsnatuurpad wijst de weg.

>> Spelen op de speelweide!

Waterspeelplaats De Maten in Apeldoorn

Lekker spelen en ravotten met water? Dat kan bij het Matenpark! Daar vind je namelijk een fantastische waterspeelplaats. Pomp met water, een rad, volg watersluisjes, loop op je blote voeten het kan er allemaal! 

Speeltuin Kindervreugd in Apeldoorn

Speeltuin Kindervreugd is een openbare, ruim opgezette speeltuin in de wijk Orden te Apeldoorn. 

>> Lekker spelen!

 

 

Speelplezier Laren

 

Buurt-en speeltuinvereniging Laren

Buurt-En Speeltuinvereniging 'Ons Genoegen'

Let op! Deze speeltuin is alleen toegankelijk voor leden, maar lid worden is zo gepiept! De speeltuin bestaat uit fijn speeltoestellen voor kids en ouders kunnen relaxen op het terras. Ook worden er vaak leuke activiteiten voor kids georganiseerd!