Leuke uitjes met je kinderen in de voorjaarsvakantie

Het is alweer vakantie! Gelukkig is er genoeg te doen komende tijd. Boek een dagje kamp of ga een uurtje skiën of naar de IJsbaan. Of ga lekker naar het theater: bekijk een leuke familiefilm of een voorstelling voor het hele gezin. Er is genoeg keuze!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland
Details
 

DEAL: Voordelig of met korting naar de uitjes in Noord-Holland

Wil je met de kinderen naar een leuk uitje in Noord-Holland. Er zijn vaak veel voordelige tickets te ... bekijk

Van 1 januari 2024 tot 31 december 2024

Theatervoorstellingen voor het hele gezin in de Voorjaarsvakantie!

Wat te doen in de voorjaarsvakantie 2024? Naar het theater natuurlijk! Er zijn ook dit jaar verschillende leuke voorstellingen in deze periode te bekijken in de theaters. De theaters zijn sfeervol aangekleed en bieden allerlei moois aan in de schoolvakantie. Hieronder hebben wij wat leuke voorstellingen voor je op een rijtje gezet.

Leuke kindervoorstellingen in de Schuur!

Vier je voorjaarsvakantie in De Schuur! De Schuur biedt de hele vakantie allerlei leuke films, voorstellingen en activiteiten.  

Hier vind je de agenda >

Familievoorstellingen in Stadsschouwburg in Haarlem

  • 18 feb: Winnie de Pooh (4+)
  • 20 feb: Peter Pan (6+)

Boek hier je kaartjes >

Familievoorstellingen in het Kennemer Theater in Beverwijk

  • 21 feb: Pip en Pelle (4+)
  • 25 feb: Peppa Pig Live (2+)

Tickets >

---

Gezellige films in de voorjaarsvakantie voor de hele familie

Leuke familievoorstellingen bij Pathé Haarlem!

Naar de film is natuurlijk altijd een goed idee. Hier vind je alle films die in de voorjaarsvakantie draaien:

Bekijk hier de agenda!

---

Leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie in het museum

Samen met de kinderen naar het museum! Deze voorjaarsvakantie worden weer leuke kinderactiviteiten georganiseerd in veel musea in de omgeving Haarlem. Wij hebben een aantal musea voor je uitgelicht:

Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem

Het Dolhuys is een zogenoemd belevingsmuseum: het gaat niet om de verzameling voorwerpen maar om ervaringen en meningen. Het museum geeft een overzicht van hoe er door de eeuwen heen met ‘gekte’ werd omgegaan. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselende exposities. Bezoekers kunnen zichzelf testen: ‘Hoe normaal ben jij?’. Het museum heeft tevens een collectie kunst.

Info & tickets ►

Leuke kinderactiviteiten in het Frans Hals Museum

In de schoolvakanties kun je bijvoorbeeld meedoen met de Dikke Doe en Luistertour in het Frans Hals Museum. Speuren door het museum kan ook, de speurtocht voert je langs hoogtepunten uit de collectie. Het Frans Hals Museum is gratis tot en met 18 jaar, alleen voor de workshops en de kindertour geldt een toeslag.

Info & tickets ►

Stoomlab en kindergidsen in het Haarlemmermeer Museum Cruquius en het Historisch Museum

Wil jij weten over hoe een stoommachine werkt ? Doe dan mee aan het Stoomlab in Cruquius Museum. Daar kan je spelen met water, vuur en stoom. En leer je hoe de grote machine vroeger werkte. 

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar, dan is er een speciale rondleiding voor jou door Historisch Museum! De kindergidsen nemen jou mee en vertellen je over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Ze laten je ook veel zien van hoe iets vroeger in z’n werk ging of wat oude gebruiken waren.

Info & tickets ►

Voorjaarsvakantie in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

In de voorjaarsvakantie is er in Het Scheepvaartmuseum weer van alles te beleven voor kinderen. Laat je verrassen door de vele leuke kinderactiviteiten en tentoonstellingen! En in de vakanties in Het Scheepvaartmuseum ook op maandag geopend.

---

Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie voor het hele gezin

Een dagje uit tijdens de krokusvakantie doet het altijd goed. Of je nu thuis blijft, of op vakantie bent bij een vakantiepark in Nederland. Hieronder vind je tips voor leuke uitjes voor het hele gezin in de omgeving Haarlem. 

Boerderij speurtocht bij Boerderij Zorgvrij

Kun je al een beetje lezen en schrijven? Doe dan de boerderijspeurtocht langs alle dieren van de
boerderij. Door de vragen te beantwoorden ontdek je veel wat je waarschijnlijk nog niet wist. Hoeveel tenen heeft een koe bijvoorbeeld? Om de koeien naar het hek te lokken krijg je er een bakje koeienbix bij. Hoe leuk is dat! Of je kiest een van de andere leuke activiteiten op Boerenerf Spaarnwoude

Meer weten ►

Lekker skiën of snowboarden bij SnowWorld

Wil je alvast een paar uurtjes skiën of snowboarden om het gevoel weer onder de knie te krijgen? Koop dan een 1-uur, 2-uur, 4-uur of dag skipas. Duik je het liefst in de avond nog even de piste op? Dan is de avondskipas ideaal voor jou! Sluit een heerlijk dagje skiën of snowboarden af in een van de (piste)restaurants en geniet van de specialiteiten uit de bergen.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de leuke Kidsdagen!

Info & Tickets ►

Vakantiezwempret in de voorjaarsvakantie bij Zwembad De Waterkanten in Lisse

Lekker spetteren in de voorjaarsvakantie met vrienden of familie. Dit uitje kan altijd door gaan....of het nu regent, hagelt of waait want in het zwembad is het altijd lekker warm. Ondanks herfstige omstandigheden hoef je je dus niet te vervelen! 

Info & Tickets ►

VR gamen bij het VR café Haarlem met 15% korting!

 Kom Virtual Reality gamen en kies uit meer dan 45 verschillende games en ervaringen. VR Lasergamen, VR Racen maar ook mooie arcade klassiekers, air hockey en drankjes zijn aanwezig. En op de schermen kun jij  met je kind meekijken (of gewoon meedoen natuurlijk!)

Meer info ►

---

Gezellige kampen en workshops in de vakantie voor kinderen

Voorjaarsvakantie! Het nieuwe jaar is weer begonnen en nu weer tijd voor de krokusvakantie. Heerlijk genieten met het gezin of misschien toch als ouder nog eventjes doorwerken, terwijl de kinderen mee kunnen doen aan toffe vakantiekampen of kampen in Haarlem en omstreken. Voorjaarskampen met sporten, LEGO, natuur, expedities en meer.. het kan allemaal!

Voorjaarsvakantie camp bij The Little Gym Haarlem

Tijdens de schoolvakanties, weer of geen weer, staan de vakantieprogramma’s van The Little Gym altijd in het teken van plezier maken, sport, spel, creatieve activiteiten en leren zodat uw kind actief blijft en plezier maakt, terwijl zij werken aan geest, lichaam en zelfvertrouwen. Deze vakantie is het thema Secret Agent Gym's Bond Camp!

Gezellig musicaldagen in de voorjaarsvakantie bij Cultuurhuis Heemskerk.

In één dag een mini musical maken, dát is een goede vakantie activiteit! Je krijgt muziek, dans, theater en zangles en studeert samen een mooie scène in. Je eindigt de dag met een presentatie voor familie en vrienden.

Meer info ►

Kidsdagen in de voorjaarsvakantie bij Snowworld

Heb jij al plannen voor de voorjaarsvakantie? SnowWorld Amsterdam biedt tijdens de vakantie de ideale oplossing voor werkende ouders! De Fundagen zijn volledig verzorgde dagen vol sport, spel & plezier. De KidsDag staat geheel in het teken van (winter)sport, spel en plezier! Tussen 08:30 en 08:45 uur worden de kids verwacht bij SnowWorld waarna zij zich klaar zullen maken om de piste op te gaan. In de ochtend gaan ze de piste op om ski- of snowboardles te volgen. De lessen worden op alle niveaus gegeven. Tussendoor komen ze even op adem tijdens een gezellige lunch met de hele groep en de instructeurs. Na de lunch gaan ze weer heerlijk de sneeuw in om verder te gaan met skiën of snowboarden. In de namiddag staan er tot 17:00 uur nog wat sportieve uitdagingen en spellen op het programma en daarna is het tijd voor de diploma uitreiking.

Info & Aanmelden ►

---

De leukste indoor vakantietips

Wat ga je doen als het regent of slecht weer is? Je wilt er wel op uit gaan, maar je hebt geen zin om in de kou of in de regen te lopen. Wij hebben de leukste indoor speeltuinen, speelparadijzen, trampolinehallen op een rijtje gezet - voor een onvergetelijke vakantie! Lees snel ons overzicht:

---

Heerlijk uiteten in een kindvriendelijke restaurant

Pannenkoeken kunnen altijd! Als ontbijt, lunch of diner en het liefst met lekker veel stroop en suiker. Maar waar kun je die nou eigenlijk eten in de omgeving van Haarlem? Voor jullie pannenkoekenlovers hebben we speciaal een lijstje gemaakt met dé plekken van Haarlem om een lekkere pannenkoek te eten.

 

Log In