Bijna herfstvakantie 2023 en dat betekent een heerlijk weekje vrij voor de kinderen! Wij hebben leuke tips voor je verzameld; zoals museum, theater, film, wintercamps, knutselen, zwembad... Wij inspireren je graag! Fijne vakantie!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Ga direct naar:

Theatervoorstellingen voor het hele gezin in de Herfstvakantie 2023!

Herfstvakantie = Cinekid Festival bij De Schuur

Ontdek film en media op Cinekid! Ook deze herfst­va­kantie beleef je in de Schuur het grootste kinder­film­fes­tival ter wereld. Op het programma: grappige, spannende en ontroerende films en heel veel inter­ac­tieve instal­la­ties in het Medialab. Op deze pagina vind je alles over het programma en kun je tickets bestellen.

Theater voor het hele gezin in Kennemer Theater in Beverwijk: Ontvang 10% korting op alle familievoorstellingen met Kortingscode: Go-Kids!

Familievoorstelling in Stadsschouwburg in Haarlem

Herfstvakantie: een periode vol leuke en nieuwe kinderfilms voor de kleinste fans van Pathé

De herfst is officieel begonnen en de tijd van warme, knusse uitjes binnen is aangebroken. Met de herfstvakantie in het verschiet kunnen de kleinste filmfans zich verheugen op de nieuwste kinderfilms op het grote doek, in relax stoelen, en worden er weer een aantal extra activiteiten georganiseerd bij Pathé. Zo kunnen kinderen terecht in de kinderhoek, waar diverse kleur- en doeplaten klaarliggen om lekker mee aan de slag te gaan. Tijdens de film kunnen bezoekers genieten van een KIDS combo, met daarin een hapje, drankje én een kleine verrassing. Charlie, de trouwe mascotte van Pathé, is deze herfstvakantie weer in de bioscoopgangen te vinden voor een meet & greet. 

Films in de herfstvakantie bij Pathé >

----

Leuke dagworkshop en cursussen voor kinderen in de vakantie

Kom ontdekken, uitproberen, spelen bij Talentcentrum Volta en Young Enigeers Haarlem. Fijn bouwen met Lego of uitvinden met verschillende materialen en daarna ermee spelen? Hoe gaaf is dat!

Activiteiten bij Cultuurhuis Heemskerk

Het is altijd een feest als je naar een musicaldag bent geweest! De hele dag werk je toe naar een eindpresentatie die je aan je ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s laat zien. Dit jaar is er een griezeldag voor de bovenbouw, en een voor de onderbouw.  

En op 24 okt is het Dierentekendag! Bij Dierendorp Heemskerk genieten we van alle dieren, en docent Hanna leert hoe je ze na kan tekenen!

Camps bij The Little Gym Haarlem

Tijdens de schoolvakanties, weer of geen weer, staan de vakantieprogramma’s van The Little Gym altijd in het teken van plezier maken, sport, spel, creatieve activiteiten en leren zodat uw kind actief blijft en plezier maakt, terwijl zij werken aan geest, lichaam en zelfvertrouwen. In de herfstvakantie hebben we - van maandag 23 oktober tot en met zaterdag 28 oktober - weer camps met elke dag een avontuur (2,5 t/m 9 jaar). Het thema is Animal Adventures!

Aanmelden >

Lego vakantiedagen in de herfstvakantie

Young Engineers Lego vakantiedagen draaien om de wereld van wetenschap, techniek, programmeren en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, ga je ook spelletjes doen, buiten spelen voor wat frisse lucht en vooral veel plezier maken met je nieuwe vriendjes! ► Reserveer nu alvast een plekje!

----

Binnen spelen

----

Naar het museum in de schoolvakantie

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen! In de vakantie hebben deze musea zeker een leuk programma:

----

Leuke buitenactiviteiten in de herfstvakantie

Ondanks dat het best wel eens kan regenen en de temperatuur inmiddels al flink is gedaald, is het heerlijk om naar buiten te gaan. Maak een stevige wandeling door het park, doe een leuke speurtocht in Haarlem, ga naar het bos of maak een heerlijke strandwandeling. En hoe heerlijk is het om een flinke wandeling af te sluiten met een lekker stuk appeltaart en een grote mok warme chocolademelk?

Tijdens de Herfstvakantie Hutten bouwen op Palènpa park!

Op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep kun je naar hartenlust hutten bouwen. Deze huttenbouwplaats is voor kinderen vanaf 4 jaar en kun je, heerlijk buiten, een prachtige hut bouwen op jouw eigen kavel. Wist je dat je hier ook je feestje kan vieren? ►Reserveer alvast een plekje!

Leuke activiteiten bij informatieboerderij Zorgvrij

Stallen, speeltuin en speelbos zijn alle dagen van de week geopend. Je kunt allerlei leuke speurtochten doen of een egel knutselen, kippen voeren of ga op zoek in de natuur naar inspiratie voor nieuwe uitvindingen. Wie is er goed in 'spieken'? ► Bekijk hier de volledige agenda!

Klimmen en klauteren bij Klimpark21!

Via touwen en hangbruggen van punt naar punt en vervolgens in een bungelende regenton naar de overkant van het parcours slingeren: dat is Klimpark21. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook! Maar eigenlijk is deze attractie voor iedereen geschikt: waaghals of niet.

Net buiten Hoofddorp ligt Klimpark 21. Het park is van een grote afstand te zien: de palen en touwen steken hoog boven de weilanden uit. Je hebt in Klimpark21 keuze tussen maar liefst 40 verschillende hindernissen. Klim je mee?

Info & Reserveren ►

Het spel natuurbingo is ontzettend leuk!

Het is een leuke kleine buitenactiviteit voor de kinderen – in het bos of park! Download gratis de bingo-kaart voor het bos of park die geschikt is in de herfst. Verdeel de kinderen in teams en geef ze elk een bingo-kaart. Het gaat erom wie het eerst een rij vol heeft. De kinderen gaan nu op zoek naar de dingen die op de kaart staan. Het team die het eerst een rij vol heeft roept ’bingo’! Je kunt de wedstrijd voortzetten met 2 rijen en tot slot volle kaart. Eenvoudig, leuk, listig en volop beweging.

Download hier >

----

Lekker eten in de herfstvakantie bij één van deze kindvriendelijke restaurantjes

Er zijn zo veel leuke horeca gelegenheden voor gezinnen met kinderen, met een speelhoek of andere leuke faciliteiten. Go-Kids regio Haarlem ging op zoek naar de leukste kindvriendelijke horeca voor kinderen. Wat zijn er veel leuke plekken om uit eten te gaan voor kids en gezinnen!

  1. Paviljoen het Witte Huis in Overveen: Na een wandeling door de duinen, zwemmen bij Het Wed of een dagje strand is dit een goede uitvalsbasis. Bij Paviljoen het Witte Huis kun je uiteraard genieten van vele lekkere pannenkoeken en poffertjes, maar er staan ook andere lekkere dingen op de kaart. ► Reserveer nu
  2. Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk: is opgezet vanuit de gedachte dat het er leuk moet zijn voor groot en klein. Dus hebben ze niet alleen plek om te eten, maar ook om te spelen; met een geweldige speelkamer en buiten een gave natuur speeltuin! ► Reserveer een plekje
  3. Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom: Je verwacht het niet bij een tuincentrum, maar Tuincentrum Oosteinde heeft een gezellig restaurant waar je een lekker hapje kan eten en een heerlijk drankje kan drinken, terwijl de kinderen hun gang gaan bij de kinderboerderij of de natuur speelweide ► Kom ook eens kijken naar de vlindertuin
  4. Restaurant Gestrand bij camping de Lakens:  is in de wintermaanden tot eind maart elke zaterdag & zondag geopend. Geniet in de luwte van de duinen van het winterzonnetje op het terras met zicht op de gave speeltuin. Slecht weer? Ze hebben ook een gave indoor speeltuin! Binnen in het restaurant staat de openhaard aan en is het warm & gezellig lunchen, borrelen en dineren met  familie en vrienden. Op zondag zijn er leuke activiteiten voor de kids! Reserveer alvast een plekje!
  5. Tuincentrum De Oosteinde in Vijfhuizen: Net als in Hillegom heeft De Oosteinde Vijfhuizen een gezellig restaurant waar je een lekker hapje kan eten en een heerlijk drankje kan drinken, terwijl de kinderen hun gang gaan bij de kinderboerderij of de natuur speelweide ► Gezellige kinderboerderij
  6. Restaurant Bleij in Heemskerk: Bij Bleij kun je terecht voor koffie, lunch en diner. Neem je de kids mee, dan vermaken zij zich gegarandeerd in de speelhoek of de grote speeltuin buiten, grenzend aan het terras Kom gezellig langs!
  7. Meneer Frans in Haarlem Centrum: Een ideale plek voor koffie, lunch of een taartje! Met mooie verschillende ruimtes. Ga maar eens kijken!

     

 

 

Log In