LUX
Mariƫnburg 38 - 39, 6511 PS Nijmegen

Film, theater, dans, muziek en debatten. Je vindt het allemaal bij LUX Nijmegen. Voor kinderen heeft LUX Nijmegen een speciaal filmaanbod, waarbij er bewust voor gekozen wordt om niet de grote blockbusters te programmeren, maar juist de wat 'kleinere' en onbekendere films. Deze films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. De films behandelen belangrijke uiteenlopende thema’s op een luchtige manier, vanuit de belevingswereld van een kind. 

Welke kinderfilms draaien er momenteel?

Meestal zijn er zo’n 3 à 4 kinderfilms te zien bij LUX. Deze worden de hele week door vertoond, maar vooral op woensdag(middag), zaterdag en zondag zijn de meeste vertoningen. In vakanties zijn er extra voorstellingen. 

LUX Mini: De eerste filmervaring voor de jongste filmfans

Bij LUX Nijmegen hebben ze iets leuks voor de kleinste kids! LUX Mini, de eerste filmervaring voor de jongste filmfans. Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film. Tijdens LUX Mini zorgen ze voor een fijne bioscoopervaring voor kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s. De LUX Mini's vinden elke laatste zondag van de maand plaats. 

Eten of drinken voor/na de film?

Ga voor of na de film met je kinderen nog even naar Café LUX! Hier kun je - ook als je niet naar de film gaat - gezellig lunchen, dineren of gewoon iets drinken. Bij mooi weer kan dat ook op het terras. 

Ontdek LUX Nijmegen

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor