Culturele uitjes voor kinderen in Gelderland

Ben je al eens met je kinderen naar een concert, muziektheater of dansvoorstelling geweest? Kinderen zijn echt nooit te jong om te kunnen genieten van culturele uitjes.

Ontdek samen de magie van een bibliotheek, bioscoop of filmhuis in Gelderland. Kinderen kunnen helemaal opgaan in een verhaal of fantasiewereld. Kom, kijk, luister en geniet!

Theaters in Gelderland

In de theaterzalen, schouwburgen en openluchttheaters van Gelderland worden prachtige kindervoorstellingen opgevoerd. Dit zijn onze favoriete theaters en schouwburgen. Kijk in de agenda's voor actuele voorstellingen. 

1. Veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet is een prachtig verzamelgebouw in het centrum van Nunspeet. Er is een theaterzaal, een bioscoopzaal, een bibliotheek, een restaurant en sportaccommodaties. Een geweldig modern pand waar je je hart op kunt halen aan leuke activiteiten.

>> Meer weten?

 

 

<Afbeelding>

 

Bioscopen en filmhuizen in Gelderland

In Gelderland kun je met kinderen naar de film in de bioscoop, in een filmhuis of een filmtheater. Kies een leuke kinderfilm of bezoek eens een film première met kinderen. Zeer indrukwekkend zo'n groot scherm en overal geluid om je heen. Check de agenda voor de actuele films.

1. Filmhuis MIMIK in Deventer

Eigenlijk ligt dit filmhuis in Overijssel. Maar ik vind het hier zo tof! En het ligt echt recht tegenover het pontje in Deventer op een paar meter van de grens van Gelderland af. Filmhuis MIMIK is cultureel uitgaan in Deventer. Elke week worden er kinderfilms vertoond bij Filmhuis MIMIK in Deventer.
Ik vind het hier zo leuk omdat er populaire films worden getoond maar ook de wat onbekendere films komen hier aan bod. 

>> Meer weten?

 

Filmhuis MIMIK in Deventer

 

Muziek en dans in Gelderland

Gelderland kent vele dansscholen. De meesten tonen jaarlijks een prachtige voorstelling. Geniet van dansvoorstellingen en muziekoptredens. Bezoek de agenda voor speeldata en kom genieten.

1. Telekids Musicalschool Veluwe en Zutphen

In het speciaal ontwikkelde lesprogramma van de Telekids Musicalschool Veluwe en de Telekids Musicalschool Zutphen wordt iedereen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen…. en er wordt veel plezier gemaakt! Onder leiding van topdocenten wordt er wekelijks gewerkt aan zingen, dansen en acteren. Er wordt gerepeteerd voor 2 voorstellingen per jaar: de kleinschalige Wintervoorstelling in de veiligheid van de eigen locatie met de eigen groep en een klein publiek, en de grote Eindvoorstelling samen met andere groepen in het midden van het land voor het grote publiek.

>> Telekids Musicalschool Veluwe 

>> Telekids Musicalschool Zutphen

2. MDE in Vaassen

Bij Dansgroep MDC in Vaassen wordt jaarlijks een grote dansvoorstelling opgevoerd. Er wordt bij deze dansgroep het hele jaar getraind voor het MDE. Het verjaardagsfeest van MDC. Een super toffe dansshow met de allermooiste dansen uit Vaassen en omgeving. 

>> Meer weten?

 

Dansgroep MDC in Vaassen

 

 

Bibliotheken in Gelderland

In de bibliotheken in Gelderland kun je meer dan alleen boeken lenen voor kinderen: er zijn speciale voorleesuurtjes, activiteiten voor kinderen, workshops voor kinderen en soms zelfs speciale kindervoorstellingen. 

1. Bibliotheek CODA in Apeldoorn 

CODA heeft voor kinderen, jongeren en ouderen een enorme collectie aan toffe boeken! CODA junior is in de kelder en dé kinderafdeling van CODA. CODA Junior is een echt boeken paradijs voor kinderen en een uitje op zich! Op een super toffe manier is het landschap van de Veluwe nagemaakt met een speel en ontdek landschap. Kinderen kunnen met een glijbaan die een etage hoger begint helemaal naar beneden glijden. Hoe tof is dat?

>> Meer weten?

Bibliotheek CODA in Apeldoorn

 

Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes in de regio? Kijk dan op de websites van de verschillende regio's!

Log In