De schaatsbaan IJsbaan Haarlem bestaat ruim 40 jaar. De ijsbaan waar kampioenen Yvonne van Gennip, Brigt en Bjarne Rykkje, Edward Hagen en Fausto de Marreiros hun rondjes reden. Maar ook voor het volgen van een cursus of een bedrijfsuitje. Wat ga jij doen op de IJsbaan?

 

Recreatief schaatsen

Schaatsbaan IJsbaan Haarlem is dé plek voor een cool uitje. Met een 400-meterbaan en een binnen IJsbaan is er genoeg ruimte om rond te schaatsen over het ijs. Voor de jongsten (of oudere beginnelingen) staan op de binnenbaan een aantal schaatshulpjes in de vorm van zeehonden en pinguins. Op de 400-meterbaan is aan de rechterkant van de baan ruimte om te oefenen of al pratend rondjes te schaatsen. Aan de linkerkanten glijden de snellere schaatsers je voorbij.

Welke schaatser je ook bent, wie zien je graag op de IJsbaan Haarlem.

Vrij schaatsen

Tijdens de openingsuren voor het publieksschaatsen is iedereen welkom: jong en oud, beginnelingen, geoefende of minder geoefende schaatsers, leden en niet-leden van ijsclubs, recreanten en wedstrijdrijders. Kortom iedereen is welkom. Je hoeft nergens lid van te zijn of worden om in de publieksuren te mogen schaatsen.
Je schaatst zowel op de binnen- als de buitenbaan altijd lekker overdekt.
Voor kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen staan op het middenterrein hulpmiddelen!

Langebaanschaatsen

Bij ruim 15 ijsclubs kun je in Haarlem schaatsles en -training krijgen. Vind je het leuk om met een groep te schaatsen? Bij de ijsclubs ben je aan het goede adres. De clubs geven lessen en trainingen voor recreanten en wedstrijdrijders.
 

Shorttrack

Shorttrack is dynamisch en flitsend. Je leert van shorttrack geweldig goed overstappen in de bochten. Het is vooral een sport die je samen doet. Trainingen en les op donderdag en zondag voor alle leeftijden en alle niveau's.

Kunstschaatsen

Pirouettes, sprongen, axels. Het hoort allemaal bij kunstschaatsen. In Haarlem kun je bij de Kunstschaatsvereniging Haarlem (KSVH) op het overdekte middenterrein kunstschaatsles en - training krijgen. Ook zin om te dansen op het mooie Haarlemse ijs?

Schaatsles

Kras Sport, de schaatsschool op de IJsbaan Haarlem verzorgt schaatslessen en -trainingen voor alle leeftijden en op verschillende niveaus. In de schoolvakanties zijn er intensieve schaatscursussen. In korte tijd leer je dan goed schaatsen.
 

Bavarian Curling

Bavarian Curling is populair in de Alpenlanden. Werp de Eisstocken naar het speelveld aan de overzijde. Het team met de meeste stenen dicht bij de puck wint. Behendigheid en teamwerk bepalen de winnaar. Uitje voor teams, families of vriendengroepen.
 

Bandy

Bandy wordt gespeeld volgens (bijna) alle regels van het veldhockey. Het spel wordt bovendien gespeeld met een bal en niet met een puck. Vind je hockey tof, dan is bandy helemaal een sport voor jou. Je kunt in Haarlem terecht bij Bandy Haarlem.
 

IJshockey

Haarlem heeft geen ijshockey vereniging. Er wordt door verschillende groepen ijshockey gespeeld. In seizoen 2019-2020 mag je ook weer ijshockey in Haarlem spelen op het middenterrein, maar alleen op dinsdag- en donderdagavond. 
 

Para ijshockey

De IJsbaan Haarlem heeft afgelopen winter een aantal clinics para ijshockey (sledge hockey) georganiseerd. Het spel wordt gespeeld op slees (sledges). Heb je zin om komende winter regelmatig deze geweldige sport te spelen? Zij horen het graag.
 

Maartens Café

Een fijne plek voor een kopje thee, koffie of warme chocolademelk. Je kunt hier ook een warme maaltijd bestellen, broodjes, tosti's en nog veel meer. Maartens Café beschikt over gratis WiFi. Moet je op je kinderen wachten die schaatsles krijgen, dan is het café een prima plek om te werken, een boek te lezen of met elkaar bij te praten. In de weekend is op het middenterrein vaak ook koffie, thee of warme chocolademelk verkrijgbaar.

Schaatsen huren

Je kunt schaatsen (combinoren, klapschaatsen, maar ook kunst- en ijshockeyschaatsen) huren in de schaatsverhuurwinkel van Engelbert Sport op de IJsbaan Haarlem. De ingang van de winkel bevindt achter de entree van de ijsbaan. Zijn je schaatsen bot en zij slijpen ook je schaatsen weer mooi glad.
 

Schaats veilig

Voorkom blessures. Bescherm je zelf!
Schaats nooit zonder handschoenen. Zet een helm op, of - tenminste - een dikke muts. Beter iets dan niets. Schaats niet met blote enkels. Draag snijvaste enkelbeschermers.