Marienburg 29, 6511 PS Nijmegen

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft bibliotheekvestigingen in de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe.

Activiteiten voor kinderen

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert veel activiteiten voor kinderen. De activiteiten vinden in alle regio's plaats en zijn vaak gratis toegankelijk. Zo zijn er interessante kindercolleges over uiteenlopende onderwerpen, workshops, festivals, voorleesmomenten en nog veel meer! 

Digi Playground

Digi Playground is de digitale speeltuin van de bieb! Hier maak je kennis met de nieuwste technologieën en raak je vertrouwd met digitale ontwikkelingen, zoals de bieb-robot, VR-brillen, green screen, 3D printer en nog veel meer. Kom langs en probeer ze zelf uit bij één van de activiteiten in de verschillende bibliotheken in de regio. C

Thuis aan de slag met een Digi Toolkit van de bieb

Bibliotheekleden kunnen in Bibliotheek Muntweg gratis een Digi Toolkit lenen. Dit is een doos met digitaal spelmateriaal, zoals een Ozobot, MaKey MaKey of LEGO WeDo. Speciaal voor kinderen én ouders om thuis mee te experimenteren. Via de Digi Playground van de bibliotheek kunnen kinderen kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals (LEGO)robots programmeren, animaties maken of games ontwikkelen. Door het lenen van een Digi Toolkit kun je dit thuis ook eens proberen.

Er zijn tien verschillende Digi Toolkits in vier categorieën: robots & elektronica, programmeren & coderen, film & animatie en ontwerpen & maken. Per bibliotheekabonnement mag je één Digi Toolkit vier weken lang lenen. De materialen zijn momenteel alleen te leen in Bibliotheek Muntweg en (nog) niet bij andere bibliotheken. De Digi Toolkits zijn onderdeel van een samenwerkingsproject tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en CoderDojo.

Kindercolleges

Voor leergierige kinderen zijn er in diverse vestigingen van de bieb gratis kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ruimte om brandende vragen te stellen! Er zijn kindercolleges voor kinderen vanaf 6 jaar, 8 jaar en 10 jaar oud. Leuk om te weten: Bij elk kindercollege krijg je na afloop een spreekbeurtpakketje mee naar huis om zelf een spreekbeurt te houden over het onderwerp!

Workshops

Leren en proberen. Dat staat centraal bij de kinderworkshops van Bibliotheek Gelderland Zuid. In meerdere vestigingen van de bieb worden de workshops gegeven.

Compleet overzicht

Kijk voor het totale overzicht van kinderactiviteiten bij de vestigingen van de bieb in deze regio in de agenda van Bibliotheek Gelderland Zuid of natuurlijk in de Go-Kids agenda.

 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Indoor