Achter de Muren Vispoort 8-10, 7411 SL Deventer

Filmhuis MIMIK is Film + Theater + Café. Het is cultureel uitgaan in Deventer. Een keurmerk met de garantie dat je geraakt wordt in het hart. MIMIK is het zelfverzonnen synoniem voor emotie.

Filmhuis MIMIK

Iedere woensdagmiddag, zaterdag en zondagochtend worden er kinderfilms vertoond bij Filmhuis MIMIK in Deventer. In de schoolvakanties (behalve in de zomervakantie) zijn er dagelijks jeugdvoorstellingen te zien. Er worden populaire films getoond (bijvoorbeeld van Casper & Emma, Superjuffie, Rita & Krokodil en Buurman & Buurman), maar ook de wat onbekendere films komen aan bod. 

Filmhuis MIMIK Deventer

Jouw bezoek aan MIMIK

Voorafgaand aan de film kunnen kinderen knutselen en kleuren en er staat een glaasje ranja klaar. Er zijn twee zalen: één zaal voor 49 bezoekers en één zaal voor 90 bezoekers. Er zijn stoelverhogers beschikbaar voor de kleinste bezoekers. Voor de allerkleinste bezoekers (2+) wordt het licht niet helemaal uitgezet en is het geluid wat zachter.

Kinderfilms bij MIMIK

Wij zijn zelf ook naar een leuke kinderfilm geweest en schreven hier een blog over. Je leest hem hier!

Een beetje een spannende film, maar wel een super leuke ervaring op zo'n groot scherm en de muziek overal om je heen.

Filmhuis MIMIK Deventer

Festivals Deventer

Het landelijke festival Cinekid komt iedere herfstvakantie naar Deventer. Er worden dan films vertoond voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Het is hét internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.

Ook doet Filmhuis MIMIK ieder jaar mee met het Kinderboekenweekspektakel.

Educatie films

Voor scholen biedt Filmhuis MIMIK de mogelijkheid tot het klassikaal vertonen van films. In totaal kunnen maximaal 139 personen tegelijk een film zien. Het is mogelijk een film die op dat moment op het programma staat te vertonen. Het filmhuis kan ook speciaal voor de gelegenheid een film boeken. Bij veel films zijn lesbrieven of lespakketten beschikbaar om voorstellingen op school voor te bereiden en/of na te bespreken. Verder zijn er ook speciale schoolvoorstellingen en andere educatieve mogelijkheden voor basis- en voortgezet onderwijs.

Cineville - Onbeperkt naar de film

Onbeperkt naar de film in meer dan 40 verschillende filmtheaters in 20 steden? Dat kan met Cineville voor € 21,- per maand. Ben je onder de 30? Dan betaal je zelfs maar € 17,50 per maand.

Parkeren bij MIMIK

Wil je ook gratis en dichtbij MIMIK parkeren? Zet dan je auto op de gratis parkeerplaats op de Worp. En ga met het pontje over de IJssel. Dan sta je zo voor de ingang van het filmhuis. En het is nog super leuk voor de kinderen ook.

Filmhuis MIMIK Deventer

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor